Derfor bør du reise til Italia på høsten

Høsten er en perfekt tid å reise til Italia på. Det florerer ikke av turister, hotellprisene går ned, det er mildere temperaturer og landskapet blir enda vakrere.

iStock_000023255600_Large(1

Du kan nyte høstgoder som trøfler og skogsopp, delta på høstfestivaler og andre kulturelle begivenheter. Gå fotturer i de vakre grøntområdene uten at det blir uutholdelig varmt og fuktig – italienere selv pleier å reise ut mot havet i august og utover høsten. Besøk de store turistattraksjonene uten å bli distrahert av store folkemengder, samt at du slipper lange køer. Bare en flytur unna kan du få innblikk i en annen versjon av Italia – og få en fantastisk høstferie!

Her kan du bestille fly til Italia

Vær og klima

På høsten er klimaet supert i store deler av Italia. Varmen holder lenge, og det bades gjerne til slutten av oktober i Toscana. Helt sør kan du faktisk bade så og si hele året. Italias frodige grøntområder skifter til lysere farger og det er solfylte dager ut oktober.  Musikk- og matfestivaler, opera og teater starter for fullt denne sesongen. De fleste lokale butikker er stengt i august, da italienerne selv tar ferie, men åpnes igjen når høsten nærmer seg. Selv om det blir kortere dager og mørket senker seg fortere enn sommertid, så er det fantastiske muligheter til å nyte byene enda mer.

Byene får en mer gyllen glød, og atmosfæren blir enda mer romantisk når de historiske monumentene som Colosseum i Roma lyser opp på kvelden. Det blir dessuten koseligere å gå spasertur i parken når man slipper hetebølgen. Klimaet og været i Roma på sommeren kan bli mye for mange (med opptil 40 grader). Den beste tiden er da å besøke storbyen om høsten. Dagene er varme nok, og du kan nyte ferien enda mer med behagelige temperaturer opptil 20 grader mellom september og oktober. Det som gjør oss forelsket i  Italia, er at du kan få både i pose og sekk. Er du interessert i byliv, så får du det. Om du derimot vil ha mer stillhet og ro, så har Italia det også.

Les om flere italienske byer her

Roma, Firenze eller Pisa?

Florence sunny view, Italy. The Basilica di Santa Maria del Fiore (Basilica of Saint Mary of the Flower) in the foreground.

Hvis du vil oppleve mer liv i gatene, kan du ta turen innom to av de mest populære byene i september og oktober;  Firenze (Toscana) eller Roma (Latium). Noen av de største mat- og musikkfestivalene arrangeres i disse livlige byene. Er du mer interessert i en avslappende ferie, er Toscana på mange måter drømmen. Her florerer det av private leiligheter, villaer og gårdshus utenfor Firenze by som man kan leie for et stille opphold. Nyt masse god mat, vingårder og hyggelige lokale i vakre omgivelser.

Vinelskere kan glede seg over at Toscana er kjent for å ha noen av de beste vingårdene i Italia – med selvfølgelig den beste vinen. Pisa er en god nummer to etter Firenze. Det største trekkplasteret i Pisa sentrum er det skjeve tårnet, men byen egner seg også bra for et avbrekk fra Firenze med kun 1 times kjøretur. Roma er en by med så utrolig mange forskjellige inntrykk. Alt fra ruinene på Forum, Colosseum og Peterskirken til det mangfoldige bylivet som gir deg en uforglemmelig storbyferie i Italias vakre hovedstad. Byen blir enda vakrere om høsten og får en mer gyllen glød – og ikke bare når det er solnedgang.

Besøk parken Villa Borghese i sentrum – ja, vi vet at trærne skifter farge andre steder også, men det er noe ekstra i atmosfæren når du spaserer gjennom parkene i sjarmerende Italia.

Her kan du søke etter fly til Italia

Her bør du bo hvis du liker bylivet i Firenze:

Grand Hotel Minerva

Dette er et flott luksushotell med bra beliggenhet og den beste takterrassen med utsikt over Firenze.

Les mer om hotellet her

Sjekk flere hoteller i Firenze her

Hotel Albani Firenze

4-stjerners hotell i Santa Maria Novella. Gå-avstand til de fleste severdighetene i Firenze.

Les mer om hotellet her

Her bør du bo hvis du vil ha stillhet i nærheten av Firenze:

Castelvecchio

Her møter du eieren Chiara og familien hennes som bor i samme bygning(separert fra leilighetene). Fantastisk utsikt over grønt landskap og vingård. De produserer egen vin med samme navn, og tilbyr vinsmaking. Utrolig fint sted i en herlig toskansk atmosfære. Omtrent 30 minutter fra Firenze by.

Les mer om hotellet her

Her bor du i Pisa:

Bagni Di Pisa

I Toscana, omtrent 30 minutter fra Pisa sentrum, finner du Bagni Di Pisa – en skjult hotellperle i landsbyen San Giuliano Terme.

Bagni Di Pisa ble først skapt som en sommer spa-bolig av storhertugen av Toscana, Francesco Stefano  på 1700-tallet.

Dette var en fasjonabel møteplass for blant annet Kong Gustav av Sverige, George IV av England, Vittorio Alfieri, Mary Shelley, kardinalen av York og den kjente italienske dramatikeren,Carlo Goldoni.

Les mer om hotellet her

Sjekk flere hoteller i Pisa her

Her bor du i Roma:

Rome Cavalieri

14941_157_z

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt.  Har alle fasiliteter du kan ønske deg, deriblant luksusbiler til leie og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar. Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia, og dette er et rett og slett et hotell du aldri vil glemme om du bor her.

Les mer om hotellet her

Sjekk flere hoteller i Roma her

Milano

Shot of the famous Galleria Vittorio Emanuele II in Milano, Italy, showing the spectacular view of an almost golden gate to luxury. Long exposure for motion blurred people rushing through.

Milano om høsten er en perfekt shoppingby, da det ikke florerer av turister i gatene samt at hotellprisene er billigere. Byen er en moderne metropol og på mange måter annerledes enn alle de andre italienske byene. Den er et senter for mote, næringsliv og finans, og det forretningsmessige livet preger stilen på de fleste av de fastboende i byen. Her finner du elegante kvartaler og avenyer med de beste og mest fasjonable butikkene i verden, og du kan lett se at Milano er sentrum for Italias økonomi. Byen har også et lite bohemkvarter hvor du finner smale og sjarmerende gater, små piazzaer og koselige restauranter som er typisk for Italia.

Milano er uten tvil først og fremst en shoppingby, og er som sagt kjent som en av verdens absolutte sentrum for mote og design. Dette er hjembyen til Giorgio Armani, Miuccia Prada, Gianfranco Ferré, Laura Bigotti, Fendi, Versace og halvparten av duoen Dolce & Gabbana. Den gyldne kvadraturen kalles området med de fleste motehusene. Her er det verdt å sette av noen timer enten du skal shoppe eller bare kikke. Kvartalet er rammet inn av gatene Via Manzoni og Via delle Spiga, sammen med de litt trangere og mer intime Via Montenapolene, Via Sant Andrea og Via Borgospesso.

Det er heller ikke noe å utsette på utelivet denne byen har å by på, så her er det bare å pakke ned dine fineste kjoler og sko og glede deg stort. Du får førsteklasses restauranter, barer, nattklubber og cocktailklubber. Alt fra moderne og elektriske steder til de mer tradisjonelle barene er å finne blant utvalget – det er bare å velge og vrake. Corso Como har en rekke nattklubber hvor du kan danse til langt ut på morgenkvisten.

Her bør du bo:

Vi har plukket ut noen hoteller som alle ligger i Duomo-området. Her er det mest praktisk å bo fordi du da har gangavstand til alt, samtidig som det er et fint sted med mange flotte gater og restauranter.

NH Milano Touring

Dette er et hotell som ligger midt i Duomo-området, så her bor du veldig sentralt. I nærheten finner du både La Scala, Katedralen i Milano og Galleria Vittorio Emanuele. Hotellet ligger i tillegg helt innpå t-banestasjonen Duomo.

Les mer om hotellet her

Starhotels Rosa Grand-Milano,

Dette er et av de bedre hotellene du kan bo på når du er i Milano. Et veldig moderne hotell med eksklusive rom og en fantastisk service som møter deg i det du trer inn døren. Som på de andre har du også her gåavstand til det meste, og om du spør hotellets concierge om restaurantanbefalinger så vil du få detaljert hjelp med booking av bord om du ønsker det.

Les mer om hotellet her

Style Hotel

Stil er virkelig et beskrivende ord for dette hotellet. Med mange moderne elementer fremstår hotellet som et delikat sted å bo. Særlig badene er noe for seg selv her, og det er sjeldent å finne attraktive bad på hoteller nå til dags.

Les mer om hotellet her

LES OGSÅ:

Ditt neste reisemål: Kjente byer i Italia

Kilder: Reiseplaneten.no, Dolcevita.no, romareiser.no, goitaly.about.com