Slik opplever du Oslo på budsjett

Det er mange måter å oppleve byen på uten å tømme lommeboken. Opplev Oslo på budsjett!

Oslo guide
Nyt utsikten over Oslo fra Operataket. Foto: Unsplash

Du trenger ikke å bruke mye penger for å oppleve det beste av Oslo. Og husk at Oslo er en liten by, hvor mange av de beste attraksjonene ligger innen kort gåavstand. Her er noen smarte tips for å få mest mulig ut av Oslo på budsjett.

Sjekk hoteller i Oslo her

Besøk museer gratis eller på budsjett

Er du lur, så kjøper du Oslo Pass for oppleve Oslo på budsjett. Da får du gratis tilgang til en rekke museer, rabatt på spisesteder og gratis, offentlig transport i byen. Bestill Oslo Pass her.

Oslo Rådhus

Ta en gratis omvisning slik at du kan lære mer om Oslos historie, samtidig som du kan se den fantastiske arkitekturen. En tur rundt i bygningen gir deg både kultur og innsikt, uten at det koster noe. Se mer her.

Astrup Fearnley Museet

Her kan du sjekke ut moderne kunst gratis om du har Oslo Pass. Museet ligger ved Tjuvholmen og har en kul samling av samtidskunst fra både norske og internasjonale kunstnere. De har også ofte spennende, midlertidige utstillinger. Se her.

Munch

Med Oslo-passet får du gratis adgang til Munch-museet, hvor du kan se Edvard Munchs verk, fordelt på museets 11 gallerier. I tolvte og trettende etasje finner du restauranten Bistro 12 og skybaren Kranen. Du kan også kjøpe enkeltbillett til 180 kroner for voksne og 100 kroner om du er under 25 år. Bestill her.

Interkulturelt Museum

Få innblikk i samfunnsaktuelle temaer, kunst og kultur på dette kule museet på Grønland. Sjekk ut mer her. Det koster 60 kroner for voksne, men gratis for barn og unge t.o.m 25 år. I tillegg er det gratis om du har Oslo Pass.

Fine utsiktspunkter og spaserturer

Det er flere gratiskonserter, utstillinger og arrangementer som ofte holdes i byen. Følg med på oppslagstavler og nettsider for oppdateringer. Sjekk her.

Operataket

Ta en tur opp på taket av Operahuset for utsikt over byen og fjorden. Det er en perfekt måte å se Oslo fra en ny vinkel, og det er helt gratis. Når du først er her må du gå tur langs vannet på Bjørvika og Sørenga.

Grünerløkka

Sjekk ut dette trendy området fylt med hippe steder. Det er godt utgangspunkt for å rusle rundt, men også for å shoppe, spise eller slukke tørsten om lommeboken tillater det. Ikke gå glipp av den imponerende gatekunsten i området, inkludert søndagsmarkedene ved Blå. Er du her på en søndag, kan du også nyte gratiskonsert med jazz-punk-bandet Frank Znort.

Her finner du hoteller ved Løkka

Akershus festning

En historisk festning med gratis inngang, perfekt for en spasertur og vakre utsikter over Oslofjorden. I området rundt festningen bør du også utforske Rådhusplassen, som igjen er i kort gåavstand til livlige Aker Brygge og Tjuvholmen. Les mer om Akershus festning her.

Ekebergparken

Denne parken kombinerer moderne kunstverk med kulturhistoriske elementer. Det er et perfekt sted for en piknik eller en rolig spasertur. Om du blir tørst eller sulten, kan du besøke Ekebergrestauranten, som kanskje har Oslos beste utsiktspunkt. Ta trikk nummer 13 eller 19 mot Ljabru til Ekebergparken. Les mer om Ekebergparken her.

Vigelandsparken

Den ikoniske skulpturparken er verdens største skulpturpark laget av én kunstner. Her finner du over 200 skulpturer av Gustav Vigeland. Parken er åpen hele året og det beste av alt – den er gratis å besøke. Trikk nummer 12 Majorstuen kjører direkte. Les mer om Vigelandsparken her.

Bygdøy

Denne halvøya har et idyllisk turområde og en fin sandstrand. I tillegg finner du flere kjente museer som Kon-Tiki-museet og Vikingskip-museet. Noen av museene har gratis inngang på bestemte dager. Du kommer deg hit med buss eller sykkel på bare 20-30 minutter fra sentrum.

Les vår guide til Norges 17 utrolige steder her

Bo budsjettvennlig i Oslo: Smarthotel Oslo

Ønsker du å bo rimelig og sentralt i Oslo? Da er Smarthotel et utmerket valg. Hotellet har en fantastisk beliggenhet i nærheten av det kongelige slott, Karl Johan og med kort avstand til kollektivtransport.

Se nærmere på hotellet her.

Oslos skjulte strender

Katten strand

En skjult perle på Oslos vestkant, kjent for sitt klare vann og rolige atmosfære. Det er det perfekte stedet for en avslappende dag med bading og soling, langt unna de store folkemengdene. Ta 81-bussen til Katten på ca. 15 minutter fra Bjørvika.

Solvikbukta på Malmøya

En vakker, skjult strand i et område med spennende båtliv. Fint å bare spasere rundt på Malmøya, og ta et bad når man først er i området. 85-bussen fra Bjørvika tar deg ned til Malmøya på ca. 15 minutter.

Andre opplevelser

Oslo badstueforening

Sauna har blitt mer populært de siste årene. Nyt en felles badstueopplevelse med drop-in priser og medlemspriser som er rimelige. Velg mellom forskjellige utendørs-saunaer (med dusj) midt i byen for en avslappende pause. De mest populære ligger på Sukkerbiten på Sørenga eller på Langkaia ved Operaen. De finner du her.

Botaniske hage

Er du glad i å gå tur blant vakre blomster og planter, er dette stedet for deg. Du kan også ta med deg piknik i bestemte områder av hagen. Ikke gå glipp av Palmehuset. Les mer om det levende museet her.

Båt til øyene

Med en vanlig Ruter-billett kan du ta båten til øyene på 10-20 minutter. Langøyene, Hovedøya og Gressholmen er tre sjarmerende øyer som virkelig er verdt et besøk. På Langøyene kan du til og med telte gratis i opptil to døgn. På Hovedøya og Gressholmen finner du koselige kafeer og restauranter hvor du kan nyte et måltid, samtidig som du utforsker øyene.

Se vannkvaliteten på badeplassene i Oslo her.

Transport på budsjett

Ruter

Med dags- eller ukeskort får du ubegrenset bruk av buss, trikk, t-bane og ferge. Se her.

Lei en sykkel

Oslo Bysykkel tilbyr rimelig sykkelutleie rundt om i byen. Perfekt for å oppleve Oslo på budsjett, samtidig som det er miljøvennlig. Sjekk her.


Hotell Oslo

Hotell Oslo: Dette er Oslos beste hoteller

Når du skal besøke den norske hovedstaden og trenger et sted å bo, har vi samlet en liste over anbefalte hoteller du bør vurdere. Ta en titt på de eksklusive designhotellene i byen, og vær tidlig ute med å bestille for å sikre deg plass. I tillegg gir vi deg en oversikt over hoteller basert […]