Øl-entusiast? I Danmark innledes julen med lansering av juleøl

Danskene er gode til å brygge godt øl – og når tiden er inne for å lansere årets juleøl, ja, da feirer man det. Her finner du en liste over de beste ølbarene i København.

J-dagen innleder julen

Tuborgs lansering av årets juleøl finner sted den første fredagen i november hvert år, og går under navnet J-dagen. I år er det altså fredag 4.november 2022 som gjelder 🍺

Dette har videre blitt en dansk juletradisjon og feires på barer rundt om i landet. I den anledning har vi funnet frem de beste ølbarene i København som bør teste ut.

Alternativ J-dag for ølentusiaster

Siden 2003 er det også en alternativ J-dag, Ølentusiaternes J-dag eller ØJ-dag , som ble lansert av Ølbaren. På ØJ-dagen, som feires første torsdag i november (3. november i år) holder en rekke barer og mikrobryggerier et julearrangement for å fremheve et alternativ. Selv forklarer de det slik: «de danske øldrikkere fortjener at vide at de ikke behøver nøjes med det samme sjap hvert år.»

Ølbarer i København

Uansett hvor du befinner deg i København, er du aldri langt unna en ølbar. København er dessuten hjemstedet for internasjonale ølgiganter, med Carlsberg og deres pilsner i spissen. Her er 5 ølbarer du bør teste ut når du er der.

Baghaven

Her kan du bo: The Churchill Penthouse

Denne ølbaren ligger rett ved havnefronten med uhindret utsikt mot Amalienborg Slott, og den lille havfruen på andre siden av vannet.

Kølsters Tolv Haner

Her bor du: Skt.Petri

Denne puben er et av de mange stedene du finner håndlaget håndverksøl av høy kvalitet – og en koselig atmosfære. Eieren kommer fra en familie med stolt bryggearv, og åpnet baren sent i 2014, og ønsket alle københavnere og besøkende – ølnerder og moderate drikkere – velkommen til å nyte ølet sitt i det livlige Nørrebro-området.

Kort tid etter åpningen sent i 2014 ble Kølster, og hans ansatte, belønnet for innsatsen med den prestisjetunge prisen «Byens Bedste» for beste ølopplevelse i København.


Fermentoren

Her bor du: Villa Copenhagen

Fermentoren er en kvalitetsølbar. Baren har 24 forskjellige spesialøl på fat, som skiftes jevnlig, er det alltid mye å velge mellom for både erfarne kjennere og de som rett og slett foretrekker en god pilsner. Baren ligger like ved «Kødbyen» eller Meatpacking District, og området er fullspekket med ulike spisemuligheter og yrende uteliv

WarPigs

Her kan du bo: Scandic Kødbyen

Denne store, hippe bryggepub i København, har til felles med Fermentoren at den ligger sentralt i Kødbyen. Dette er stedet å gå hvis du er ute etter en ølopplevelse utenom det vanlige.  Bryggepuben er etablert av to internasjonalt anerkjente bryggerier, det danske bryggeriet Mikkeller og det amerikanske bryggeriet 3 Floyds. Disse gikk sammen med mål om å skape verdens beste bryggepub.

Puben har 22 valgfrie kraner med forskjellig type øl du kan velge mellom. Noen er permanente husøl, mens andre er laget av gjestebryggere fra hele verden som kommer innom for å lage sin egen versjon av WarPigs-øl.  I tillegg til å tilby nylaget håndverksøl i amerikansk-dansk stil, serverer WarPigs også autentisk Texas-grill.

Dia’legd

Her kan du bo: Zleep Hotel Copenhagen City

Dia’legd ligger i hjertet av Vesterbro og er hjem til en nisjebar hvor du kan nyte et bredt utvalg av øl fra den danske øya Fyn. Her finner du over 20 forskjellige typer øl – alt fra fra hvitøl, porter, ale og bokkøl til pilsner og hveteøl. Du vil mest sannsynlig finne noe du liker.