De 10 høyeste fossefallene i verden

Å oppleve noen av verdens høyeste fossefall burde være på alles bøttelister.

Og nei, du trenger ikke reise mange timer med fly for å se noen av verdens vakreste og høyeste fossefall. Tre av dem ligger nemlig i Norge! Her er de ti fossefallene med mest fall, altså de aller høyeste.  

1. Angel Falls, Venezuela (979 meter)

Angelfossen er verdens høyeste foss. Totalt er den 979 meter høy med et uavbrutt fall på 807 meter. Den ligger i nasjonalparken Canaima i delstaten Bolívar i Venezuela. Den er ikke oppkalt etter engler, men etter flyveren Jimmie Angel – den første som fløy over fossen. Det er ikke spesielt enkelt å komme seg til det Columbus omtalte som et paradis på jord ettersom at flere internasjonale flyselskaper har innstilt sine ruter til landet. Det norske utenriksdepartementet har ingen utstedte reiseråd til Venezuela, selv om landet har enkelte problemer med sin valutaveksling.

Du kan sjekke hotell i Bolivar her.

2. Tugela Falls, Sør-Afrika (948 meter)

Tugelafallene er verdens nest høyeste fossefall. Total fallhøyde er 948 meter og den består av fem separate fall. Fossen ligger i Drakensberg i KwaZulu-Natal provinsen i republikken Sør-Afrika. Ikke en av de mest vannrike fossefallene i verden, men likevel svært spektakulær.

Les vår reiseguide til Sør-Afrika her.

3.Tres Hermanas, Peru (914 meter)

4. Vinnufallet, Norge (865 meter)

Den største fossen i Europa og Asia (Eurasia) befinner seg i Norge, nærmere bestemt i Sunndalen. Dette er en av de aller vakreste dalene i Norge som vi har med i vår reiseguide til hvordan man kan oppleve Norge. Sunndalen er også nevnt i vår guide til Eidsvoll og 1814, og reise med det som utgangspunkt.

Se Norges beste hotell 2017 her.

5. Skorga, Norge (864 meter)

Den nest største fossen i Europa og Asia befinner seg også i Norge, omtrent 2 kilometer fra Vinnufallet i Sunndalen.

Du kan blant annet sjekke Trædal Hotel på Sunndalsøra.

6. James Bruce Falls, Canada (840 meter)

Ligger i Princess Louisa Marine Provincial Park i British Columbia i Canada.

Nita Lake Lodge er stedet å bo.

7. Browne Falls, New Zealand (836 meter)

Browne Falls er et fossefall over Doubtful Sound i Fiordland nasjonalpark på Sørøya av New Zealand. https://www.instagram.com/p/BOwJsO0gMry/

8. Kjerrskredsfossen, Norge (830 meter)

Dette er et såkalt uoffisielt navn på en foss i Nærøydalen i Norge. Nærøydalen er et dalføre i Sogn og Fjordane/Hordaland. Dalføret går omtrent fra Stalheim i Voss kommune til Nærøyfjorden med strandstedet Gudvangen i Aurland. I dalbunnen renner Nærøydalselvi som har tilførsel fra Stalheimsfossen, Sivlefossen og Jordalselvi. Stamveien mellom Oslo og Bergen, E16, går gjennom dalen. https://www.instagram.com/p/BQIf91YF0sR/

9. Waihilau Falls, Hawaii, USA (792 meter)

Denne ligger i Waimanu Valley på Hawaii, og er blant enkelte kun regnet som den 3.største på Hawaii (det kommer an på hvor man måler vannet fra). Det er flere fossefall på Hawaii som ikke har fått offisiell høydemåling.

Les vår guide til Hawaii her.

10. Colonial Creek Falls,Washington State, USA (783 meter)

Dette fossefallet ligger i North Cascades National Park.