Dette er de perfekte bryllupsreisene, romantiske rutene og kjærlighetsturer

Skal du ha en romantisk tur, eller velge bryllupsreise er dette guiden du leter etter.

Det å dra på reise med den virkelig spesielle i sitt liv er en opplevelse som er vanskelig å sammenligne med andre ting. Vi har sett på de mest romantiske reisene, de beste bryllupsreisen og de fineste kjærlighetsturene.

Verdens mest romantiske folk

Barcelona-hotell-storbyferie

En måte å velge tur på er å reise til et sted hvor det er veldig mange romantiske mennesker.

CNN kåret i 2012 verdens mest romantiske folk, og kanskje ikke overraskende var det Spania som kom aller øverst. Andreplassen gikk til Argentina, mens Italia – hvor ordet romantikk («fra Roma») kommer fra på en tredjeplass.

En tur til Spania er altså noe som absolutt kan være en god idé og et godt valg, og skulle vi valgt ville Barcelona ligget høyt oppe.

ALMA Barcelona

ALMA ligger i hjertet av Barcelona med gåavstand til Barcelona Egyptian Museum og Casa Mila. På dette 5 stjerners hotellet kan du ta deg en treningsøkt etterfulgt av deilig badstue. Hele bygget er gjennomført i en luksuriøs stil med en flott restaurant.

Bryllup og andre arrangementer tilbys ved forespørsel.  Mot en avgift kan du få egen transport til og fra flyplassen, og det tilbys buss til cruiseskipterminalen. De 72 gjesterommene er alle topp utstyrt med både internett LCD TV, gratis aviser og telefon. Badet inneholder gratis designtoalettartikler. Les mer om dette hotellet her


Mercer Hotel Barcelona

Dette er et Art Deco hotell som ligger nær strandlivet. Her har du utendørs basseng, stor terrasse og luksuriøst bibliotek. Dette er et av de færre hotellene som har røykeområder.

Gjesterommene har utsikt mot byen. Badene har dusjer med regndusjhode og gratis designtoalettartikler. Enkelte av gjesterommenehar artige løsninger med delvis åpen baderoms løsning.

Les mer om hotellet her


Les vår guide til vakre Spania her: Spania i objektivet

Hva med Roma? Her finner du vår guide til Roma

523751_277_zRocco Forte Hotel De Russie

Da arktitekten Giuseppe Valadier designet Piazza del Popolo laget han også bygningen som etter hvert ble hotellet Rocco Forte Hotel De Russie, samt den hemmelige hagen som befinner seg i bakgården. Hotellet som har hatt veldig mange fornemme gjester, deriblant Pablo Picasso, er i dag ett av de aller beste klassiske luksushotellene i Roma.

Den franske poeten Jean Cocteau beskrev hotellet som paradis på jorda, og beliggenheten rett ved de spanske trappene gjør det til et veldig godt valg også for sightseeing. De 89 luksusrommene på hotellet er alle forskjellige, designet av Olga Polizzi. Luksushotellet har også spa, restaurant og bar. En oase i en klassisk by.

Les mer om hotellet her

14941_157_zRome Cavalieri

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt.  Har alle fasiliteter du kunne ønske deg, deriblant luksusbil-leie og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar.

Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia, og dette er et rett og slett et hotell du aldri vil glemme om du bor her.

Les mer om hotellet her

16311_155_zHotel Eden

Hadde dette hotellet bare hatt sin restaurant med Michelin-stjerne med utsikt over hele Roma hadde det vært grunn god nok til å bo her, men dette er et virkelig klassisk luksushotell med super beliggenhet. Antikk interiør, perfekt oppusset og luksus for hver krone.

Les mer om hotellet her


Verdens mest romantiske byer

Hva så med enkeltbyer? Ucityguides, og flere med dem, har mange ganger kåret den italienske byen Venezia til den mest romantiske i verden. En by som har veldig mye å by på. Ikke overraskende er det en fransk by rett bak – Paris. Nummer 3 på listen er Praha, som med sin gamleby virkelig har mye å by på.

Mange hevdes at det mest romantiske stedet i Europa er Paris, og vi skal ikke krangle mye på det. Paris er et perfekt sted for en helgetur med den aller kjæreste, men skal du på en litt lengre romantisk ville vi foretrukket Venezia.

Mest av alt fordi Venezia har resorts med muligheten for mye downtime, virkelig gode bademuligheter og alt som hører til. Å komme seg dit er i hvert fall ikke noe problem. Mange flyselskaper flyr direkte fra Norge til svært gunstige priser.


Hotellvalg: Hotel Excelsior

Det er ikke veldig mange hoteller så kort vei (for øvrig i en gratis buss, om du vil) fra en by hvor du kan gå rett ut på en strålende privat strand. Det er heller ikke så mange hoteller i hele verden som er så innbydende som Hotel Excelsior i Venezia.

Et hotell som har absolutt alt du kunne ønske deg og som gjerne gjør noe ekstra for at du skal ha det bra. Et klassisk hotell så du skal ikke forvente deg nymoderne designmøbler, men eleganse og muligheten til å nyte hverandre.

Les mer om hotellet her.


Sjekk dette kule hotellet i Paris:Le Burgundy Paris


Det perfekte stedet å bare være to: Maldivene

Maldivene består av 1 192 koralløyer med litt over 330 000 innbyggere. Øyene er stort sett små, og den totale landoverflaten er ikke på mer enn 298 kvadratkilometer. Hele 97 prosent av landets område består av vann. Temperaturen på Maldivene varierer mellom kalde 24 grader og varme 33 grader, eller: den varierer ikke veldig mye.

Turisme er landets største inntektskilde, og kun 185 av øyene er brukt av de som bor i landet – resten blir brukt til turisme. Du reiser nesten selvfølgelig nok med fly til Maldivene, og de aller fleste lander på Male international airport. Fra flyplassene kan man leie sjøfly eller bruke raske båter for å komme seg til resorter eller hoteller.

Hotellvalg: Cocoa Island 

Dette resortet er regnet som det beste på Maldivene, og det betyr også at prisen er deretter. Hotellet vant prisen for beste relax & spa, beste service og beste hotell i 2012 hos Tripadvisor.

Som navnet tilsier er resortet en øy, og på øya er det 33 private hus som ligger på vannet. At det bare er 33 hus gjør også at du bør være relativt rask på avtrekkeren om du vil ha en av dem. Ellers er vel dette omtrent det nærmeste du kan komme paradis. Sjekk priser, tilgjengelighet og les mer om resortet her

Alternativ 2: Velassaru Maldives

Dette resortet er også på en privat øy, men har flere overnattingsmuligheter og en noe lavere pris (rundt 25 prosent av resortet over). Du finner spa, restauranter og alt annet du måtte ønske deg også på dette resortet. Et finfint alternativ for deg som vil ha et litt billigere resort. Sjekk priser, tilgjengelighet og ler mer om resortet her