De 10 beste reisemålene i Norge

Norge har en utrolig vakker natur, med endeløst hav, grønne fjorder og snødekte fjelltopper. Både turister og Nordmenn elsker å feriere i Norge, men hvilke ferieområder er mest populære? Nå har Tripadvisors lesere talt, og kåret frem de 10 beste reisemålene I Norge: Sjekk hotellrom i Norge her.Sjekk hvordan turister hyller Norge her.

10. Stavanger

iStock_000039947084_Medium

Denne sjarmerende byen har så mye å by på. Liker du å henge på trendy kaffebarer med venner i det ene øyeblikket og stå på et surfebrett over meterhøye bølger i det neste? Da er Stavanger et godt reisetips for deg. Kystbyen har nemlig litt av hvert å tilby den urbane og aktive; lange handlegater, luksuriøse butikker, utallige restauranter og kaféer samt en rekke spesialforretninger.

Finn laveste flypris til Stavanger med vårt flyplass-søk

Siddisene liker å bruke byen sin, og går man rundt i den trange trehusbebyggelsen som dominerer sentrum, merker man at oljeeventyret har påvirket lommebøkene til menneskene rundt deg. Dette har i sin tur ført til et blomstrende næringsliv med  rikholdige muligheter og stort utvalg for den handlelystne. Stavanger er Norges fjerde største by med sine knappe 130.000 innbyggere, men oppleves relativ intim og koselig. Her bor du i Stavanger:Rica Park er en favoritt i byen, ikke minst fordi hotellet alltid klarer å ha utmerket service. Skulle du komme deg til Stavanger bør du for øvrig spise på Tango Bar & Kjøkken eller Renaa: Matbaren. Les mer om Stavanger her, samt Scandic-kjedens nye hotell i byen.

27557618

9. Trondheim

iStock_000002863319_Medium

En av de vakreste byene i Norden har mye å by på.  Trondheim ble grunnlagt i 997 av Olav Trygvason som Nidaros. Senere har byen fått navnet Trondheim, og er den tredje største byen i Norge. Byen var norsk hovedstad fra 1030 til 1217 (ble da flyttet til Bergen, som var hovedstad fram til 1314). Opplev Nidarosdomen, en av de mest populære turistattraksjonene i byen. Olav den Helliges gravkirke ble satt opp rett etter hans død, først som trekirke og så ble en stenkirke senere bygd. Den kirken som i dag finnes ble påbegynt på midten av 1100-tallet, og var en pilegrimskirke for mange kristne i middelalderen. Kirken er et praktfullt byggverk, og uansett hvordan man forholder seg til religion er det en opplevelse å gå inn i den. Her bor du i Trondheim: Den beste hotellfrokosten i Norge, og det beste hotellet i Trondheim er nok Rica Nidelven. Super beliggenhet og alle fasiliteter du kan ønske deg. Det andre Rica-hotellet, Rica Bakklandet, er nesten like bra – og har det for seg den strålende plasseringen i Bakklandet. Den store klassikeren Britannia må også tas med.  Det nye Scandic Lerkendal ser spennende ut, og åpner 5.august. Hotel Bakeriet er også en anbefaling. Vi bør også nevne at det store kongresshotelletClarion Hotel & Congress Trondheim var nummer fem på listen, men altså da utenfor listen – akkurat som Scandic Lerkendal.

roros

8. Kristiansand

iStock_000036187044_Medium

Kristiand er en sjarmerende by med gode muligheter for opplevelser. I Kristiansand kan det være fint med en familiepause i Dyreparken. Eventuelt på Aquarama. Spise kan du gjøre på Fiskebrygga, for eksempel på Bølgen & Moi. Her bor du i Kristiansand:  Siden du her har den største byen i Agderfylkene i tillegg til ting som Dyreparken er det flere gode valg her. Scandic Bystranda er perfekt for deg som vil bade. Et nytt hotell rett ved nevnte strand og Aquarama. Inne i byen finner du også Hotel Ernst, som fortsatt er et meget godt valg for deg som liker sentral byplassering med tradisjonelle hotellfasiliteter. Skal du til Dyreparken er Rica Dyreparken et veldig godt valg. Hotellet er kun noen få meter fra inngangen og har alt et hotell skal ha. Er du innom sørlandets hovedstad bør du oppsøke bakeriet Drømmeplassen. Det lever opp til sitt navn.

1486780_20_z

7. Flåm

iStock_000042749208_Full

Det er ikke overraskende at du kan få en av Norges beste naturopplevelser i Flåm. Fra Flåm stasjon kan du også en av verdens vakreste togreiser, med panoramautsikt over noe av det mest storslåtte naturen i Norge. Bygda i Sogn og Fjordane er også Norges femte største cruisehavn.

Finn hoteller i Flåm her. 

6. Kirkenes

iStock_000054820796_Full

Kirkenes ligger på en halvøy i den nordøstre delen av Finnmark og er spesielt populært om vinteren. Selv om det er kaldt, så kan du faktisk på bo et ishotell, isfiske og oppleve det fascinerende nordlyset. Om sommeren er det like vakkert. Da kan du nyte den vakre naturen og gå langs fjelltoppene, samt beundre midnattssolen.

Finn hoteller i Kirkenes her. 

5. Longyearbyen

yay-1303521-digital

Longyearbyen i Svalvard er en veldig levende by – og det er mange grunner til. Dra på sightseeing, fottur til Platåfjellet, kajakktur, eller båtkos og grilling. Her får du oppleve det virkelige arktiske øyriket.

Her bor du ved Longyearbyen:

 Spitsbergen Hotel

524502_30_z (1)

Dette hotellet er en historisk perle på Svalbard. Panoramautsikt mot Longyearbyen, vakker norsk kultur og en avslappende atmosfære får du her. Vegger som er dekket med gamle bilder, utskrifter og kart gir gir en veldig sjarmerende atmosfære. Hotellet har også en badstue, restaurant og treningssenter.  

4. Bergen

iStock_000030096118_Full

Bergen er Norges nest største by. Likevel er det en slags småby, men en småby pakket med sjarm og urban atmosfære.

Byen mellom de syv fjell er udiskutabelt norsk, og befolkningen er kanskje de mest patriotiske og lidenskapelige du vil møte her til lands.  Ikke bli overasket om en innfødt plutselig tiltaler deg på bussen, eller om kassadamen eller –mannen  i butikken snakker hull i hodet på deg.  Det er ikke vanlig å være innadvendt i Bergen.Du finner flere hoteller i Bergen hos Choice Hotels Det som i alle fall er sikkert, er at byen er vakker.  Husene som klynger seg til fjellsidene, de trange smauene, brosteinen — alt innrammet av syv fjell — har trukket mang en turist til Bergen. Legger man til et yrende uteliv, 30.000 studenter , 250 årlige nedbørsdøgn samt et halvgodt fotballag som hele byen elsker og hater samtidig, så har man noen av ingrediensene som gjør Bergen til en interessant destinasjon. Sjekk hoteller i Bergen hos Scandic

3. Tromsø

iStock_000044361778_Full

Når først Tromsø våkner så kan man si at Tromsø våkner. Ikke det at denne byen sover om vinteren, men når lyset kommer er dette virkelig et sted å være. Er du i Tromsø bør du spise og drikke på Hildr Gastro Bar, Vurdere en burger på Huken, eller gå på Bardus. Museet er virkelig verdt et besøk, samt en mye omtalt kirke. Fjellheisen er og blir en opplevelse.  

Hvor skal du bo? Hotel With

Beliggenhet på kaia, utsikt til Ishavskatedralen. Gratis kveldsmat og finfine fasiliteter. Se nærmere på hotellet her. Et annet hotell er The Edge. Stort hotell på brygga med alle fasiliteter. Se næmere på det her

2. Stranda, Norge

iStock_000043601316_Double

Stranda er en kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Her finner du mange skiløyper og langrennsløyper som snor seg langs dalen. Utenfor løypene kommer den spektakulære og berømte Geirangerfjorden som tar pusten fra deg. Turistene elsker det!

Her bor du ved Geiranger:

 Hotel Union

Japansk-varmebad

Geiranger må være et av Norges mest populære turistområder. Flott område hvor du får oppleve ekte norsk natur – hva med å se det hele fra hotellrommet? Det får du. På Hotel Union får du utsikt over de nydelige fjelltoppene og grøntområdene. Hotellet har innendørs basseng, barnebasseng, badstue og et treningssenter. Skal du på ferie med familien, så er dette hotellet et perfekt valg.  

1. Oslo

iStock_000067523759_Double

Nummer 1 på listen over de mest populære ferieområdene i Norge, ifølge Tripadvisor, er hovedstaden Oslo. Besøker du Oslo kan du forvente mange opplevelser. Alt fra Operahuset til Kongehuset, til Akerbrygge, men også mange skjule perler. I godt vær så bør du ta turen til Hovedøya. Fem minutter med båt fra sentrum (Vippetangen). En stund måtte du dra bak slottet, eller vest i Oslo, for å finne de fineste og beste butikkene. Slik er det ikke. Som med mange andre storbyer har de beste butikkene prøvd å flokke seg rundt gågaten. Bare hold deg på øverste del, og unngå for all del Oslo City. Oslo er like herlig i vintertid som på sommertid.

Les mer om hva du kan finne på i hovedstaden her.

Se de beste hotellene i Oslo her. 

Her bor du i Oslo:

The Thief

The Thief er utvilsomt et av Oslos mest populære hoteller – og det er ikke en tilfeldighet. Verdenskjente artister som Rihanna og Justin Bieber har valgt å overnatte her. Dette er et av Oslos mest eksklusive hoteller, og som om det ikke var nok – så har hotellet også et av Norges mest eksklusive spa.

LES OGSÅ:

Dette er Norges beste takterrasser 

Verdens største sauna ligger sør for Bodø