De vakreste golfdestinasjonene i Norge

Foto: Getty Images

Disse destinasjonene er perfekt for deg som vil komme deg litt bort og oppdage noen av landets fineste golfbaner.

Enten du spiller golf på profesjonelt nivå eller nettopp har fått øynene opp for den sosiale sporten, er det mange spektakulære baner landet over som du bør teste ut.

Noen av banene er tilknyttet spahoteller som ligger i naturskjønne omgivelser, noe som er perfekt for en langhelg eller et avslappende avbrekk fra hverdagen. Her har vi funnet frem 7 destinasjoner hvor du kan kombinere golf og hotell luksus.

Lofoten Links golfbane har tidligere blitt kåret til Nordens beste golfbane og er kjent for å tilby en unik og utfordrende golfopplevelse. Banen ligger på Gimsøya i Lofoten og tilbyr fantastisk utsikt over de majestetiske Lofotfjellene og det åpne havet.

Lofoten Links ble designet av den kjente golfarkitekten Jeremy Turner og ble åpnet i 2015. Ved siden av banen ligger den koselige gården Hov Gård, hvor det går an å bestille ridetur på islandshester langs de vakre sandstrendene. Dette er også et populært sted å se nordlyset på høsten og vinteren.

Finn hoteller i Gimsøy her.

Solastranden golfbane

Solastranden golfbane ligger idyllisk til ved Solastranden i Stavanger. Banen har 18 hull og tilbyr spektakulær utsikt over havet og kysten. Banen ser kanskje enkel ut, men er vanskeligere enn man skulle tro på grunn av utfordrende vindforhold.

Vi anbefaler å bo på Sola Strand Hotell. Dette hotellet ligger rett i nærheten av golfbanen og tilbyr blant annet avslappende spabehandlinger, badebasseng og restaurant med sjøutsikt.

Se på hotellet her.

Kragerø Resort

Ta deg en helg i Kragerø i sommer! Kragerø Resort består av et flott spahotell med tennisbane og 18 hulls golfbane. Golfbanen er designet av Ron Kirby og er utfordrende for spillere på alle nivåer.

Etter en runde med golf kan du slappe av i resortens spa-område, som tilbyr alt fra massasje til ansiktsbehandlinger. Resorten har også flere restauranter og barer hvor du kan nyte mat og drikke etter en lang dag på golfbanen.

Se på hotellet her.

Losby Gods

Bare 20 minutter fra Oslo og en halvtime fra Gardermoen finner du idylliske Losby Gods og Losby Golfklubb. Her kan du velge mellom å spille på 18-hullsbanen Østmork eller den mindre 9-hullsbanen Vestmork. Golfbanene er designet av Peter Nordwall.

Hotellet har eget spa og flere restauranter, noe som gjør det til en perfekt destinasjon for en romantisk tur.

Se på hotellet her.

Kongsvinger Golf

Kongsvinger golfbane har flere ganger blitt stemt frem som Norges beste golfbane. Den ligger bare en halvannen times kjøretur fra Oslo, og her finner du både en 18- og 9-hullsbane.

Hvis du vil bo i nærheten, kan du sjekke inn på Vinger hotell, som blant annet tilbyr restaurant og innendørs basseng.

Lily Country Club

På Lily Country Club på Kløfta får du det beste av to verdener med både golf og spa. Hotellet og golfklubben (Miklagard) ligger bare 30 minutter fra Oslo sentrum og 10 minutter fra Gardermoen.

Her kan du spille golf i vakre, landlige omgivelser og slappe av i den luksuriøse spaavdelingen etterpå.

Sjekk tilgjengeligheten her.

Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa ligger i vakre omgivelser ved foten av Norefjell, og et kvarters kjøretur unna ligger Norefjell Golfklubb. Her er det en flott 18-hulls golfbane som har utsikt over fjellene. Golfbanen tilbyr utleie av golfutstyr og er utfordrende og spennende for spillere på alle nivåer.

Les også: Seks destinasjoner for deg som elsker øl