Billig strandluksus i Bulgaria

Bulgaria er et av de aller beste og billigste(!) reisemålene for deg som setter strandlivet høyt.

Bulgarias fine sandstrender, fargerike badebyer, det lave prisnivået (Kåret av Forex Bank til Europas billigste ferieland 2015, og blant topp 5 i 2016) og den korte flyturen (ca. 3 timer) har gjort Bulgaria til en svært populær feriedestinasjon blant strandglade turister.

Landet kan nemlig skilte med noen av Europas fineste strender – brede, langgrunne og finkornede, mange soldager og temperaturer rett i underkant av behagelige 30 grader om sommeren.

Og når du i tillegg kan bo på et luksuriøst hotell svært billig, spise middag for en 100-lapp (for 4 pers.) og betale en tier for øllet – ja da sier det seg selv at det er morsomt å feriere i Bulgaria.

Varna og Burgas, som begge har internasjonale flyplasser, er de mest kjente feriedestinasjonene, men det finnes også fortsatt en del «uoppdagede» perler for oss nordmen nedover hele Svartehavskysten.

Det er på tide å sjekke ut Bulgaria!

Søk etter billige flyturer til Burgas og/eller Varna her

 

Her er de seks beste feriebyene

Skal strender vurderes opp mot hverandre, vil vi rangere Svartehavskysten som noe av det beste man kan få i Europa. Her finner du feriebyer både for de som vil ta seg en fest, de som er ute etter fred og ro, og barnefamilier. Badetemperaturen i Svartehavet er varm og behagelig slik at det passer alle, og jo lenger sør du kommer jo lysere blir også vannet.

1. Slanchev Bryag (Sunny Beach)

 

 

Ja, Sunny Beach eller Slanchev Bryag som det heter på bulgarsk, er det største og mest populære badestedet langs Svartehavskysten, både blant familier og festhungrige ungdommer. Og det er faktisk ikke mer enn 50 år gammelt.

Og det er ikke uten grunn at stedet eller fenomenet «Sunny beach» har blitt så populært. Stranden som består av finkornet sand er hele 6 kilometer lang og opptil 120 meter bred. Den er uvanlig billedskjønn, velstelt og har en stor tiltrekningskraft på mange europeere. Her får du også nærmest garanti for «snill» sjø da stedet ligger skjermet og litt i le.

Noen påstår at dette er den vakreste stranden ved Svartehavskysten, noe vi nok kan være ganske enige i. Og ja, man risikerer å se damer uten bikinioverdel på stranden her. Det er en vanlig affære.

 

Her bør du bo:

 

SunnyBeach_hoteller
1. Royal Palace Helena, 2. Barceló Royal Beach, 3. Iberostar Sunny Beach Resort.

 

Søk blant mange flere flotte hoteller i Sunny Beach her!

 

 

2. Sozopol

 

 

Sozopol er helt klart en av Bulgarias mest sjarmerende badebyer, og den eldste på Svartehavskysten. Sozopol betyr «Den frelsende by», og fikk navnet da den ble kristnet i år 330. Den lille byen ligger 35 kilometer sørøst for Burgas, og er et paradis for livsnytereog kunstnere samt arkitektur- og kulturinteresserte.

Med sine spor fra antikken er Sozopol Øst- Europas svar på Saint Tropez og en populær ferieby blant bulgarerne. Den gamle bydelen på «odden» har sjarmerende bebyggelse i tradisjonell bulgarsk stil. Her er det et rikelig utvalg av butikker og restauranter, mange med koselig utsikt over bukta.

Badebyen er omgitt av vakre strender. Bystranden, som ligger i gamlebyen, er halvmåneformet, langgrunn og barnevennlig.

Ellers anbefales det at du besøker noen av de spennende severdigheter, eller en av de andre strendene stedet har å by på når du først er her. Å leie bil er nok både den enkleste og den billigste måten å gjøre det på. Her kan du sjekke priser og biltyper.

Her bør du bo:

 

Sozopol_hoteller
1. Saint Thomas Holiday Village, 2. Santa Marina Holiday Village, 3. Relax Hotel.

 

Søk etter flere flotte hoteller i vakre Sozopol her

 

Hermanite- stranden

 

 

I den nye bydelen ligger den sørlige stranden, Hermanite, som sies å være den aller beste her. Den er 1 kilometer lang, og byr på mange muligheter for vannsport og morsomme aktiviteter både for store og små.

 

Smokinia

 

 

Smokinia er helt himmelsk og fredelig. Rent vant, myk sand, avslappet atmosfære, flotte strandbarer og restauranter. Et sted hvor alle kan slappe av fra det travle bylivet. Perfekt for telt og campingvogner er det også for deg som er ute etter en litt annerledes ferie.

Her kan du finne mange flotte hoteller til svært gode priser

 

 

 

Camping Zlatna Ribka (Gullfisken)

 

Zlatna Ribka ligger nord for Sozopol, og er bare helt suveren. Her finner du en laidback satmosfære, samtidig som stedet er populær blant surfere.

 

Søk etter billige flyturer til Burgas og/eller Varna her

 

 

 

3. Nessebar

 

Nessebar-collage

 

Kun 5 kilometer fra Sunny Beach, møter du den kulturhistoriske idyllen i Nessebar, også kalt «Pearl of the Black Sea». Og dette er virkelig en sann perle av et feriested, og en yndet  turistdestinasjon hvor du kan nyte livet ved sjøen, samtidig som du vandrer gjennom historien.

Gamlebyen i Nessebar er en kulturhistorisk skatt med bebyggelse fra sen middelalder og 1700-tallet, som har gitt den lille byen en plass på UNESCOs verdensarvliste. Nessebar preges av smale, kronglete brosteinsgater og et sjarmerende folkeliv. Her bugner det av restauranter og små barer, samt masse små butikker hvor du kan få kjøpt suvenirer og håndverk. Den fine sandstranden finner du midt i bykjernen – lang, bred og kjempepopulær.

 

Her bør du bo

Nessebar_hoteller
1. Sol Nessebar Palace, 2. The Mill Hotel, 3. Terra Guest House.

Søk etter flere fine hotell i Nessebar og omegn her!

 

 

4. Zlatny Pyasatsi (Golden Sands)

 

 

Golden Sands er det nest største turiststedet i Bulgaria etter Sunny Beach, og ligger nord for Varna. Det er kjent for sin lange gyldne sand, klare sjø og den lune beliggenheten blant skogkledde åser. Golden Sands er på alle måter egnet for både barnefamilier, så vel som par. Som du har allerede skjønt, er Bulgarias kystlinje full av kilometerlange strender. Stranden i Golden Sands er heller ikke noe unntak- 3,5 km lang og 120 meter bred med finkornet sand, dusjområder og badevakter.

Her finner du masse flotte hoteller i Golden Sands

Her bør du bo:

GoldenSands_hoteller
1. Astera Hotel & Spa, 2. Melia Grand Hermitage, 3. Hotel mOdus.

 

Her finner du flere, flotte hoteller i Golden Sands

 

5. Albena

 

 

Albena kan best beskrives som innbydende og vakker. Det er et mellomstort feriested – velorganisert, grønt og koselig. Den ligger ca.15 kilometer nord for Golden Sands, og her får du en perfekt kombinasjon av golf og strandliv i verdensklasse.

Når du ikke går en runde på golfbanen, kan du koble av i solsengen under en parasoll, gå lange turer i strandkanten eller padle rundt i en pedalbåt i det glitrende Svartehavet. Stranden i fredelige Albena strekker seg over 5-6 km og tilbyr langgrunne bredder i det behagelige havet. Her er det minnerike dager som står på kalenderen.

Her bør du bo:

 

Albena_hoteller

1. Flamingo Grand Hotel, 2. Graffit Gallery Hotel, 3. Hotel Borjana.

Her finner du flere hoteller i Albena

 

For å få med deg mer ut av reisemålet, kan det være lurt å bestille leiebil. Her finner du bilutleie til gode priser.

 

6. Sinemorets

 

 

Sinemotets er en liten landsby nær grensen mot Tyrkia. Dette er stedet for å slappe av. Her er det vakkert, frodig landskap, og flotte halvmåneformede sandstrender. En av de fineste strendene sør i Bulgaria ligger her. Etter en til tider krevende spasertur, ser du krystallklart vann og en langgrunn sandstrand. Da vet du at du er fremme ved den grønne perlen, Silistar. Eller lei bil til en rimelig pris.

Her bør du bo:

 

Sinemoretz_hoteller
1. Apart Hotel Apolonia Palace, 2. Holiday Park Anchor.

Søk etter flere hoteller i området her!

 

Kjekt å vite:

De fleste større strender i Bulgaria er utstyrt med badetårn og badevakt. Enkelte hoteller som grenser til stranda har som oftest sine egne vakter. Badevakten heiser flagg på sin post, og fargen på flagget gir viktig informasjon:

* Grønt flagg betyr at du trygt kan bade og bruke strandleker.
* Gult flagg gir begrensede muligheter i vannet.
* Rødt flagg betyr at bading er forbudt.

 

Les også:

Kroatias skjulte perle

Her finner du Syden i Nord-Europa