Derfor bør du reise til Italia i høst

Ta en pause og opplev sjarmerende Italia.

Høsten er en perfekt tid å reise til Italia. Det florerer ikke av turister, hotellprisene går ned, det er mildere temperaturer og landskapet blir enda vakrere.

Du kan nyte høst-goder som trøfler og skogsopp, delta på høst-festivaler og andre kulturelle begivenheter. Gå fotturer i de vakre grøntområdene uten at det blir uutholdelig varmt og fuktig – Italienere selv pleier å reise ut mot havet i august. Besøk de store turistattraksjonene uten å bli distrahert av store folkemengder, samt som du slipper lange køer.

Bare en flytur unna kan du få innblikk i en annen versjon av Italia – og få en fantastisk høstferie!

iStock_000023255600_Large(1

Vær og klima

Høstklima er supert i store deler av Italia. Varmen holder lenge, og det bades gjerne ut i slutten av oktober i Toscana. Helt sør kan du faktisk bade så og si hele året.

Italias frodige grøntområder skifter til lysere farger og det er solfylte dager ut oktober.  Musikk-og matfestivaler, opera og teater starter for fullt denne sesongen.

De fleste lokale butikkene i august er stengt i august, da italienerne tar ferien, men åpnes igjen når høsten nærmer seg. Selv om det blir kortere dager og mørket senker seg fortere enn sommertid, så er det fantastiske muligheter til å nyte byene enda mer.  Byene får en mer gyllen glød, og atmosfæren blir enda mer romantisk når de historiske monumentene som Colosseum i Roma lysner opp på kveldstid. Det blir dessuten koseligere å gå spasertur i parken når man slipper hetebølgen.

Klimaet og været i Roma i sommertid kan bli mye for mange (med opptil 30 grader). Den beste tiden er da å besøke storbyen om høsten. Dagene er varme nok, og du kan nyte ferien enda mer med behagelige temperaturer med opptil 20 grader mellom september og oktober.

Det som gjør oss forelsket i  Italia, er at du kan få både i pose og sekk. Er du interessert i byliv, så får du det. Om du derimot vil ha mer stillhet og ro, så har Italia det også.

Sjekk fly til Italia her.

Roma, Firenze eller Pisa?

Florence sunny view, Italy. The Basilica di Santa Maria del Fiore (Basilica of Saint Mary of the Flower) in the foreground.

Hvis du vil oppleve mer liv i gatene, kan du ta turen innom to av de mest populære byene i september og oktober;  Firenze (Toscana) eller Roma (Latium). Noen av de største mat-og musikkfestivalene arrangeres i disse livlige byene. Opplev Rome International Film Festival den 1.oktober med mange Hollywood-stjerner på gjestelisten, eller hva med Musica dei Popoli festival den 16.oktober i Firenze? Her får du opplevd italiensk folkemusikk og dans fra 24.september til 11.november.

Er du mer interessert i avslappende ferie, er Toscana på mange måter drømmen. Her florerer det av private leiligheter, villaer og gårdshus utenfor Firenze by som man kan leie for et stille opphold. Nyt masse god mat, vingårder og hyggelige lokale i vakre omgivelser. Vinelskere kan glede seg over at Toscana er kjent for å ha noen av de beste vingårdene i Italia – med selvfølgelig den beste vinen.

Pisa er en god nummer to etter Firenze. Det største trekkplasteret i Pisa sentrum er det skjeve tårnet, men byen egner seg også bra for et avbrekk fra Firenze med kun 1 times kjøretur.

Roma er en by med så utrolig mange forskjellige inntrykk. Alt fra ruinene på Forum, Colosseum og Peterskirken til det mangfoldige bylivet som gir deg en uforglemmelig storbyferie i Italias vakre hovedstad. Byen blir enda vakrere om høsten og får en mer gyllen glød – og ikke bare når det er solnedgang. Besøk parken Villa Borgehse i sentrum – ja, vi vet at trærne skifter farge andre steder også, men det er noe ekstra i atmosfæren når du spaserer gjennom parkene i sjarmerende Italia.

Lei bil og utforsk Toscana – eller Roma: Slik får du billigst og best leiebil.

Bestill privat guide med bil;  kontakt Chianti Drivers her.

Sjekk fly til Italia her.

Her bør du bo hvis du liker bylivet i Firenze:

Grand Hotel Minerva

Dette er et flott luksushotell med bra beliggenhet og den beste takterrassen med utsikt over Firenze.

Les mer om hotellet her.

Sjekk flere hoteller i Firenze her.

Hotel Albani Firenze

4-stjernershotell i Santa Maria Novella. Gå-avstand til de fleste severdighetene i Firenze.

Les mer om hotellet her.

Her bør du bo hvis du vil ha stillhet i nærheten av Firenze:

Castelvecchio

Her møter du eieren Chiara og familien hennes som bor i samme bygning(separert fra leilighetene). Fantastisk utsikt over grønt landskap og vingård.

De produserer egen vin med samme navn, og tilbyr vinsmaking. Utrolig fint sted i en herlig toskansk atmosfære. Omtrent 30 minutter fra Firenze by.

Les mer om hotellet her.

Her bor du i Pisa:

Bagni Di Pisa

I Toscana, omtrent 30 minutter fra Pisa sentrum, finner du Bagni Di Pisa – en skjult hotellperle i landsbyen San Giuliano Terme.

Bagni Di Pisa ble først skapt som et sommer spa-bolig av storhertugen av Toscana, Francesco Stefano  på 1700-tallet.

Dette var en fasjonabel møteplass for blant annet Kong Gustav av Sverige, George IV av England, Vittorio Alfieri, Mary Shelley, kardinalen av York og den kjente italienske dramatikeren,Carlo Goldoni.

Les mer om hotellet her.

Sjekk flere hoteller i Pisa her.

Her bor du i Roma:

Rome Cavalieri

14941_157_z

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt.  Har alle fasiliteter du kunne ønske deg, deriblant luksusbil-leie og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar. Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia, og dette er et rett og slett et hotell du aldri vil glemme om du bor her.

Les mer om hotellet her.

Sjekk flere hoteller i Roma her.

Infinity Hotel Roma

Bo i hjertet av rommet rett ved Spansketrappen og Pantheon. Dette er et boutiquehotell med kun 23 rom i luksuriøs stil.

Les mer om hotellet her.

Milano

Shot of the famous Galleria Vittorio Emanuele II in Milano, Italy, showing the spectacular view of an almost golden gate to luxury. Long exposure for motion blurred people rushing through.

Milano om høsten er perfekt shoppingby, da det ikke er florerer av turister i gatene og hotellprisene er billigere. Milano er en moderne metropol og på mange måter annerledes enn alle de andre Italienske byene. Den er et senter for moter, næringsliv og finans, og det forretningsmessige livet preger stilen de de fleste av de fastboende i byen. Her finner du elegante kvartaler og avenyer med de beste og mest fasjonable butikkene i verden, og du kan lett se at Milano er sentrum for Italias økonomi. Byen har også et lite bohemkvarter hvor du finner smale og sjarmerende gater, små piazzaer og koselige restauranter som er typisk for Italia.

Milano er uten tvil først og fremst en shoppingby, og er som sagt kjent som en av verdens absolutte sentrum for mote og design. Dette er hjembyen til Giorgio Armani, Miuccia Prada, Gianfranco Ferré, Laura Bigotti, Fendi, Versace og halvparten av duoen Dolce & Gabbana. Den gyldne kvadraturen kalles området med de fleste motehusene. Her er det verdt å sette av noen timer enten du skal shoppe eller bare kikke. Kvartalet er rammet inn av gatene Via Manzoni og Via delle Spiga, sammen med de litt trangere og mer intime Via Montenapolene, Via Sant Andrea og Via Borgospesso.

Det er heller ikke noe å utsette på utelivet denne byen har å by på, så her er det bare å pakke ned dine fineste kjoler og sko og glede deg stort. Du får førsteklasses restauranter, barer, nattklubber og cocktailklubber. Alt fra moderne og elektriske steder til de mer tradisjonelle barene er å finne blant utvalget – det er bare å velge og vrake. Corso Como har en rekke nattklubber hvor du kan danse til langt ut på morgenkvisten, mens Brera ogNavigli har flere koselige barer om du ønsker det.

Her bør du bo:

Vi har plukket ut noen hoteller som alle ligger i Duomo-området. Her er det mest praktisk å bo fordi du da har gangavstand til alt, samtidig som det er et fint sted med mange flotte gater og restauranter.

NH Milano Touring

Dette er et hotell som ligger midt i Duomo-området, så her bor du veldig sentralt. I nærheten finner du både La Scala, Katedralen i Milano og Galleria Vittorio Emanuele. Alle rommene er nyoppussede og hotellet ligger i tillegg helt innpå t-banestasjonen Duomo.

Les mer om hotellet her.

Starhotels Rosa Grand-Milano

Dette er et av de beste hotellene du kan bo på når du er i Milano. Et veldig moderne hotell med eksklusive rom og en fantastisk service som møter deg i det du trer inn døren på dette hotellet. Som på de andre har du også her gåavstand til det meste, og om du spør hotellets concierge om restaurantanbefalinger så vil du få detaljert hjelp med booking av bord om du ønsker det.

Les mer om hotellet her.

Style Hotel

Stil er virkelig et beskrivende ord for dette hotellet. Med mange moderne elementer fremstår hotellet som et delikat sted å bo. Særlig badene er noe for seg selv her, og det er sjeldent å finne attraktive bad på hoteller nå til dags.

Les mer om hotellet her.

Boscolo Hotel Exedra Milano

Om du reiser til Milano for å ha en romantisk tur hvor du faktisk tilbringer litt av oppholdet på hotellet, så er dette stedet for deg. Her får du topp moderne rom, og hotellet er en opplevelse i seg selv om du tar deg tid til en titt rundt på huset. . Spa-anlegget er veldig fint og delikat så her kan du tilbringe noe avslappende timer etter en lang dag med shopping.

Les mer om hotellet her.

Se her for flere hoteller i Milano

LES OGSÅ:

Her er Italia herligst

Romas råeste hoteller

Slik får du den perfekte turen til Roma

 

Kilder: Reiseplaneten.no, Dolcevita.no, romareiser.no, goitaly.about.com