Bypåske i Oslo

Skal du være hjemme i påsken og usikker på hva du skal finne på? Vi har satt sammen noen forslag til deg.


Bypåske trenger ikke å være kjedelig, og hovedstaden har mange aktiviteter og opplevelser å by på.

SNØ

Adresse: Snøfonna 1, 1470 Lørenskog
Åpningstider: Se hele påskeprogrammet her

Mange forbinder påsken med fjellet og skiturer. Dersom savnet blir for stort kan du ta turen innom SNØ som kun er 17 minutter utenfor Oslo. Opplev en kortreist påske på SNØ sammen med familie og venner. I tillegg til herlig skiføre, blir det morsomme påskeaktiviteter for både liten og stor. Kjøp dagskort her

Hotellovernatting

Adresse: Henrik Ibsens gate 60 A, Solli, Oslo

Vi glemmer alt for ofte at det er fullstendig lov til å unne seg hotellovernatting i egen by. Sjekk inn på hotellet og sjekk ut av hverdagen. Det skal ofte ikke så mye mer til for å koble av og føle seg mer opplagt. Book overnatting på the Thief, Oslos prakthotell på Tjuvholmen. Her kan du nyte Oslofjorden i fulle drag, spise fantastisk mat basert på nordiske råvarer, ta en spabehandling, spise frokost så lenge at du går rett over i lunsj, og tusle over på Astrup Fearnley-museet i tøflene. (neida, joda, neida).

Apropos museer…

Frammuseet

Adresse: Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo
Åpningstider: 10:00 -17:00 åpent hver dag, hele året.

Frammuset gir deg muligheten til å oppleve historien til noen av de mest kjente norske polarforskerne, inkludert Roald Amundsen og Fridtjof Nansen. Her kan du se ekte ekspedisjonsutstyr, skip og historiske fotografier som gir deg en unik innsikt i polareventyrene.

Kon-Tiki museet

Adresse: Bygdøynesveien 36, 0286 Oslo
Åpningstider: 10:00 -17:00 åpent hver dag, hele året

Kon-Tiki museet tar deg med på en reise gjennom den kjente oppdagelsesreisende Thor Heyerdahls eventyrlige reise over Stillehavet på en flåte laget av balsatre. Museet viser originalmaterialet fra reisen, inkludert flåten Kon-Tiki, og gir en spennende historisk opplevelse.

Fram og Kon-Tiki museet ligger ved hverandre på Bygdøy, og tilbyr en flott utflukt i påsken

Vinoteket

Hotell i nærheten: Scandic Solli

Dette er stedet for deg som elsker vin. Men det er også stedet for deg som elsker pizza, gjerne sammen med vin. Med en moderne vri på pizzaen og et vinutvalg som vil høste applaus hos selv den mest kresne, klarer Vinoteket å kombinere fingermat med «fine dining». Det i seg selv er verdt et besøk. Gjør ekstra stas ut av kvelden og book deg inn på Scandic Solli som kun er en rask gange unna.

Båtcruise med lunsj

Adresse: Stranden 30, 0250 Oslo (på Aker Brygge ved LingLing Restaurant)
Åpningstider: Du vil se på nettsiden om det er ledige plasser og tidspunkt

Bruk en dag på å cruise rundt i Oslofjorden. Seil stille gjennom øyene i Oslofjorden, nyt den tilberedte brunsjen laget av lokale og sesongbaserte råvarer. Gå forbi noen ikoniske Oslo-severdigheter underveis og beundre Operaen, Dyna Fyr og Akershus festning. Når båten returnerer til Aker Brygge, er du også velkommen til å bli om bord for et par drinker til. Du kan booke båtcruise her

Smalhans

Adresse: Ullevålsveien 43 , 0171 OSLO
Hotell i nærheten: Scandic St.Olavs plass

Det er ikke mange nabolagsrestauranter som kan skryte på seg en stjerne i Michelin-guiden, men det kan Smalhans på St. Hanshaugen. Til tross for denne prestisjen, har restauranten en uformell og avslappet atmosfære, og fokuserer på tradisjonell husmannskost. Hvis du er tilreisende og skal bo på et hotell i nærheten, så er Scandic St. Olavs plass kun et steinkast unna.

Det er ingen overraskelse at Smalhans har blitt en favoritt blant lokalbefolkningen i Oslo, og mange har blitt lojale kunder som stadig kommer tilbake for å nyte maten og atmosfæren. Har du ikke testet ut dette ennå, er påsken kanskje en fin anledning.

For deg med barn

Ekeberg husdyrspark

Adresse: Ekebergveien 99, 1181 Oslo
Åpningstider: Mandag til søndag 10:00-17:00


Er du en dyrevenn er dette stedet for deg. Her får du oppleve husdyr og gårdsdyr på nært hold. Dyrene går rundt løse på tunet eller i innhegninger du kan gå inn i. Dette er like gøy for de voksne som for barna, og det kan min kollega på bildet skriver under på.

Paradoksmuseet

Adresse: Rosenkrantz’ gate 11, 0159 Oslo
Åpningstider: 11:00-19:00 tirsdag-torsdag, 11:00-20:00 fredag, 10:00-20:00 lørdag og søndag

Med over 70 paradoks-baserte utstillinger, tilbyr paradoksmuseet forvirrende og oppsiktsvekkende opplevelser. Her vil du lære alt om den spennende vitenskapen bak utstillingene, ta utrolige og unike bilder du kan dele, og ikke minst – ha det gøy.

Popsenteret

Adresse: Trondheimsveien 2,Bygg T, 0560 Oslo
Åpningstider: 10:00-16:00 tirsdag – søndag og 11:00-17:00 lørdag og søndag

Popsenteret er en fireetasjers bygning viet til norsk populærmusikk. Bygningens fargerike interiør gir en livlig og energisk atmosfære til besøkende. Inne på senteret kan man utforske og boltre seg blant en mengde klenodier, rariteter, bilder og plater. Her har man også mulighet til å søke opp favorittlåter og store festivalopplevelser, samt lære mer om dagens musikkscene.

Gå i Kirka

Påsken er tross alt en kristen høytid, og selv om man ikke går i kirka resten av året, er påska en god tid å oppleve feiringen av påskehøytiden.