Omakase by Sergey Pak og Gaptrast fikk hver sin Michelin-stjerne i den nyeste utgaven av Michelin Guide Nordic.

Årets Michelin-guide er offentliggjort, og to nye restauranter i Bergen har fått sin første stjerne.
Her sikrer du deg overnatting på Skostredet Hotel – hotellet hvor Omakase by Sergey Pak ligger
Første stjerne til Omakase by Sergey Pak på Skostredet Hotel
– Da vi jobbet med dette prosjektet, var det tydelig at japansk matkultur er i sterk vekst og mer aktuell enn noensinne. Å ha en kokk som Sergey Paks kaliber, som leverer en omakase-opplevelse på et så høyt nivå, er et stort privilegium, sier hotelldirektør Yngve Hansen ved Skostredet Hotel, til Nettavisen Reisetips.
Mandag kveld ble det klart: Omakase by Sergey Pak har fått sin første Michelin-stjerne. Den intime restauranten, som ligger i hjertet av Bergen på Skostredet Hotel, tilbyr en eksklusiv omakase-opplevelse med kun ti gjesteplasser og servering fra onsdag til søndag.

– At han nå har fått en stjerne, er etter vår mening fullt fortjent – Sergey er en ekte matkunstner som skaper enestående opplevelser med utgangspunkt i lokale råvarer. Han er en håndverker i ordets beste forstand!
Hansen påpeker at anerkjennelsen betyr mye.
– Den har stor betydning for Bergen som matdestinasjon. Det vil også kunne ha en positiv effekt på rekrutteringen til en bransje i kraftig vekst, og dermed få bred innvirkning både lokalt og nasjonalt.
Les mer om hotellet og bestill opphold her

Sergey Pak: Nordisk mester og sushi håndtverker
Omakase by Sergey Pak åpnet dørene i 2024, og har på kort tid markert seg som et av Norges mest spennende fine dining-konsepter. Omakase er et japansk uttrykk som betyr «jeg overlater det til deg» – og det er nettopp det gjestene gjør. Kokken setter sammen menyen, basert på de beste tilgjengelige råvarene.
Bak restauranten står Sergey Pak, lillebroren til tidligere verdensmester i sushi, Vladimir Pak. Brødrene kom begge til Bergen med ett mål for øye: å skape uforglemmelige matopplevelser basert på norske råvarer og japansk teknikk.
– Vi er veldig, veldig glade. Tusen takk, sa Sergey Pak fra scenen i København.
Les også: Topp 10 hoteller i Bergen
Med én Michelin-stjerne er Omakase by Sergey Pak nå offisielt anerkjent som en av de beste restaurantene i Norge – og setter samtidig Bergen på det internasjonale matkartet.
I 2020 vant Sergey Pak tittelen som nordisk mester i Nordic Sushi Cup. Han har tidligere jobbet ved prestisjefulle restauranter som Omakase i Oslo, samt Nama Sushi i Bergen.
Gaptrast: Kullgrill og komplekse smaker
Den andre nykommeren med Michelin-stjerne er Gaptrast, som også ligger i Bergen sentrum. Restauranten er kjent for sitt åpne kjøkken med glødende kullgrill, mørk belysning og en overraskelsesmeny full av komplekse og dristige smaker.
– Dette er utrolig stort. En stjerne i løpet av første åpningsår er vanvittig! Det er nå jobben begynner, vi skal høyere opp, og jobber hver dag med å bli bedre, sier Kristian B. Vangen og Øystein Ellingsen fra restauranten Gaptrast fra scenen i Danmark.
Norges Michelin-stjerner
Norge har totalt 27 Michelin-stjerner fordelt på 22 restauranter i 2025.
Dette inkluderer to restauranter med tre stjerner (Maaemo i Oslo og RE‑NAA i Stavanger), en med to stjerner (Kontrast i Oslo), og 17 restauranter med én stjerne, i tillegg til nykommerne Omakase by Sergey Pak og Gaptrast i Bergen.