Firmatur til utlandet: Tips, regler og guide

Strategi. Teambuilding. Blåtur. Måltur. Uansett hva du kaller det så er firmaturer populært.

Les mer

firmatur

Det å gjøre en firmatur litt bedre er enkelt. Samtidig er det greit å holde tungen rett i munnen for å overholde reglene. Spesielt så de ansatte ikke får en skattesmell i bakkant.

  1. En firmatur gir ikke skatt for de som er med på turen om det er en studiereise. På en slik tur må reisen ha et faglig innhold for å vedlikeholde den ansattes kompetanse. Det må være spesifikt faglig for den ansatte, og ikke generelt.
  2. En firmatur gir ikke skatt for de ansatte hvis det er et rimelig velferdstiltak. Det må være rettet mot den ansatte, og turen må da ikke overstige to overnattinger.
Faglig innhold har ikke krav til hvordan et møterom er utformet. Det kan for eksempel ha basseng.

Skattefritaket gjelder overnatting, mat og sosiale tiltak innenfor en slags rimelighets grense. Det er slik for eksempel som fellesmiddager etter faglig ginnhold. Slike tiltak skal ikke overstige normalen for slike middager. Normalen baserer seg veldig på bransje og markedet ellers.

Det er mulig å kombinere faglig og sosialt. Om familie er med så gjelder uansett maks to overnattinger.

Finn flere reisetips her

Firmatur: Sol, workshop, strategi og Marbella

En firmatur til Marbella har noen klare fordeler, rent værmessig.

Våren 2019 skulle avdelingen som blant annet har ansvaret for reisesidene du nå leser på sette ny strategi for de neste 3 årene.

Det ble hyret inn tilrettelegger for en prosess samt eksterne bidragsytere. Vi la opp til 3 intense dager med workshop for å finne på de neste store tingene.

Da vi undersøkte priser fant vi ut at det ble rimeligere å reise til Marbella enn der vi opprinnelig hadde tenkt å dra: Tromsø. Ingenting negativt om Nordens Paris, men fristelsen ble for stor da Marbella kalte.

Feriehus for firmatur

I og med at det var mulig å ta pausene rett ved kontoret, om man kan kalle det for det, ble det også tid til mye sosialt.

Her finner du feriehus du kan leie

Vi leide et feriehus som kunne gi oss fasiliteter gode nok, og gjennomførte workshop på dagene satt av. Vi spiste på huset to dager, og også alle lunsjer og frokost. Det gjorde at prisen til mat og drikke langt understeg normalen. Fornøyelsen for de som var med ble destod større. Effektene av at man bodde i hus var også større fellesskap både før og etter workshops.

Ved å bruke både innendørs og utendørs ble effekten av workshoppen god.

Ved å ha firmaturen i et slikt hus kunne vi ha en ganske tett timeplan, med innlagte pauser som ikke medførte at folk skulle ærend eller annet. Alle var sammen hele tiden, og ved å bruke fellesareal til notater og annet fikk vi også en ekstra effekt i at folk så notater og annet oftere.

Konkurrenter kan eventuelt zoome inn for å se på løsningene som ble valgt.

I tillegg ble det tid for felles sosiale aktiviteter på kveldene, men da mer planlagt og i større grad adskilt som aktivitet.

En kveldstur i Dali-parken er er en opplevelse

Hotell og leiebil?

Marbella er en fargerik by som har mye å by på

Det er også mulig å oppnå det samme ved å leie hotell, og du kan sjekke etter hotell i Marbella her.

Vi leide bil på flyplassen som vi brukte for handling, og til og fra flyplass. Det var en fordel med handlingen, selv om transport til og fra flyplassen nok kunne vært enklere med leid transport.

Vi spiste pinchos La Taberna del Pintxo, noe som også har en god sosial del ved seg. I tillegg fant vi et tapas-sted i en bakgate i den vakre gamlebyen. El Barril del Gusto.

Mathandlingen gjorde vi på La Canada Shopping Center, som hadde enkel og god parkering.

Husk å skrive program, og sørg for å ha en leder for det faglige. Vi kom hjem med mange ideer, og ikke alle er lansert. Noen er det.

Her finner du feriehus du kan leie

Finn flere reisetips her

Finn tips til Marbella her