Derfor bør du reise til Paris om våren

Har du lyst til å virkelig nyte Paris, bør du reise om våren. Her er guiden du trenger.

Paris om våren
Reis til Paris om våren på weekendtur, da vel. Foto: Unsplash

En reise til Paris er godt for sjelen. Særlig om våren. For i tillegg til gjensyn med severdigheter som Eiffeltårnet, Le Champs Elysee og Notre Dame, shopping på La Fayette og i Marais, franskmenn og mat i verdensklasse, er det noen andre fine ting som skjer nå. Men det er kun nå på våren du har sjansen.

Dessuten er det mye mindre turister der nå, enn på sommeren og høsten – merkelig nok. Her er fem gode grunner til hvorfor du bør pakket pass og solbriller og dra til Paris nå.

Sjekk ledige hoteller her

1. Lange, late dager i Paris

Solen går ikke ned i Paris. Reiser du til Paris om våren kan du nyte lange, late dager med 16 timer sollys i mai og juni. Gatene fylles av folk, og alle steder som har utendørsservering åpner opp alle lukene. Kafékulturen våkner til liv, og da er det på tide å bestille seg un café og litt senere apéro. Rødvin er også greit, til de fleste av døgnets timer. En superpopulær cafe i Paris er Cafe Charlot som ligger perfekt plassert i sentrum av det trendy området Le Marais.

Paris om våren
Sjarmerende kafeer er det mange av i Paris. Foto: Unsplash

Sjekk også ut Cafe Chez Prune som ligger ved kanal Saint-Martin; rimelig mat, deilig og stemningsfull atmosfære, samt et helt nydelig sted å sitte når solen titter frem. Le Progrès er også et godt alternativ for å nye cafe-livet i Paris. På Le Progrès er stedet for deg som liker å omgås unge, trendy og internasjonale mennesker. Et herlig hotell for deg som liker cafelivet finner du i det sjarmerende området La Marais. Det heter Hotel Georgette.  

Sjekk ut Hotel Georgette her.

2. Vårens blomstring

Paris om våren er magisk. Men visste du at japanske turister har en egen krisetelefon de kan ringe til, hvis de opplever at Paris ikke er så vakkert og romantisk som de trodde? Og det med «det vakre» kan faktisk være sant.

I omtrent fem-seks måneder av året er Paris ganske så grå. Så blomstrer alltid Paris igjen på våren, som er nå, og er da altså på sitt vakreste. Du kan oppleve blomster og kirsebærtrær i mange av parkene, som f.eks i den kjente Jardin des Tuileries. Sjekk også ut parkene Jardin du Luxembourg, Jardin des Plantes, Parc Monceau og Parc Floral de Paris.   Bo rett ved parken på det skjønne spa-hotellet Saint James Albany!

paris om våren
Paris om våren er du nødt til å oppleve. Foto: Unsplash

Se mer på Saint James Albany her!

3. Arrangementer og festivaler

Du kan ikke reise til Paris om våren uten å få med deg aktiviteter. Du har French Open i slutten av mai og begynnelsen av juni, og svært mye annet. Fordi franskfolkene elsker å ta ferie fra juli og langt ut i august/september, er det meste som skal skje i godvær lagt til mai og juni i hovedstaden. En favoritt blant mange yngre er musikkfestivalen Villette Sonique.

Les også: Overnatte på et flytende hotell i Paris?

Bo sentralt og flott nær Louvre på Little Palace Hotel.

Se mer på dette hotellet her!

4. Vårluften i Paris

Det sies at romantikken bor i vårluften i Paris, selv om det kan høres ut som noe som kun poeter kan komme unna med. Alle skal ut for å spise i parker og på grøntarealene med en gang det er varmt nok.

Og her har du sjansen til å bli med! Kjøp med deg noen deilige baguetter og litt vin, slå deg ned i parken og tyvlytt på franskmennene. Sjekk spesielt ut parkene Ile St-Louis og Jardin de Luxembourg, men du kan også bare gå etter de grønne flekkene på kartet.

Sacre Coeur er flott om våren. Foto: getty

Vil du ha fred og ro så ta med deg kjæresten en tur opp til Sacre Coeur, og tusle deretter rundt i herlige Montmartre. Her finner du også mange hyggelige, uformelle spisesteder som du kan la dagen gå over til kveld i. Og hva er vel ikke da bedre med et romantisk hotell i samme område. Sjekk ut Hotel Montmartre Mon Amour!

Her finner du Hotel Montmartre Mon Amour i Paris

5. Al Fresco

Finn deg et brasserie med utendørs matservering, sett deg ned og bestill mat. Al Fresco betyr altså utendørs. De dyreste restaurantene har ikke utendørservering, men kvaliteten er generelt så god i Frankrike, at du garantert finner et sted som serverer deg noe bra.

Hotellet kan også sikkert gi deg noen bra tips. Noen tips er La Mascotte og Upper Crémerie nær Eiffeltårnet, bakgården på Derriére i Marais, terrassen på Mini Palais, samt Le Square, Le Comptoir du Relais og Chez Nathalie.

Her finner du de beste hotellene i Paris

Paris om våren
Blir det en reise til Paris om våren? Foto: Unsplash

Berlins mest trendy bydeler

Ofte blir Berlin omtalt som «byen for de hippe og kule», slik som «Paris er byen for romantikerne». Den moderne metropolen har mye å by på, men det er relativt klart skille mellom øst-og vestsiden av byen. Den vestlige delen består av luksusgater og kjedebutikk-shopping, mens på østsiden har du mange skjulte skatter som vintagebutikker, […]