The Washington Post anbefaler Oslo som reisemål i sommer

Dropp London og legg turen til Oslo istedenfor, skriver storavisen.

Foto: Getty Images

Under pandemien var det mange som drømte om å se noe annet enn sin egen bolig og komme seg ut på reise.

Årene etter pandemien, har det derfor blitt overfylt av turister på populære reisemål som London, Barcelona og Amalfi-kysten.

I den anledning har The Washington Post funnet frem ni steder som du heller bør satse på i sommer.

Skryter av landskapet og fjordene

London er alltid populært, og i år har flere flyselskaper måtte øke kapasiteten sin for å takle etterspørselen.

Den britiske storbyen var en av de mest etterspurte destinasjonene hos flyselskaper som Delta og American Airlines.

For å unnslippe folkemengdene, anbefaler The Washington Post at man drar til Oslo istedenfor,. De trekker spesielt frem det vakre landskapet, fjordene, de gode fergeforbindelsene og de koselige strøkene i byen.

Utsikt mot Aker Brygge i Oslo.

Alternativer til Paris, New York og Mykonos

Avisen skriver også om andre populære destinasjoner man bør revurdere hvis man vil unngå store mengder turister og køer.

De anbefaler blant annet at man drar til Buenos Aires istedenfor Paris, Montreal istedenfor New York og Albania istedenfor jetset-øya Mykonos.

Les også: Verdens billigste feriedestinasjoner

Hotellene du trygt kan velge i Oslo

Clarion Hotel Gabelshus er et sjarmerende og idyllisk hotell på Frogner i Oslo.

Hvis du skal til Oslo i sommer eller kanskje vil unne deg et hotellopphold i egen by, kan vi blant annet anbefale Grand Hotel eller nyåpnede Sommerro for deg som vil bli skjemmet bort.

På begge disse hotellene finner du blant annet en egen spa-avdeling, takterrasse og nydelig frokostbuffet.

Hvis du vil bo i hjemmekoselige og rolige omgivelser, bør du vurdere Clarion Hotel Gabelshus på Frogner. Hvis du ser etter et sentralt men rimelig hotell, kan du vurdere P-Hotels Oslo.

Finn rimelige flybilletter til Oslo her.

Dette bør du få med deg i Oslo

De siste årene har Oslo fått mer og mer storbypreg, blant annet på grunn av utbyggingen av Barcode og satsningen på sosiale konsepter som SALT og Oslo Street Food.

Kjente turistattraksjoner

Hvis du skal til Oslo for første gang, kan det være fint å ta turen innom de mest kjente turistattraksjonene, som for eksempel en tur i Frognerparken, Holmenkollen og Operaen.

Grefsenkollen

Hvis du heller vil oppleve byen som en lokal, har vi mange tips på lur. Hvis du liker å nyte god mat og utsikt, så ta turen opp til Grefsenkollen. Her finner du kanskje byens beste utsikt, og turen opp fra det nærmeste trikkestoppet er en god treningsøkt.

SALT Art & Music

Opplev den finske saunatradisjonen når du er i Oslo. I Oslo har det de siste årene dukket opp flere og flere badstuer, noe som har vist seg å være svært populært både blant Oslo-folk og turister.

SALT er en kulturarena på langkaia hvor du enten kan leie en egen badstue, sitte i en av de større badstuene eller ta deg et bad. Hvis du ikke er så glad i den sterke varmen, har de også en uteservering, kafé og forskjellige arrangementer året rundt.

Takterrassen på Munch

Ta deg en tur innom Munch museet mens du er i byen. Uansett om du ikke er spesielt interessert i kunst, er museet en opplevelse som er verdt å få med seg. På toppen av museet finner du restauranten Bistro Tolvte og Kranen bar, som har en fantastisk takterrasse med utsikt over byen.

Her kan du bo i nærheten av Munch-museet og Operaen.

Sjarmerende restauranter og kaféer

Det kryr av koselige små restauranter og kaféer i Oslo. Prøv for eksempel Baltazar Ristorante ved Domkirken. Her får du nydelig, italiensk mat i romantiske og rustikke omgivelser.

En av byens beste pizzamenyer finner du på Tranen på Alexander Kiellandsplass. Liker du ekte, hjemmelaget indisk mat, bør du prøve Jewel of India på Frogner.

Hvis du heller skal ta deg en lunsj eller en kaffe på dagtid, så gå en tur oppover akerselva til Hønse-Lovisas hus. Her får du kanskje byens beste nystekte vafler med utsikt til fossen på Sagene.

En annen kafé som er verdt å besøke er Håndbakt på Tøyen, hvor du får gode hjemmebakte bakevarer og brunsj.

Finn hoteller i Oslo sentrum her.

Les også: Her er Oslos skjulte perler