De beste feriedestinasjonene i juni

Dette er de beste stedene for deg som vil ta ferie i juni.

Veldig mange må planlegge sommerferien sin rundt skoleruta, og som regel blir barnefamilier verden over derfor tvunget til å legge ferien i juli. Du som ikke har barn i skolealder vil derfor gjøre lurt i å legger ferien din til måneden før.

Noen av fordelene ved å reise i juni er færre turister, mindre overfylte restauranter og litt billigere priser både på mat, drikke og flybilletter.

Her er våre forslag til steder å ferie

Edinburgh, Skotland

Edinburgh er et fint sted å besøke tidlig på sommeren.

I juni blomstrer Edinburgh, og byen byr på en vilter blanding av kultur, historie og festivalstemning. Den skotske sommeren bringer med seg lysere dager og mildere temperaturer, perfekt for å utforske byens sjarmerende gater og monumenter. Byen er levende med arrangementer som Edinburgh International Film Festival og Leith Arts Festival, og tilbyr et mangfoldig utvalg av teatre, museer og kunstgallerier. I tillegg tilbyr Edinburgh et vell av førsteklasses spisesteder og overnattingsmuligheter, fra koselige lokale puber til luksuriøse boutiquehoteller

Kroatia

Øya Vis, Kroatia

Kroatias popularitet har økt voldsomt. De siste 10 årene har landet gått fra å bli betraktet som et billigere, roligere alternativ til Italia til å være en av de mest populære destinasjonene for sommerferien. Utforsk gamlebyen, gå langs strandkanten, ta del i festivalene og utforsk spisestedene. Hvis du trenger litt mindre strandliv og litt mer by, har Dubrovnik nok av historie og kultur innenfor sine murer fra middelalderen til å holde deg opptatt med. Vi anbefaler særlig å booke et skjærgårdscruise.

Les mer om skjærgårdscruise i Kroatia her

Kappadokia, Tyrkia

En utsikt som tar pusten fra deg.

Kappadokia, et unikt og fortryllende område i Tyrkia, er berømt for sine særegne fjellformasjoner. Dette magiske landskapet tiltrekker seg reisende fra hele verden med sin blendende skjønnhet og rike historie. Utforsk de gamle underjordiske byene, opplev en varmluftsballongtur over de fantastiske klippene ved soloppgang, eller ta en spasertur gjennom de pittoreske dalene og landsbyene.

Amalfikysten, Italia

Søte fargerike hus med utsikt ut mot Middelhavet.

Et besøk til Amalfikysten vil få deg til å forstå hvorfor Italia har inspirert til så mange kjærlighetsbrev, dikt og litteratur. Fargerike hus og utsmykkede kirker stiger opp på bratte klipper, med utsikt over det azurblå Middelhavet.

Positano og Amalfi er de mest kjente landsbyene, og selv om de er svært turistifiserte, er de også fantastisk vakre. Ravello, på toppen av klippene, har utvilsomt de beste utsiktene, mens Cetara er sjarmerende og søt med en småsteinstrand å sole seg på. I juni vil du møte på en del turister i dette området, men det er ikke på langt nær så mange som i juli og august.

Lisboa, Portugal

Sjarmerende smågater og søte trikker venter deg i Lisboa.

Lisboa, Portugals pulserende hovedstad, er en kulturell smeltedigel hvor historie møter moderne livsstil på en fortryllende måte. Med sine brosteinsbelagte gater og fargerike bydeler har Lisboa en unik sjarm som fanger hjertene til besøkende fra hele verden. Utforsk de historiske nabolagene Alfama og Bairro Alto, nyt ferske pastel de nata på lokale kafeer, og la deg fortrylle av utsikten fra de ikoniske syv høydene som omkranser byen. Enten du er en foodie, historieentusiast eller kunstelsker, har Lisboa noe å tilby for enhver smak.

Biarritz, Frankrike


Surfere på Cote des Basques-stranden.

Denne idylliske sandstrekningen på Frankrikes sørvestlige kyst våkner til liv i juni. Mens byen historisk sett har vært assosiert med glitter og glamour (det pleide å være et favoritt-gjemmested for kongelige og den sosiale eliten), har den nå blitt mer tilgjengelig for alle. En ting den imidlertid har beholdt, er sitt episke surfemiljø – Biarritz er en av Europas eldste surfesteder og de som søker etter episke bølger. Bare over grensen fra matmekkaet San Sebastian i Spania, gir Biarritz en ekko av den spanske byens kulinariske sjarm med en rekke lokalt hyllede baskiske restauranter.

Dolomittene, Italia

Spektakulært syn av dolomittene

I juni er kulden borte i Dolomittene, og det som møter deg er frodige grønne enger og mørke furuskoger, utrolige turstier og glitrende solfylte daler. Tilbring dagene med å gå langs bratte stier og kupert terreng for å komme til treklede landsbyer og fjelltopprestauranter med noen av Europas beste utsikter.

Mykonos, Hellas

Mykonos i solnedgang

Mykonos er stedet å være for deg som elsker et bra uteliv. Bruk kveldene til å danse til internasjonale DJ-er, og dagene på nyte Egeerhavet og strandklubbene. Hvis du trenger litt kulturelt påfyll, kan du ta fergen til Delos, en av de viktigste arkeologiske stedene i Hellas.

Korsika, Frankrike

Gamle havnen i Bastia, Korsika

Korsika, Frankrikes perle i Middelhavet, lokker med en komplett ferieopplevelse som inkluderer spektakulær natur, spennende aktiviteter, livlig kulturliv og herlig strandliv. Med kjente feriesteder som Ajaccio, Calvi og Bonifacio, og over 1000 km med kyststrekninger, nasjonalparker, og frodige daler, er øya en sann paradis.