Denne øya må oppføres på din ønskeliste nå

Denne idylliske øya er selve betegnelsen for fristelser, frihet og ferie

Feriedestinasjonen med over 300 soldager i året kan vel ikke være feil.  Legg til gjestefriheten og smilene som varmer like mye som den gnistrende solen på den skyfrie himmelen og du har beskrivelsen på en av de mest kjente øyene i Middelhavet.

Velkommen til Ibiza.

FAKTA OM IBIZA:

Areal: 572 km2, 41 km bred og 15 km langIbiza Cala Vedella Vadella in Sant Josep at Balearics

Ibiza har en kystlinje på 210 km med innbydende viker, klipper og strender. Nordkysten preges av bratte klipper, mens sørkysten har lange sandstrender.

Hovedstad: Ibiza by

Store byer: Santa Eulalia del Rio, San José , San Antonio

Flyplass: Ibiza Airport, som ligger 7 km sørvest for hovedstaden.

Flytid: Ca. 3 timer og 45 minutter fra Oslo.

 «Den som kommer hit, vil alltid vende tilbake,» skryter Ibizas turistkontor.

Søk etter fly og hotell til Ibiza her

Nord Vs Sør

Ibiza er så mye mer enn festlivet som tiltrekker til seg kjendiser og jetsettere fra hele verden. Den kjente øya er svært rik på kultur, gastronomi og en rekke aktiviteter i alle variasjoner. Ibiza er for mange synonymt med paradis. Tilreisende kommer ikke til Ibiza kun for å feste, men i like høy grad for å nyte de storslåtte naturopplevelsene som denne øya har å by på.

Fest og moro

Ibizas ekstravagante overnattingsteder og klubber ligger for dine føtter om du drar på ferie hvor målet er å «se og bli sett».

Ibiza by hører til det mer eksklusive, hvor barområdet Sa Penya ligger langs havnepromenaden og på kvelden våkner denne delen av byen til livet. Nattklubber og restauranter fylles opp med musikk, festligheter og glade mennesker fra alle verdensdeler som har hørt om øyas utrolige stemning både på dag- og kveldstid. Men det er faktisk byen San Antonio, som tiltrekker til seg flest turister i sommermåneder og som ofte kalles for «party-hovedstaden»med sin imponerende utvalg av barer og nattklubber.

Søk de billigste og beste flybillettene til Ibiza her

Verdens største nattklubb, Privilege befinner seg faktisk 7 km nord for Ibiza by og ca 10 km fra San Antonio.

Andre kjente og populære utesteder:Cafe Mambo, Zoo Bar,  Charies Bar, Ushuaia Beach Club , Pacha.

Det kan dermed sies at om du ønsker å prøve ut den fantastiske stemningen kun Ibiza kan by på, burde du satse på sørsiden av øya, og reise mellom mai og august.

Ibiza

Senket skuldre

På nordsiden finner du derimot den mer hippie delen av øya som inviterer besøkende til å ta en del av den bohemskie livet og senke skuldrene.På 60-tallet var det nettopp hippier og bohemene som falt for skjønnheten til Ibiza og bosatte seg nettopp her. Du kjenner at den populære kulturen som fører meg seg flower power råder fortsatt, og det er nettopp denne atmosfæren og holdningen til livet som gjør at så mange kjendiser, kunstnere og andre velger å feriere nettopp her.

Las Dalias er markedet du absolutt må besøke om du vil se etter små skatter,smykker, fargespradene klær, forskjellig type øl eller håndlagde vesker med peace-tegn.

Landsbyen Santa Eulalia del Rio er hjemmestedet for den ukentlige hippiemarkedet. Et perfekt sted for å kjøpe suvenirer. Vil du høre og se fantastiske rytmiske trommer ved solnedgangen, kan fremføringen på Benirrás-stranden en søndagskveld være noe for deg.blue turquoise ripple Formentera water

I Ibiza by finner du fortet Dalt Vila, Europas eldste borganlegg, som står på UNESCOs verdensarvliste. Sjekk sidene på Tripadvisor og les om alle de ulike strendene og severdighetene du kan besøke.

Andre severdigheter : Catedral de Ibiza, Museo Arqueológico de Ibiza y Formentera, Festningen «Castillo de Ibiza», Iglesia de San Rafael Kirken, Grottene «Cueva de Can Marcà».

Les også: Dette er Costa del Sols juvel

En lang rekke med aktiviteter og severdighet ligger for dine føtter om du er på tur med familien. Etter et par avslappende dager i solen på en av de fantastiske strendene, kan dere som familie booke både båtturer, dra på fornøyelsespark eller vannpark. Lei en scooter og se litt av øya eller ta en ridetur oppover fjellene og ned til stranden. Med krysstallklart vann er det også muligheter for vannaktiviteter. BladeFish sea scooter er en utrolig morsom og annerledes aktivitet som lar deg utforske havet. Du kan lese med om dette her.

For å få mest mulig ut av ferien kan du leie bil og bestemme hvor og når du vil dra. På den måten slipper du å ta stilling til busstider og andre turister på turen.

Strenderibiza

Playa d’en Bossa. Dette er en av Ibizas lengste og mest populære strender hvis du liker vannsport, svømming og vil være en del av festene på dagtid.  Med 2, 5 kilometer gylden sand er dette stedet for både en avslappende dag i solen men også masse aktiviteter.

Søk på hoteller i nærheten av strendene

Santa Eulália del Rio:  En familievennlig strand hvor du finner både pedalbåter og parasoller til leie. Promenaden med palmetrær, gammelt rådhus, fontener og torg gjør dette til en perfekt sted hvor hele familien kan tilbringe dagen uten å stresse. Nyt atmosfæren og avslutt dagen å¨en av de mange restaurantene i havnbyen.

På utkikk etter familieferie? Les om Tyrkias beste badebyer

Cala Jondal-stranden: Denne stranden roper ordet trendy! Knallblått hav møter kritthvitt vannkant, parasoller av palmetrær, badehåndkler i alle regnbuens farger gjør dette til et perfekt sted for å holde utkikk for kjendiser.  Små strandklubber gjør en dag på Cala Jondal til en unik opplevelse på grunn av sitt luksuriøse preg. De fortreffelige strandrestaurantene tilbyr internasjonal og spansk mat hele dagen, akkompagnert av levende musikk.

Tips: Spis på berømte Blue Marlin Ibiza sammen med de rike og berømte.

Andre populære strender: Cala Comte, Cala Bassa, Benirrás-stranden

Du kan leie bil  og utforske flere forskjellige strender i løpet av din ferie på den idyllisk øya.

Sammenlign priser på hotell hos Trivago – verdens største innen hotellprissammenligning

Hoteller

Insotel Fenicia Prestige Suites & Spa

ibizaSom selve navnet tilsier får du på dette hotellet tilgang til både spa, dampbad, innendørs- og utendørsbasseng og treningsstudio. Situert på bredden av elven Eulalia og 21 km fra flyplassen har dette hotellet i tillegg 4 restauranter, flere barer og golfbaner innen 6 km fra hotellet.

Les mer om hotellet her

Agroturismo Sa Talaia

ibiza2Nydelig hotell  med en sjarmerende middelhavefølelse. En svømmebasseng, gratis Wi-Fi og parkering, restaurant og grønt areal. Særdeles koselig og romantisk stemning.

Se bilder av hotellet her

Se oversikten over alle hotellene på Ibiza her

Hard Rock Hotel Ibiza

 

ibiza4

Dette hotellet ligger på stranden til Playa d`en Bossa og er et moderne hotell med en stor utendørsscene hvor det stadig arrangeres forskjellige konserter og eventer.

Som gjest har du tilgang til både spa, badstue, treningsstudio, privat strandklubb og 2 utendørsbassenger og 2 restauranter. Et flott hotell som vil passe deg som ønsker det lille ekstra og et sted med mye aktivitet og moro.

Se flere bilder av hotellet her

Aguas de Ibiza Lifestyle & Spa

ibiza7

Et 5 stjerners-hotell med både spa, takterrasse og fantastisk utsikt over Santa Eulalia Marina og Formentera. Rommene er nøye dekorert med blant annet Bang&Olufsen Tv`er. På hotellets restaurant kan du nyte retter inspirert av Italia og Middelhavet. Les mer om hotellet her

Se alle hoteller på Ibiza her

Les også:

 

Den perfekte Roma-turen

Stedet du må oppleve en gang i livet

Dette er verdens beste hotellutsikter