Det beste av Los Angeles

Foto: Getty Images

Los Angeles er den største byen i delstaten California og er en av USAs mest folkerike byer.

Kjent som engelens by, er LA også kjent for å være sentrum for filmindustrien og glamour, noe som betyr at du kan plutselig se mange kjente personer og steder i byen. Planer om å reise til Los Angeles? Dette må du oppleve.

Opplev amerikansk drive-in kino

Det er en del ting som skriker amerikansk, bortsett fra hamburger, grillmat og amerikanske pannekaker. De fleste av oss har sett 50-tallsfilmer med den typiske drive-in kinoen som vi vet hadde gjort kinoopplevelsen et hakk bedre. Dette kan du oppleve når du først er i Los Angeles! Mission Tiki Drive-in er stedet for å bestille popkorn og hoppe i en bil og bare nyte filmen fullt ut.

Her kan du søke etter leiebil

Finn hoteller i Los Angeles her

Sunset Boulevard

Denne gaten er nok en av de mest ikoniske gatene i USA. 33 km lang og den strekker seg fra Downtown LA til Stillehavet. Gjennom strekningen vil du se byens mest eksklusive og berømte områder som Hollywood med utsikt mot Hollywood-skiltet, samt Beverly Hills og Bel Air. Ta et avbrekk og bestill en, eller kanskje to av de 94 tropiske drinkene på Tiki-Ti bar på Sunset Boulevard. De har servert noen av de mest kjente tropiske drinkene i USA i over 50 år.

Finn hoteller i Los Angeles her

Gjør noe veldig typisk Hollywood

Ta en tur til West Hollywood Dry Bar, og vask og føn håret som en kjendis for en ekstra Hollywood-glam!

Finn hoteller her

Se Walk of Fame

Er du ikke like heldig med å se kjendiser i Los Angeles, kan du ta en tur til Hollywood Walk of Fame. Stjernene til dine idoler ser du på fortauet langs gatene på Hollywood Boulevard og Vine street i Hollywood. Det finnes i dag over 2700 stjerner på Hollywood Walk of Fame!

Finn hoteller i Los Angeles her

Abbot Kinney

Ligger rett bak Venice Beach og regnes som LAs mest stylish gatehjørne. Her finner du noen av de hippeste butikkene, gallerier, restauranter og barer. Stikk innom boho-butikken Guild. Vil du få fingrene i moteklær, så er Satine verdt et visitt.

Finn hoteller her

Gå en tur til Runyon Canyon i Hollywood Hills

For de som vil trene, oppleve natur, knipse bilder av den fantastiske utsikten over LA eller kanskje treffe på en kjendis, da er Runyon Canyon det rette stedet.

Les også: Tidenes mest legendariske hoteller

Finn hoteller i Los Angeles her

Opplev Malibu, Santa Monica og Venice

Malibu er en strandby vest i Los Angeles County. Byen er mest kjent for sine vakre strender og ikke minst for å være feriedestinasjonen for rike og berømte – deriblant Kardashian og Jenner-familien som har et sommerhus i området. I Malibu kan du ta deg en surferunde på Zuma Beach, som er den mest populære stranda. Ta deg et surfekurs, eller hva med en tur med rulleskøyter på den berømte Muscle Beach og legendariske Santa Monica Pier(spis lunsj her!)? Det er bare å sykle opp til Santa Monica fra Venice.

Les også: Denne byen har best vær i hele USA

Finn hoteller her

Shop på Beverly Center, The Groove eller Hollywood & Highland Center

Finn hoteller i Los Angeles her

Dra på dagstur til Disneyland i Anaheim

Opplev Disneys magiske land i berømte Anaheim. Her kan du seile med pirater, utforske eksotiske jungler, møte Disneys prinsesser og mye mer!

Les også: Dette er verdens beste fornøyelsespark

Finn hoteller her

Besøk Universal Studios Hollywood

Svært få reiser til Los Angeles uten å få med seg Universal Studios Hollywood – dette er et must! Besøk Hollywoods filmstudio, filmby og fornøyelsespark i Studio City.

Finn hoteller i Los Angeles her

Få flere ferier i ett

Kombiner ferie i Los Angeles med ferie i andre storbyer. Kjør den meget idylliske Route 1  fra San Francisco til Los Angeles. Eller lei en bil og kjør omtrent fire timer til glitrende Las Vegas. Eller hva med en reise til en tropisk destinasjon? Fra LA kan du ta en spennende cruise til øyparadiset Hawaii.

Les også: Kjør USA fra kyst til kyst – tidenes roadtrip

Finn hoteller her

Slik kommer du deg til Los Angeles

Ta fly til Los Angeles med 1 stopp på omtrent 14 timer. Den vanligste flyplassen å ankomme når man skal til byen er LAX.

Finn flybilletter her

Finn hoteller i Los Angeles her

Her bor du best

Når det gjelder overnatting ved kysten i Los Angeles, finnes det en rekke flotte hoteller å velge i mellom. Sjekk ut fantastiske Oceana Santa Monica hvis du ønsker å bo i luksuriøse omgivelser, og målet er å tilbringe mest mulig tid på stranden.

Finn hoteller i Los Angeles her

Finn strandhoteller i Los Angeles her

Husk at det er best å holde seg til turiststedene. Med tanke på at Los Angeles er en av USAs største byer, men har 80 mindre «byer» hvor det varierer fra ekstrem luksus til fattigdom. Kilder: USA spesialisten, Wikipedia.