Byer i Italia: Dette er ditt neste reisemål

Riomaggiore, Italia.
Riomaggiore, Italia. Foto: Getty Images.

Drømmer du om mer sol og varme? Hva med å legge sommerens ferieplaner til de vakre byene i Italia?

Det er mange fine byer i Italia som er verdt å se. Italia er et fantastisk land som tilbyr spennende arkitektur, rik kultur, vakre omgivelser, eksklusiv mote og deilige matopplevelser. I tillegg gir landet gode muligheter for flotte sykkel- og fotturer ved sjøen og i fjellene.

Italia holder de sommerlige temperaturene godt frem til oktober, spesielt i den sørlige delen av landet. Utenfor høysesongen finner du rimelige priser på både reise og opphold i byene.

Hvor bør du reise i Italia? Vi presenterer de mest kjente byene i landet.

Søk etter flyturer til Italia her

1. Sjarmerende Roma

Roma, Italia.
Roma er romantisk og flott. Foto: Getty Images.

Roma er den ene italienske byen du må oppleve, hvis du først skal velge noen. Oppdag Romas arkitektoniske skatter som Pantheon og Piazza Navona med sine kunstfylte boder. Nyt panoramautsikten fra St. Peterskirken og handle i de eksklusive butikkene rundt Spansketrappen. Beundre Trevifontenen, besøk imponerende Colosseum og Forum Romanum, og utforsk kunstverkene i Vatikanmuseet. Avslutt dagen med deilig italiensk pasta og husets vin.

Hvor bør du bo?

Et hotellparadis: Roma Cavalieri

God plassering: UNA Hotels Roma

Et boutiquehotell: MDM Guest House

Et designhotell: IQ Hotel Roma

Les også vår store guide til Roma: Roma – romantikk, historie og mat

2. Motemekka i Milano

Historiske Galleria Vittorio Emanuele II i Milano, Italia.
Historiske Galleria Vittorio Emanuele II (åpnet 1877) er verdens eldste kjøpesenter. Foto: Getty Images.

Det er ikke mange motebyer i Italia, sett bort fra Milano.

Besøk den imponerende katedralen Duomo di Milano og elegante Galleria Vittorio Emanuele II. Utforsk DMAG designer outlet for haute couture til rabatterte priser.

Ta en pause fra shoppingen for å nyte verdenskjente operaforestillinger på La Scala, komplett med et storslagent museum. Matarel Signora Elide (Via Mantegazza 2) tilbyr stolte lokale retter, mens Gino Sorbillo har den beste pizzaen du noen gang vil smake.

Hvor bør du bo?

Et eksklusivt hotell: Park Hyatt Milano

En opplevelse av et hotell: Aethos Milano

God plassering: Grand Hotel et de Milan

Et rimelig hotellvalg: La Loconda del Pino

3. Vakre Venezia

Venezia, Italia.
Venezia er en vakker by. Foto: Getty Images.

Er dette den mest romantiske byen i Italia?

Utforsk Venezia med en malerisk båttur på vaporetto fra Piazzale Roma til Markusplassen. Ta deg tid til å besøke Accademia og beundre mesterverkene av Titian, Tintoretto, Canaletto og Veronese. Opplev prakt og utsikt fra Dogepalasset og det majestetiske klokketårnet.

Longhenas palazzo gir enestående skjønnhet i byen. Shopping rundt Markusplassen inkluderer kjente designere, og Murano-øya tilbyr autentisk venetiansk glasskunst. For en smak av Venezia, nyt pasta og sjømat på Algiubagio Restaurant, og opplev den unike atmosfæren i den vakre byen.

Vi anbefaler disse hotellene:

Romantisk: Londra Palace Venezia

Et boutiquehotell: Ca Maria Adele

God plassering: Hotel San Marco

Søk etter flybilletter her

4. Kulinariske Bologna

Bologna, Italia.
Matelskeren vil spise godt i Bologna. Foto: Getty Images.

Bologna er den beste byen i Italia når det kommer til mat. Bologna er et mekka for matentusiaster med en rik italiensk mattradisjon. Regionen er stolt av å ha gitt verden parmesan og spaghetti bolognese. Byen, som ikke er like turistpreget som Milano, Firenze eller Venezia, beholder sin sjarme og karakter. Den byr på avslappet atmosfære, vakker arkitektur og unike severdigheter, inkludert Europas eldste universitet og en sjarmerende botanisk hage. Nyt den autentiske opplevelsen av Bologna og dens kulinariske skatter.

Her bør du bo:

Svært sentralt: Art Hotel Orologio

Et boutiquehotell: I Portici Hotel

Luksus: Grand Hotel Majestic giá Baglioni

5. Fantastiske Firenze

Firenze.
Firenze er renessansens fødeby. Foto: Getty Images.

Vil du besøke en historisk kunstnerby i Italia, er Firenze et godt utgangspunkt. Byen, renessansens fødeby og Italias kulturhovedstad, imponerer med den fjerde største katedralen i verden, Santa Maria del Fiore. Fra klokketårnet nyter du en storslått utsikt over byen.

Uffizi-galleriet huser mesterverk av kunstnere som Rubens, Da Vinci og Michelangelo. Byen er kjent for sitt håndverk, inkludert lær, jern, gull og sølvsmykker, samt kvalitetssko, mat- og vinbutikker. Når du vil nyte toskansk mat, er restauranter som Giannino i San Lorenzo et utmerket valg. Avslutt dagen med en rolig spasertur til historiske Ponte Vecchio, den eldste av seks broer som krysser den majestetiske elven Arno og deler Firenze.

Velg mellom disse hotellene:

Et fantastisk valg: Antica Torre di Via Tornabuoni 1

Historisk: Al Palazzo del Marchese di Camugliano

Et romantisk hotell: Villa Cora

Søk etter flere hoteller i Firenze her 

6. Idylliske byer i Toscana

Siena i Toscana, Italia.
Siena er en by i sentrum av regionen Toscana. Foto: Getty Images.

Regionen Toscana har noen av Italias vakreste byer, og den behagelige varmen strekker seg gjennom store deler av året. Utforsk Toscana på sykkel om våren, dra innom vingårder, og nyte synet av lavendel- og solsikkeåkre.

I oktober gir det fargerike landskapet en visuell fest. Regionen byr på en rik kultur, deilige viner, kulinariske opplevelser, ville naturområder, sjarmerende landsbyer, majestetiske fjell og vakre strender langs kysten. Castiglioncello, en havneby populær blant kunstnere på 60-tallet, og Marina di Bibbona med lange sandstrender er idylliske steder ved havet.

Her kan du velge blant mange flotte hoteller

7. Lystige Lucca

Lucca.
Bilfrie gater og vakker sentrum i Lucca. Foto: Getty Images.

Lucca, en velkjent by bare en halvtimes kjøretur fra Pisa-flyplassen, har en enestående beliggenhet. Med sin nærhet til sjøen og sin korte avstand til turistmagneter som Firenze, Pisa og Massa, tiltrekker den besøkende med et vakkert og intimt sentrum. Den italienske byen har sjarmerende, bilfrie gater og er omgitt av brede, imponerende festningsmurer. Giacomo Puccini, den berømte komponisten, ble født i Lucca, og hvert år arrangeres fantastiske operaforestillinger. Her kan man oppleve mesterverk som La Bohème og Tosca, blant andre kjente verk av komponisten.

Her bor du:

Lite, hyggelig og sentralt hotell: Palazzo Alexander Hotel

Et flott hotell med god plassering: Palazzo Rocchi Bed & Breakfast

Søk etter flere hoteller her

8. Unike Napoli

Napoli, Italia.
Fargerike Napoli. Foto: getty

Kanskje ikke en vakker by i Italia, men Napoli er noe helt unikt. Italias tredje største by, har en rik historie og kulturarv. Castel Nuovo ved havnen er en imponerende festning, og Museo Archeologico Nazionale gir et dypt innblikk i byens fortid. Taubanen fra Piazza Montesano til Vomero fører til Castel Sant’Elmo, en stjerneformet borg med fantastisk utsikt. L’Antica Pizzeria da Michele i Napoli er kjent for verdens beste pizza, og stedet er vel verdt et besøk.

Bo på disse hotellene:

Et boutiquehotell: Grand Hotel Santa Lucia

Et flott hotell med god plassering: Romeo Napoli Hotel

Historisk: B&B Orsini46

9. Postkortbyen Positano

Byen Positano.
Vakre Positano. Foto: Getty Images.

En av de vakreste byene i Italia. Positano i Italia er kjent for fargerike murhus som klamrer seg til klippefjell over det turkise havet, og den lille fiskerlandsbyen er et populært reisemål med sjarm. Noen hus er omgjort til hoteller, og et besøk her er en unik opplevelse. Positano ved Amalfikysten har badestrender og en eldgammel kirke, Santa Maria Assunta fra 900-tallet. Utforsk lokale butikker nede i byen for sommerklær og vesker, og i en sjarmerende sidegate finner du Michelin-restauranten Vincenzo med åpent kjøkken. Bon appétit!

Her bor du i Positano:

Positano Art Hotel Pasitea

Le Sirenuse

Hotel Le Agavi