8 grunner til å ta turen til Dubai i vinter

Dubai er den største av de syv arabiske emiratene og er kjent for sin storslåtte arkitektur, kunstige øyer og det fabelaktige utvalget når det gjelder shopping. Emiratet er ultramoderne, men den islamske og arabiske kulturen preger både arkitekturen, maten, musikken og livsstilen. Dubai er ikke bare en populær destinasjon blant nordmenn, byen er også svært populær for turister i andre land. Her er 8 grunner til hvorfor Dubai er det perfekte reisemålet om vinteren.

1. Du slipper hetebølgen

Dubai, United Arab Emirates - March 27, 2016: The beach at Dubai Marina during a hot day. People enjoying the sun on the beach walking and in the ocean swimming. In front two camels are resting on the beach.

Perioden fra mai til september sies å være den verste perioden for turister å besøke Dubai. Det er kvalmende og varmt, med nesten ikke en eneste dråpe regn. Den beste perioden å reise til Dubai derimot, er nærmere mellom november og april. Fra november og desember er Dubai velsignet med temperaturer mellom 20 og 26 grader. Skulle det falle litt regn, er det bare å ta turen innom shoppingsentre og besøke de mange butikkene for en herlig shoppingopplevelse. Om det frister å svømme eller å finpusse på brunfargen, fins det mange bademuligheter i Dubai. Enkelte strender langs hotellene er som oftest private og forbeholdt hotellets gjester, mens det fins andre valgmuligheter i tillegg. Jumeirah Beach Park er det beste alternativet, hvor du kan leie deg solseng og parasoller til billig penge.

Her bor du: Armani Hotel Dubai og Shangri-La Hotel Dubai

2. Verdens eneste 7-stjerners hotell

Hvem vil vel ikke oppleve et av verdens mest ikoniske hoteller?  Vi har laget en liten sjekkliste over hva du kan forvente deg på verdens eneste 7 stjernes hotell:

  • Privat strand
  • Butlertjeneste 24 timer i døgnet
  • Egen spisestue på alle hotellrommene
  • Ubegrenset tilgang til vannsportaktiviteter
  • Bar som ligger 200 meter over havet
  • Akvarier
  • 8 restauranter
  • Enormt luksus spa
  • Bilservice med Rolls Royce

Med sine 321 meter så er dette ett av verdens høyeste hotell. Burj-al-Arab ligger på en menneskeskapt øy på hele 280 meter fra land, og selve øya brukte de hele to år på å lage. Som nevnt i sjekklisten så benytter hotellet Rolls Royce som servicebiler for gjestene. Hvor mange ganger i livet får du oppleve å bli fraktet i en av verdens mest luksuriøse biler med privatsjåfør?

Se flere bilder av hotellet her

3. Verdens største kjøpesenter, Dubai Mall

Dubai, UAE- March 25, 2015: Outside the Dubai Shopping Mall - crowds, at sunset.The Dubai Mall contains more than 1,200 shops iStockalypse Dubai - UAE 2015

The Dubai Mall er verdens største kjøpe- og underholdningssenter, som du må oppleve for å innse at det ikke er for godt til å være sant. Her finner du en bred variasjon av butikker og fine restauranter. I tillegg kan senteret også by på en skøytehall og et akvarium, så her finner du fortreffelige alternativer til de som ikke vil være med på timer med shopping.

Her bor du: The Adress Dubai Mall og DAMAC Maison Dubai Mall Street

4. Ørkensafari under solnedgangen

tourists riding through the desert on their camels

En tur til Dubai er ikke helt komplett uten en ørkensafari. Her får du virkelig oppleve den arabiske atmosfæren. Ørkenen kan utforskes på forskjellige måter. Prøv en tur på kamelryggen inn i solnedgangen, og er du av den mer spenningssøkende typen, prøv firhjuling eller kjør ut i ørkenen i en offroad-leiebil. Kun en halvtime unna Jumeriah Beach ligger Dubai Desert Conservation Reserve; kjent som en av verdens største ørkener. Alle med gyldig førerkort kan prøve seg bak rattet. Du kan gjøre opplevelsen komplett med nydelig grillmiddag under blinkende stjerner, mens du ser på tradisjonell tanouradans – noe du må med deg når du er i Dubai!.

Her bor du: Jumeirah Beach Hotel er et 5-stjernershotell midt på stranden, med Burj Al Arab en kort gåtur unna.

5. Fly med et av verdens beste flyselskap

Emirates har vunnet flere prestisjetunge priser, deriblant verdens beste flyselskap i 2015.  Fra Oslo Lufthavn kan du fly med økonomi- eller førsteklasse – ettersom hva du har råd til. Flyr du førsteklasse med Emirates, kan du forvente verdens beste flymat, bli hentet med limousin, store seter, sminkebord og helt egen minibar. I økonomiklassen kan du når som helst bytte sete og velge sete helt fram til innsjekking. Underholdningssystemet ombord har bredt utvalg av filmer, TV-serier, og musikk. Turen til Dubai tar omtrent 7 timer, men det glemmer du lett når flyreisen er så behagelig som mulig.

Søk flybilletter her

6. Verdens høyeste bygning, Burj Khalifa

Dubai, United Arab Emirates - March 24, 2016: View at the Burj Khalifa in Dubai during the afternoon. Burj Khalifa is the tallest building in the world.

Felles for mange i de arabiske landene og byene er at de er glade i å bygge forbausende og imponerende bygg. Burj Khalifa, også kjent som Burj Dubai, er verdens høyeste bygning. Her kan du nyte utsikten fra 124. etasje. Det lønner seg å booke billetter i forveien ettersom du unngår kø, du sparer noen kroner, og det kan fort bli utsolgt under de mest populære tidene som for eksempel under den fantastiske solnedgangen.

Her bor du: The Palace Downtown Dubai eller Dusit Thani Dubai

7. Dubai-fontenen

Dubai Fountain show, Burj Khalifa, UAE. 180 Degree Panorama.

Dette storslåtte vannshowet er plassert foran Burj Khalifa og er et must å få med seg. Du vil ikke tro at en fontene kan ta pusten fra deg før du opplever dette. Fontenen stod ferdig i 2009 og skal ha kostet 1,2 milliarder kroner. Showet består av «dansende» vann til musikk og lys, og vannet skal på det høyeste måle 152 meter. Ikke bekymre deg om du går glipp av showet, for showene vises flere ganger daglig.

Her bor du: The Address Downtown Dubai er det perfekte hotellet for deg som vil ha utsikt over fontenen.

8. En av verdens mest berømte nyttårsfeiringer

New Year fireworks display in Dubai, UAE

Er du ute etter en spektakulær nyttårsfeiring er det få andre steder som kan måle seg med Dubai. Byen sparer ikke på kruttet (bokstavelig talt) og bruker en formue på fyrverkeri – i tillegg til å ha rundt 60 ulike arrangementer knyttet til nyttårsaften. Her er det bare å velge og vrake, enten du liker hippe strandfester eller fancy restauranter med fantastisk utsikt. Burj Khalifa, verdens høyeste bygning på 828 meter, har en utsiktsplattform i 124. etasje. Den utsikten er det vanskelig å slå. Det er også tett mellom gourmetrestaurantene i Dubai, og byen blir ofte omtalt som den kulinariske hovedstaden i Midtøsten. Noen mangel på luksushoteller er det heller ikke, og her er det ikke vanskelig å pleie romantikken.

Her bor du: Sjekk ut Armani Hotel Dubai i Burj Khalifa-tårnet for garantert god utsikt, eller det storslagne hotellet Sofitel Dubai i Downtown.

De hotteste hotellene

Vi har plukket ut de aller hotteste hotellene i Dubai. Hotellene du aldri vil glemme, i tillegg til hotellene vi har nevnt over.

5914122_208_z

Sofitel Dubai The Palm Resort & Spa

Sjekk hotellet nærmere her

2235336_86_z

Atlantis The Palm

Sjekk hotellet nærmere her

1696177_170_z

Raffles Dubai

Sjekk hotellet nærmere her

5414971_46_z

The Oberoi

Sjekk hotellet nærmere her

Hva må du vite?

Det er ikke lov til å drikke alkohol utenfor hotellområdene, og aldersgrensen er 21 år. Par som ikke er gift har ikke lov til å ha sex i Dubai, og bør derfor ha separate hotellrom. Dubai har røykelov, som i Norge – og når det gjelder fotografering så bør du unngå å ta bilder av muslimske kvinner.

Les også:

10 luksushoteller i Bangkok

Verdens mest populære storby