Singapore: stedet du må oppleve minst en gang i livet

Utforsk Singapores magiske blanding av kultur, modernitet og natur. Fra vakre templer og imponerende skyskrapere til fantastiske nasjonalparker.

Singapore skyline på kvelden.

Singapore har kun eksistert som en uavhengig republikk i 58 år, men har rukket å gjennomgå en enorm modernisering.

Noen mener byen har for strenge regler, andre ser på den som et sted fylt med ubegrensede muligheter. Over 170 banker og institusjoner har sitt fotfeste her og høye skyskrapere dominerer panoramabildet byen. Det vil ikke dermed si at hele byen er full av hvite krager og stresskofferter. Når du besøker den pulserende byen blir du møtt med en ubeskrivelig energi, enorme grønne arealer og utallige attraksjoner. Dette er ganske imponerende for en stat som er under 60 år gammel.

Finn flybilletter her

Verdens beste flyplass

Ifølge rangeringen av Skytrax, får du ikke bedre førsteinntrykk av en by enn her. Flyplassen i Singapore har nemlig blitt kåret til verdens beste. Flyplassområdet er ikke bare kjent som et av de største og mest moderne, men også en av de mest turistvennlige. Det hele starter med en tropisk hage på hele 5 etasjer, sommerfugler av utallige arter og tusenvis av fargekombinasjoner. I tillegg har flyplassen en foss på over 6 meter, spa og flere kinosaler. Er det en flyplass du faktisk vil tilbringe tid på, så må det være denne.

Søk etter flybilletter her

Dette gjør du på turen:


Besøk Singapore dyrehage

singaore2

En av verdens beste dyrehager tilbyr besøkende en unik opplevelse og et minne for livet. Med flere enn 2800 dyr fra over 300 ulike arter har Singapore Zoo fått anerkjennelse for sine naturlige utstillinger som gir en følelse av å være uten inngjerdinger. Hva med en frokost sammen med orangutanger? Ri på en elefant i regnskogssonen, eller mat kenguruer med hånden i utstillingen Australian Outback. Du kan se hvite tigre, neseaper, dvergflodhester og isbjørner- bare for å nevne noen. Dyrehagen, kjent for sine interaktive utstillinger har vunnet flere priser og tilbyr besøkende en opplevelse for livet. Dyrehagen ligger cirka 30 minutter unna sentrum med bil. Bestill dagsbillett her

Singapore Gardens By The Bay

singapore2

Er du i Singapore er det et must å besøke denne kombinasjonen av menneskehetens ingeniørkunst og naturens skjønnhet. De enorme menneskeskapte trærne er plantet med hundrevis av arter med orkideer, ananas, breger og andre tropiske blomster. Ta en spasertur mellom de to kuplene Flower Dome og Cloud Forest, baobabtrærne, olivenplantene, kaktuser og andre sjeldne blomster. De flere kilometer lange stiene i parken gir deg en følelse av å være med i «Avatar» filmen. Kanskje det er her regissøren fikk sin inspirasjon fra.

Se hotelltilbudene i Singapore her

Bukit Timah Naturreservat

Som nevnt er ikke Singapore kun skyskrapere og det mest avanserte innen moderne teknologi. Det grønne og naturlige spiller en stor rolle i landets kultur og hverdag. Dette gjenspeiles særdeles godt i byens fantastiske attraksjoner. I naturreservatet kan du bestige den høyeste toppen i byen, sykle på terrengsykkel (6 km vei for den som ønsker en god kardio-økt)  eller bare ta en spasertur i en av de 5 stiene, som er en del av hjemmet til over 500 dyrearter og 840 varianter av blomster. Her er det greit å huske på å kle seg behagelig- gjerne sporty, ikke mate dyrene og for all del ha med myggspray!

Chinatown

singapore3

Singapore har en av verdens eldste Chinatowns. Det kinesiske samfunnet har hatt en stor innflytelse på hele byen ettersom de er den største etniske gruppen. Dette fascinerende kulturelle området er verdt et besøk om du vil smake på tradisjonell mat og besøke viktige historiske steder og kulturelle attraksjoner som Chinatown Heritage Center, Buddha Tooth Relic Temple and Museum, Sri Mariamman-tempelet i tillegg til de mange markedene og restauranter som finnes der. Situert i sentrum av byen gjør dette til et utmerket attraksjon for alle. Se bilder og informasjon over hotellene i Chinatown her.

Sentosa

Sentosa, Singapore

Øyen som ligger 800 meter utenfor kysten til Singapore er et luksuriøst feriested for både store og små, unge og gamle. Her finnes det utallige attraksjoner som hele familien kan nyte. Karuseller, dyr, temaparker og en flott strand. Ta kabelbanen fra sentrum for å komme deg til øya og få en nydelig utsikt over byen. Golfere bør dra til Sentosa Golf Club for å tilbringe noen timer på banene. Opplev piggrokker, haier, skilpadder og delfiner på nært hold i Underwater World og Dolphin Lagoon. Bruk ettermiddagen til å kose deg på Universal Studios Singapore, en av de mest populære temaparkene i Asia.

Singapore Flyer

Singapore Skyline

Bedre utsikt skal du lete lenge etter. Som et av de største parishjulene gir Singapore Flyer deg en fantastisk utsikt over byen. Her er det viktig å huske kamera når du skal sette deg i det 42 etasjer høye parishjulet som frakter passasjerene 165 meter opp mot skyskraperne. Bildet viser det verdenskjente hotellet Marina Bay Sands. Du kan se mer om hotellet her og lenger ned i artikkelen.

Spis her

Maxwell Food Centre

Dette senteret befinner seg i Chinatown. «Gatematen» du finner her er annerledes enn i Norge. Utsøkte retter med mye smak gir deg en innføring i den asiatiske kokkekunsten.

Iggy`s på Hilton Singapore Orchard

Stedet har en Michelinstjerne

Waku Ghin på Marina Bay Sands

Helt siden åpning i 2010 har restauranten blitt skrytt opp i skyene for sine flotte kreasjoner og meny som blander europeiske og japanske smaker. Stedet har to Michelin-stjerner.

JAAN på Swissotel The Stamford

swiss

Hit drar gjestene like mye på grunn av maten som den slående utsikten. Restauranten befinner seg nemlig i 70 etasje på Swissotel The Samford

Her bor du

Det er mange hoteller å velge mellom i utrolige Singapore og det kan nesten virke som det ikke finnes dårlige hoteller.  

Her er noen av våre favoritter i Singapore:

Hotel Jen Orchardgateway Singapore

906062_16_z

Den utsikten, de rommene, den luksusen. Ja takk. Du kan se flere bilder her.

Les også: Hotellene med de beste utsiktene her.

Shangri-La Hotel Singapore

22322_136_z

Du kan se flere bilder og lese mer om hotellet her.

Pan Pacific Singapore

6594_250_z

Se flere bilder av dette fantastiske hotellet som tilbyr gulv-til-tak-vinduer med panoramautsikt over byen, flatskjerm-TV med satellittkanaler, marmorbad og skrivebord på alle rom.

The Ritz-Carlton, Millenia Singapore

17022409

Ta en titt på de overdådige rommene og utsikten over byen her.

PARKROYAL on Pickering

5400381_99_z

Frister det ikke med å begynne morgenen med en joggetur til denne utsikten? Lær mer om hotellet her.

Marina Bay Sands

Det lar seg ikke gjøre å skrive om Singapore og unnlate et av de mest gjenkjennelige hotellene i verden. Marina Bay Sands er et verdenskjent hotell på grunn av sitt 150 meter lange svømmebasseng som binder sammen de tre gigantiske tårnene hotellet er fordelt på. Et helt unikt og spektakulært hotell med alt og mer av hva du kan forvente av et 5 stjerners- hotell.

Ser du etter reise? La deg inspirere:

Opplev denne pulserende storbyen helt gratis

Derfor elsker vi denne øya