De 17 mest utenomjordiske stedene på jorden

Det er ingen grunn til å reise vekk fra jorden for å oppleve det som virker som utenomjordisk. Vi har samlet de aller mest utenomjordiske stedene på jorden. Steder du nesten ikke kan tro finnes.

yay-12521470-digital1-1024x682

1.Cusco, Peru

På en høyde like utenfor Cusco i Peru ligger det et gammelt fort som har stått imot flere hundre år med krig og jordskjelv. Navnet på fortet er (hold tunga rett i munnen) Saksaywaman. Cusco var på et tidspunkt Inkaenes hovedstad, og Saksaywaman var tilknyttet byen.

Men høyden har vært i bruk lenge før Inkaene inntok området av den mindre kjente Killke-kulturen, som det er funnet ruiner etter oppe på høyden.

Det er to ting som er merkverdig med fortet: Først og fremst er det utrolig nok at Inkaene klarte å få med seg noen av de gigantiske steinblokkene opp til høyden, men det er også fantastisk hvordan de har satt steinene sammen så presist at man ikke får et papirark mellom dem.

Byggeteknikken har forbløffet besøkende lenge, og det er fortsatt ikke kjent hvordan Inkaene har klart å fått steinene til å sitte så perfekt sammen. Beleiringen av Cusco kom senere til å føre til en intern krig blant spanske hærstyrker om hvem som egentlig representerte det spanske slottets interesser, men før det fant spanjolene en annen bruk for fortet. Spanjolene brukte steiner fra fortet til å bygge opp nye bygninger i Cusco, men de fikk ikke med seg alle.

En stor del av fortet er satt sammen av så store steiner at spanjolene ga opp å få de med seg ned til Cusco sentrum. Det er disse som står igjen i dag. Faktisk er det estimert at den tyngste av steinen i Saksaywaman veier et sted mellom 150 og 200 tonn.Saksaywaman virker for å ha vært et strategisk viktig punkt for å ha herredømme over Cusco. Spanjolene inntok Cusco i 1533, og når Inkaene med Manco Inca Yupanqui i spissen sendte sine styrker for å ta byen tilbake i 1536, så var det fortet som ble hovedsete for kampene.

Inkaene klarte å holde på Cusco i 10 måneder og satte hovedstyrkene sine i fortet, som på det tidspunktet både var større og hadde tårn som ga krigerne bedre oversikt. De spanske styrkene klarte å beholde en del av selve Cusco, og når spanske forsterkninger kom til byen måtte Inkaene gi tapt.

Palacio del Inka – hotell på peruiansk. Se den utrolige innredningen her.

iStock_000004295772_Small

2. Devil’s Tower, USA

Dette var faktisk det første amerikanske nasjonalmonumentet, og befinner seg i Wyoming. Sjekk de utrolige stedene å sove i nærheten av Devil’s Tower her

Volcan_Masaya2

3. Helvetes munn, Nicaragua

Det virkelige navnet på denne vulkanen er Masaya, og ble visstnok brukt som menneskeofringssted i tidligere tider – noe conquistadorene fikk oppleve på nært hold da de kom til området. Kanskje det billigste landet i Karibien som har luksusen og komforten som en norsk turist vil kreve er Nicaragua. De har noen perler i Nicaragua også, sjekk bare her.

Sanqingshan_1461

4. Mount Sanquin, Kina

Dette fjellet er et hellig taoistisk fjell, og besøkende har forklart hvor rolige de blir av å besøke fjellet og området rundt. I tillegg mener man at tåken rundt fjellene er sjeler som leter etter evig hvile. Uansett er det litt av et sted for både det visuelle og det mystiske. Søk etter billige flyreiser her

Pueblo_Bonito_Aerial

5. Pueblo Bonito, New Mexico, USA

Anasazi-folket, eller urinnvånerne fra det som i dag er Utah, New Mexico, Arizona og Colorodo, bygget mange utrolige byer slik som deres smått utrolige fjellhus. Det er kanskje likevel det som muligens var deres hovedstad som er mest imponerende.

Historien til folket er sterkt bundet opp til mange legender, alt fra kannibalisme til ekstrem spiritualisme. Deres legender har blitt brukt i alt fra X-files til en mengde skrekkfilmer. Fra 900-tallet e.Kr. og omkring 300 år framover nådde anasazikulturen sitt høydepunkt. Navnet betyr «de eldgamle fiendene» på Navajo, og man tror at mange av legendene om dem kommer fra nettopp navajoene.

Det arkeologer har funnet ut er at de hadde et svært avansert handelssystem og – basert litt på hvem man tolker – trodde på guder som kom flyvende i noen runde fartøy… Det er mulig å kjøre innom noe av det som er igjen fra denne utrolige kulturen hvis du tar tidenes roadtrip i USA – sjekk vår guide

iStock_000015443207_Small

6. Socotra, Jemen

Denne øya sør for den arabiske halvøya tilhører Jemen, men nærmeste fastland er Somalia.

Richat_Structure_-_SRTM

7. Saharas øye

Dette er en serie med sirkler i Sarahara-ørkenen i Mauritania med en diameter på 4 mil. Den nøyaktige forklaringen på hvorfor disse sirklene har blitt dannet har man ikke funnet…

1280px-Great-Zimbabwe

8. Great Zimbabwe, Zimbabwe

I slutten av jernalderen ble det bygget noen svært avanserte bygninger 24 mil nord for Limpopo-elven i dagens Zimbabwe. Ruinene av disse kaller vi i dag Great Zimbabwe på engelsk.

Mysteriet med den runde bygningen er ikke bare at den er veldig avansert bygget og har steiner i lik størrelse (som var ganske unikt i forhold til tidsalderen den ble bygget), men at den har dobbelte vegger som ble bygget uten mørtel. Kongeriket som ble styrt fra denne byen hadde stor makt og innflytelse i nesten to hundre år, men forsvant fort og brutalt.

Noe av det man har funnet ved utgravninger her er relativt mystiske. På grunn av at kulturen og kongedømmet så brått ble borte vet man veldig lite om religionen deres, styresettet og annet – med unntak av det man kan tolke ut fra utgravningene som gjøres nå.

Få hver 11. hotellovernatting gratis

Roraima3_(79)

9. Mount Roraima, Brasil

Dette meget spesielle fjellet er veldig annerledes enn svært mange andre fjell. Istedenfor at fjellet ender i en spiss topp er det hele et flatt platå. Man mener det er en av verdens eldste geologiske formasjoner. Det er likevel ikke det mystiske, selv om det har vært flere spekulasjoner om at fjellet var landingsplass for UFO.

Det merkelige er at på fjellet, og rundt fjellet er det mange blomster, planter og dyr som kun lever her. Uten at man kan forklare hvorfor det er slik

Les vår guide til Brasil her: 20 grunner til å reise til Brasil

angor

10. Angkot Vat, Kambodsja

Dette var først et hinduistisk, senere et buddhistisk tempel i Kambodsja. Det var opprinnelig statstempelet til kong Suryavarman II av Khmer i det 12.århundret. Som byggverk er det et utrolig imponerende mesterverk, men visstnok skal det være en kopi av gudenes bolig – om man skal tro legendene.

De nåværende strukturene ble bygget i det 12.århundret. Navnet betyr for øvrig tempelbyen, og nord for byen Siem Reap i Kambodsja.

Ikke overraskende har den byen utrolig mange hoteller slik som den enestående perlen kun 3 kilometer fra Angkor Wat: Siddharta Boutique Hotel.Få hver 11. hotellovernatting gratis

140238270

11. Stonehenge, England

Dette er ikke bare kjent, men svært velkjent. Det som ikke er så kjent er hva steinene ble brukt til, og hvordan de ble plassert slik de er plassert. Stedet er en opplevelse for alle med mer enn null fantasi. Sjekk ut Holiday Inn rett ved

SUPERSTITIONS_AZ15

12. Superstition Mountains, Arizona, USA

Øst for Phoenix i Arizona finner du denne fjellkjeden som visstnok skal skjule skatten kjent som Dutchman’s Gold Mine. Skatten ble gjemt en gang på 1800-tallet, og ingen har klart å finne den. Visstnok skal spøkelsene etter alle som har lett etter skatten fortsatt gjemsøke fjellene. Apachene tror for øvrig at porten til helvete befinner seg et eller annet sted i fjellene.Det som er helt sikkert er at det svært mange steingraveringer i området, og mange av dem har man hatt problemer med å forstå betydningen av. Du kan bo på Residence Inn i Phoenix for en god opplevelse.

1280px-The_Door_to_Hell

13. Døren til helvete, Turkmenistan

At det begynte å brenne på dette gassfeltet etter at sovjetiske ingeniører tente på det er ikke så rart, men at det fortsatt brenner over 40 år senere… vel, det er litt rart. Få hver 11. hotellovernatting gratis

nevada

14 Area 51, Nevada, USA

En av grunnene til at Nevada er mystisk er selvfølgelig at du finner Area 51 her. Fra Rachel til Area 51 på highway 95 er den veistrekningen hvor man har flest UFO-observasjoner i verden i løpet av ett år. Las Vegas er for øvrig to timer fra Area 51, og er på topp fem i antall UFO-observasjoner i store byer i USA. Man bør kanskje også vurdere New Mexico og deres UFO-museum i… Roswell, New Mexico. Bilturen fra Roswell til Las Vegas tar 11 timer, og sannsynligheten for å bli bortført er vel relativt stor… I Roswell kan du bo på Hampton Inn. I Las Vegas så har du for eksempel på helt utroligeMandarin Oriental.

skottland

15. Bonnybridge, Skottland

Denne lille byen har omtrent 300 UFO-observasjoner hvert eneste år, noe som er det klart høyeste i Europa. Det er rundt 7 000 innbyggere i den lille byen, som utover sine mange UFO-observasjoner kan by på rester av den andre muren som romerne bygget i Storbritannia (og inspirasjonen bak ismuren i Game of Thrones). Restene av Rough Castle Fort, et gammelt romersk fort, er også i nærheten. Sjekk flypriser til Skottland her Hele området i en trekant mellom Edinburgh, Stirling og Bonnybridge er for øvrig regnet som UFO-land. Hvis du reiser til området kan du bo på det som regnes som verdens beste bed & breakfast: The Old Tram-House.

piramida

16 . Teotihuacan, Mexico

Dette var den aller største byen i Amerika før den europeisk invasjonen. Navnet brukes også ofte om høykulturen som sprang ut fra denne byen, og som dominerte store deler av det som i dag er Mexico og mellom-Amerika. Navnet på byen ble gitt av aztekerne lenge etter at de opprinnelige beboerne forlot stedet. Byen ble bygget fra rundt 300 f.kr, og hadde sin storhetstid fra år 150 til 450.

Det man vet er at azterkerne ble påvirket av kulturen fra byen, og hvordan byen ble styrt samt at den var et pilgrimssted for aztekere. I tillegg vet man at det var en egen religion, nå tapt, som ble praktisert der samt at byen ble forlatt eller erobret relativt raskt. Uansett er det et svært imponerende sted å besøke i dag. Mexico med sine milelange hvite strender, kokospalmer og et asurblått hav er en ideell reisedestinasjon også.

Det var nettopp her på Four Seasons Resort i Punta Mita at skuespiller Kate Hudson og kjæresten Matt Bellamy solte seg mens de ventet på sin kommende baby. På Four Seasons Resort kan du koble av i en luksuriøs suite med privat hvit sandstrand (perfekt for den vordende mamma) eller øve på svingen på de to Jack Nicklaus- golfbaner (perfekt for pappaen). Så kan dere avslutte dagen med en deilig middag på en av stedets 4 restauranter.

Se nærmere på hotellet her
Nasca_Astronaut_2007_08

17. Nazcalinjene, Peru

Litt over 300 såkalte geoglyfer finnes i Nazcaørkenen i Peru. De ble laget ved at det tynne laget med småstein ble fjernet for å lage store figurer, kun synlig fra luften. For å kunne lage dem måtte avanserte matematiske hjelpemidler ha blitt brukt, men siden disse tegningene ble laget rundt 200 og 600 år etter Kristus har man egentlig ikke klart å finne ut hva slags apparater som kunne ha blitt brukt. Man tror linjene har astronomiske betydninger, men noen forklaringer på hva nazcaindianerne laget tegningene for har man ikke. Det eneste man vet er at hele kulturen forsvant rundt år 800.

Skal du ta bilder av flyvende dyr, også kalt fugler, så er også Peru stedet. Manu National Park er stedet, og du kan bo så utrolig som dette.