Andermatt: Europas nye golfdestinasjon

Landsbyen Andermatt i hjertet av de sveitsiske alpene er blant de mest snøsikre og moderne skiområdene i Europa. På sommerstid forvandles det til et golfparadis.

Foto: getty

Europas nye golfdestinasjon: Andermatt

Å spille golf i alpene om sommeren kan være en unik opplevelse for golfentusiaster. Her kan man nyte den fantastiske naturen og de vakre omgivelsene. I tillegg kan høyden og fjellene sette en annerledes stemning for spillet. Dessuten kan man kombinere golf-ferien med andre aktiviteter i fjellene, som fotturer, sykling og utforsking av landsbyer og kultur. Å legge golfturen til alpene om sommeren vil være en unik og minneverdig opplevelse. Flere alpereiser får du bestilt her

Prisbelønt golfbane

Andermatt har blitt en av Europas mest spektakulære golfdestinasjoner. Dets 18-hulls golfbane har flere ganger blitt kåret til Sveits’ beste. På 1400 meter over havet unnslipper golfturister sommerheten de kan oppleve på sørligere destinasjoner. I klar fjelluft, omgitt av spisse, snødekte alpetopper, med et yrende plante- og dyreliv ligger alt til rette for en eksotisk golfopplevelse.

I tilknytning til banen er golfklubbens arkitekttegnede klubbhus. Her finner golfspillere alt de kan ønske seg før og etter en runde: En proshop, garderober og en restaurant. Her er det gode muligheter for å støte på presidenten i golfklubben, den sveitsiske skilegenden Bernhard Russi. Alt utstyr kan leies på stedet.

Foto: getty

Spis på Michelin-restaurant

Andermatt kan dessuten skilte med Michelin-stjernerestauranter som ligger på 2300 meters høyde på fjellet Güstch. Sjekk ut the Japanese by The Chedi at Gütsch, GÜTSCH by Markus Neff. Her kan du nyte en deilig middag på kvelden.

Turstier og Via Ferrata

Andermatts plassering mellom noen av Europas mest spektakulære alpepassasjer, som Oberalp, Gotthard og Furka, gir et ideelt utgangspunkt for storslåtte naturopplevelser, enten en beveger seg til fots eller med sykkel. Startpunktet for rutene kan nås med gondolbane eller Glacier Express-toglinjen, sistnevnte en severdighet i seg selv.

Det er turstier i alle vanskelighetsgrader. Både barnefamilier og spenningssøkere vil finne sin favoritt. For de som ønsker en skikkelig utfordring, byr klatreturen Via Ferrata Diavolo på fantastisk utsikt og kribling i magen på ruten over Schöllenen-juvet.

Sjekk ut andre alpereiser her

Her kan du bo:

Det er mange alternativer til overnattingssteder i Andermatt. Vil du ha en luksuriøs opplevelse anbefales hotellene nedenfor, men du kan også gå får mer rimelige alternativer. Se oversikten over overnattingssteder her

The Chedi Andermatt

Dette luksushotellet ble kåret til Best Winter hotel in Switzerland 2021 av Journalist og hotelltester Karl Wild

Radisson Blu Hotel Reussen

Dette hotellet har en restaurant, spaavdeling med massasje, ansiktsbehandlinger og kroppsskrubber, innendørsbasseng, bar/lounge og treningssenter. Heiskort og skioppbevaring tilbys også. Beliggenheten og størrelsen på rommene får positive tilbakemeldinger fra andre gjester.