Condé Nast Traveller hot list 2023: Hyller Sommerro og Nasjonalmuseet

Sommerro er det eneste norske hotellet på Condé Nast Travellers’ liste over Europas hotteste steder. Foto: Hotels

Hvert år lanserer det prestisjetunge reisemagasinet, Condé Nast Traveller, en liste på verdens beste nye hoteller, cruiser, restauranter, kulturelle destinasjoner og transportprosjekter. Magasinets globale team har besøkt og utforsket disse stedene i ett år, for å vurdere hvert enkelt sted så du slipper. Disse stedene skal sette nye standarder for gjestfrihet, stil og service, skriver de på sine sider.

Listen er rangert etter verdensdeler og land, og i Europa er det ett Oslo-hotell og et nyåpnet nasjonalmuseum som har havnet på årets liste; Stordalens og Strawberrys Sommerro og Nasjonalmuseet.

Her finner du listen:

Norge 🇳🇴

Sommerro: – Kombinasjon av luksus, kultur og avslapning

Sommerro roses for sin uimotståelige appell, beliggenhet i Frogner, rike historie, overdådige rom, varierte spisesteder, og fokus på øko-bærekraftighet. Det er et sted hvor gjestene kan nyte Sommerro Negronis, smake på nordisk-japanske retter, utforske detaljene i det nyrenoverte bygget fra 1930-tallet, og oppleve Oslos første takbasseng og badstue.

Hotellet er en perfekt kombinasjon av luksus, kultur og avslapning, og det setter standarden for hotellopplevelsen i Norges hovedstad, skriver de i sin hotellanmeldelse.

Nasjonalmuseet: – Dette gjør Nasjonalmuseet til et must-see for kunstelskere og kulturinteresserte

Nasjonalmuseet i Norge har fått stor ros for å samle Norges nasjonalgalleri, Museet for samtidskunst og Norsk Museum for Dekorativ Kunst og Design under ett tak. Etter at Nasjonalgalleriet stengte dørene i 2019, mistet publikum tilgangen til en av verdens mest kjente malerier av Edvard Munch. Men nå kan Munch-fans glede seg over å se kunstnerens første versjon av «Skrik» i en moderne og stilfull utstillingsplass.

Med rundt 140 000 kvadratmeter utstillingsareal er Nasjonalmuseet Nordens største museum. Samlingen fokuserer på norsk kunst gjennom tidene, inkludert verk av Sámi-kunstnere både innen tradisjonell og moderne kunst.

I tillegg gir museet plass til internasjonale storheter som Louise Bourgeois og Nan Goldin, spesielt i det enorme «Lysgalleriet» – en 25 000 kvadratmeter stor plass for midlertidige utstillinger som er opplyst av 9 000 energieffektive LED-lys. Dette gjør Nasjonalmuseet til et must-see for kunstelskere og kulturinteresserte besøkende, skriver Condé Nast Traveller i sin anmeldelse om museet i Oslo.

På Sommerro har de til og med egen kinosal. Foto: Hotels

Få inspirasjon og tips til din neste ferie! Følg oss på Instagram for gode anbefalinger og inspirerende innhold.

Her er resten av Condé Nast Traveller sin liste over hotteste stedene i Europa:

Østerrike 🇦🇹

The Comodo Bad Gastein

The Comodo Bad Gastein, medlem av Design Hotels, ligger i Bad Gastein, 2 km fra Bad Gastein jernbanestasjon, og tilbyr overnatting med terrasse, privat parkering, restaurant og bar.

Rosewood Vienna

Dette luksuriøse hotellet tilbyr et spa med full service, ligger i nærheten av Hofburg keiserpalass, og har en beleilig beliggenhet i nærheten av tog- og t-banestasjonen.

Danmark 🇩🇰

Designmuseum, København

Frankrike 🇫🇷

Restaurant Alluma, Paris

Capelounge, a Beaumier Hotel

Capelongue, et Beaumier-hotell, er et utmerket valg for ditt opphold i Bonnieux. Her kan du nyte et forfriskende dypp i det utendørs bassenget, og hvis du blir sulten, kan du besøke La Bastide, som serverer deilige franske retter til middag.

Hôtel Dame des Arts, Paris

Hotellet Hôtel Dame des Arts ligger kun 600 meter fra Notre-Dame-katedralen og Luxembourg-hagen, samt 1 km fra Panthéon.

Le Doyenné, Saint Vrain

La Ferme HIbride, Villelaure

Maison Proust, Paris

Maison Proust, Hotel & Spa La Mer ligger en 10-minutters kjøretur fra Notre-Dame og Garnier operahus. Her kan gjestene unne seg massasjebehandlinger før de nyter et måltid i kafeen.

Tyskland 🇩🇪

Chateau Royal Berlin

Château Royal Berlin ligger kun 5 minutters kjøretur fra Alexanderplatz og Brandenburger Tor. Etter en lang dag kan sultne gjester nyte et deilig måltid i restauranten og slappe av med et glass i baren.

Hellas 🇬🇷

Aristide Hotel, Syros

Med private plaskebassenger, havutsikt, en takbar, en hage og en kunstgalleri, er Aristide Hotel kun en 8-minutters spasertur fra både stranden og sentrum av Syros.

Pagostas, Patmos

W Costa Navarino

W Costa Navarino ligger i Pylos, 1,6 km fra Gialova Beach, og tilbyr overnatting med sesongåpent utendørsbasseng, gratis privat parkering, treningssenter og hage.

Cosme Paros

Hotellets spaavdeling tilbyr dypvevsmassasje, og gjestene kan nyte deilige måltider i restauranten. Andre høydepunkter inkluderer et utendørsbasseng og en terrasse.

Irland 🇮🇪

Cashel Palace Hotel

Italia 🇮🇹

Portrait Milano

Villa Passalacqua, Lake Como

Passalacqua tilbyr overnatting med utendørs svømmebasseng, gratis privat parkering, treningssenter og hage.

Vocabolo Moscatelli, Umbria

W Rome

W Rome tilbyr en takterrasse og ligger i umiddelbar nærhet av Via Veneto. Dette stedet har et treningssenter åpent døgnet rundt som inspirerer til fysisk aktivitet, og etterpå kan du besøke kafeen for å nyte et godt måltid.

Portugal 🇵🇹

Hotel Vermelho, Melides

Spania 🇪🇸

Enigma, Barcelona

La Zambra, Málaga

The Madrid Edition

The Madrid EDITION har en fantastisk beliggenhet, kun 5 minutters gange fra Puerta del Sol og Gran Vía-gaten.

RavioXO Madrid

Sveits 🇨🇭

Mandarin Oriental Palace, Luzern

England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

Gleneagles Townhouse, Edinburgh

The Twenty Two, London


Få inspirasjon og tips til din neste ferie! Følg oss på Instagram for gode anbefalinger og inspirerende innhold.

Følg oss også på TikTok!


The Washington Post anbefaler Oslo som reisemål i sommer

Dropp London og legg turen til Oslo istedenfor, skriver storavisen.