Florida, Orlando, Houston, New Orleans – USAs morsomste biltur

Det finnes mange bilturer du kan ta i USA. Dette er en favoritt for deg som liker solen.

Vi har skrevet guiden til Highway 1, som vi kaller verdens beste biltur og Route 66.

Nå gir vi deg bilturguiden til turen med mest sol, mest moro og veldig mange opplevelser helt sør i USA.

En tur som tar deg innom byer som Miami, Orlando, Tampa, Houston, New Orleans og Tallahassee. Til slutt er det mulig å legge inn en superbonus i New York… Dette er en biltur med korte etapper, mye sol, strand og deilig tempo. Likevel med veldig mye å gjøre, som det alltid er i USA.

Les også:Highway 1 – verdens beste biltur

Route 66 – den legendariske turen

San Francisco til Seattle – en amerikansk drøm

Miami Skyline - view from Plane
Miami skyline (bakgrunnen), med Miami Beach foran.

Start dag 1: Fly til Miami

Du lander på Miamis internasjonale flyplass omtrent midt i Miami. Det tar litt over tjue minutter i taxi inn til sentrum, men kanskje noe mer hvis du har booket deg hotell på Miami Beach (en halv times tid).

Miami er ikke det billigste stedet å kjøpe hotellrom, men er det ett sted du skal betale litt ekstra så er det her.

En fin løsning kan være Hotel La Flora, et fint hotell som har gode parkeringsmuligheter.

Det første du vil merke idet du går ut av flydøren i Miami er den deilige varmen.

I perioden mai til august er snittet i temperatur på mellom 26 og 28 grader, og du bør glede deg til du finner vannet for der er temperaturen omtrent det deilige samme, kanskje til og med litt varmere.

Miami som by er for mange turister faktisk Miami Beach, men det er faktisk en annen by på en øy utenfor Miami.

miami
Kart som viser Miami Beach, Miami og Dodge Island. Dodge Island er en containerøy.

Det kan diskuteres hvor viktig det er å ha leiebil den første dagen i Miami, spesielt hvis du skal fokusere kun på å oppleve Miami Beach. Og skal du oppleve Miami Beach er det ett sted som må stå på listen din.

Den legendariske restauranten Joe’s Stone Crab. Denne restauranten er faktisk to år eldre enn Miami Beach, og åpnet i 1913. Restauranten er en av de mest suksessfulle og populære i hele USA.

iStock_000004369326_Small
Badevakttårnene på Miami Beach er fargerike og dekorative.

Ellers er det selvfølgelig South Beach generelt som er tingen, og ikke bare som strand.Der finner du blant annet det største utendørs shoppingsenteret i USA: Lincoln Road Mall. 

Samt noen helt utrolige utesteder, slik som lobbybaren på W South Beach eller beachklubben Nikki Beach.

For de mindre barna i Miami er Childrens Museum absolutt verdt å besøke, det er også Jungle Island.

Swamp boat floats into the Everglades National Park Florida USA
Everglades. En opplevelse for små og store.

Dag 2: Miami – Everglades – Naples (2 timer)

Hva med en tur til Napoli?

Vel, rett over på andre siden av Florida finner du Naples. Turen tar litt over 2 timer gjennom Everglades.

Du skal være veldig redd for alligatorer om du ikke stopper for å oppleve disse her, og det er Airboats som nok er klart morsomst, slik som med Captain Jacks.

Det er uansett mange tilbydere her, og det skal litt til for å velge en som er dårlig. Videre, forbi Everglades, kommer du til Florida Panther National Wildlife Refuge.

Her kan du se en av de mest utrydningstruede dyreartene i USA, Florida-panteren. Hele strekningen for øvrig på Interstate 75.

beach park along florida gulf coast at naples
Deilige strender og varmt vann er noe av det Naples kan by på

Den lille byen Naples med sine litt over 20 000 innbyggere er først og fremst en turistby.

De dyre hotellene ved strendene som Ritz-Carlton og LaPlaya frister nok mange, men for en litt lengre tur kan lommeboken like bedre om du velger Comfort Inn, som ligger i Bonita Springs – 2 mil fra Naples, men veldig mye i samme område.

Her er det også en sjømatrestaurant som er anbefalingen (hvis du ikke liker sjømat, så fortvil ikke – alle amerikanske sjømatrestauranter har annen mat) – USS Nemo.

I Naples har de en strålende botanisk hage, for den som liker slikt.

Ellers er stranden i Naples strålende, og Sunset Beach Bar & Grill en strålende måte å oppleve den på.

iStock_000057394216_Small
Det er et yrende båtliv her også, med alt som hører til.

Dag 3: Naples – Fort Myers (1,5 time)

Litt under en time tar det mellom disse byene hvis du kjører den raskeste veien (I-75), men du bør ta US-41 som går nærmere havet. Den vakre turen tar 1,5 time. Vel framme i Fort Myers kan du besøke det som var vinterboligene til Thomas Alva Edison og Henry Ford.

Grunnen til at disse to bosatte seg her om vinteren er selvfølgelig en utrolig vakker plassering, og Fort Myers er en turistby som så mange andre i Florida. Her kan du spise svært god mat på Roadhouse Cafe, som du vil like ekstra godt om du liker jazz.

Enda mer amerikansk blir det på Reuben’s Smokehouse, en bbq-restaurant som har blitt kåret til en av de beste i USA. Fort Myers Beach er turistområdet her, og strendene er vel verdt å oppleve!

Her er topp 10 hoteller i Fort Myers – Lover’s Key er vår favoritt for kombinasjonen pris/beliggenhet/fasiliteter

iStock_000050332466_Small
Det er så mange soldager i St. Petersburg at det har gått sport i å legge ut bilder på sosiale medier hvis du faktisk opplever regn.

Dag 4: Fort Myers – St. Petersburg (2 timer)

St.Petersburg i Florida har 361 dager med sol i året. Byen, som ligger rett utenfor Tampa, er selvfølgelig nok et yndet mål både for turister og pensjonister i USA.

Det bor litt over 250 000 mennesker i St. Petersburg, hvor du finner det kjente Tyrone Square Mall. På veien fra Fort Myers kan du også vurdere å stoppe på Ellenton Premium Outlet.

130 butikker med merker som Calvin Klein, Coach Outlet, J.Crew Factory, kate spade new york, Kenneth Cole, LACOSTE, Michael Kors og Saks Fifth Avenue OFF 5TH.

Tampa, Florida, USA downtown city skyline over the Hillsborough River.
Tampa er en moderne storby med alt som hører til. Ja, du finner mer enn en Starbucks her…

For deg som vil ha litt kunst og kultur så er det utvilsomt verdt å besøke Dali Museum. Det er den største samlingen av Dali-malerier utenfor Europa, og er i seg selv en arkitektonisk opplevelse.

Tampa er nabobyen, og noen minutters kjøretur. Der kan du oppleve Big Cat Rescue. Du kan også sjekke ut Lowry Park Zoo. Spisemessig bør du sjekke ut Zgrille og Taco Bus. Tro oss – du vil sjekke ut Taco Bus! Så kan du også spise godt på St Pete Beach!

Du bør også vurdere en tur til Gulfport, utenfor St.Petersburg, kåret til den kuleste lille byen i Florida. Du kan bo godt, rimelig og med god parkering på Hampton Inn

iStock_000016393834_Small
Magic Kingdom sett fra oven.

Dag 5: St. Petersburg – Orlando (2 timer)

Stå opp tidlig, kjør direkte til Orlando og gå på Disney World, Universal Studios og alle de andre parkene her. For den som vil shoppe besøker du Orlando Premium Outlets.

Hvor lenge du stopper her kommer veldig an på hvor mye du liker fornøyelsesparker. Du kan for øvrig spise veldig godt på Chatham’s Place. En aktiv middag med bowling og erkeamerikansk stemning får du på Kings.

Du bor godt og fint i forhold til Disney på Holiday Inn Orlando

Jacksonville, Florida, USA downtown city skyline.
Skyline, downtown Jacksonville. Bygningen du ser som skiller seg ut til høyre på bildet er Wells Fargo Center.

Dag 6: Orlando – Jacksonville (2,5 time)

Den siste etappen i Florida er på kryss opp til Jacksonville. Det er den største byen, i folketall, i Florida med sine 820 000 innbyggere. Rett ved elven, St. Johns, finner du underholdningsområdet (i mangel av et bedre ord på norsk) Jacksonville Landing.

Her er det barer, spisesteder og shopping. På Jacksonville Beach mot havet (en halv time utenfor sentrum av bør du gå innom Maple Street Biscuit Company for en sandwich. Stranden er uansett helt utrolig med en svært lang fiskepir.

Liker du biff bør du sjekke ut Terra Gaucha Brazilian Steakhouse. Jacksonville Zoo and Gardens er et vakkert sted med mange dyr, og bra for barna.

Enda bedre for barna er Museum of Science & History (MOSH), som tidligere het Jacksonville Childrens Museum.Shopping kan du gjøre upscale på St.Johns og du finner det meste på gigantiske The Avenues. 

Byen er for øvrig kjent for sin jazz (på grunn av en god årlig festival), så sjekk ut en god jazzklubb mens du er der. Slik som Ritz hvis de har jazz på programmet, samt liveklubben Jazzland. Sjekk ut dette hotellet som er plassert strålende mellom Jacksonville og Jacksonville Beach, med parkering og gode fasiliterer

Downtown Tallahassee from the observation deck (22nd Floor) of the Florida State Capitol building at 400 S Monroe Street in Tallahassee, Florida on December 5, 2014
Utsikt over sentrum av Tallahassee fra Florida State Capitol Building (22.etasje, hvor du også kan kikke ut)

Dag 7: Jacksonville – Tallahassee (2,5 time)

Dette er faktisk hovedstaden i Florida, men det er vel forsåvidt ikke grunn god nok til å besøke byen for en turist.

Derimot er det Floridas studentby, og har også et veldig kult bilmuseum og det levende museet Mission San Luis som viser noe av Floridas historie slik bare amerikanere kan klare å gjøre historie til underholdning.

Det er også en fin pause i en litt roligere by etter storby, shopping, strender og alt det andre på de første seks etappene. Utrolig amerikansk blir det på Kool Beanz Cafe, mens du kan ikke finne noe mer cubansk i USA enn på Kübano. Som studentby har den selvfølgelig svært god kaffe, slik som på Lucky Goat Coffee. Du bor enkelt og smart på Home2 Suites

iStock_000067145043_Small
Historiske Dauphin Street i Mobile, Alabama.

Dag 8: Tallahassee – Mobile, Alabama (3,5 time)

Så er det på tide å komme seg inn i en ny stad, og nå er det Sweet Home Alabama. På veien kjører du gjennom Pensacola hvor du bør kjøre innom Peg Leg Pete’s hvis du liker østers. Den ligger svært vakkert til på Pensacola Beach, som er en liten opplevelse.

Uansett, videre i Mobile. En by som har vært på franske, spanske, britiske og til slutt amerikanske hender (fra 1813). I Mobile kan du besøke, og gå ombord på Battleship USS Alabama. Du kan også besøke Mobile Carnivale Museum, ettersom byen var der hvor Mardi Gras i USA oppstod. 

Oakleigh Historic Complex er flere historiske bygninger som gir deg en reise inn i en svunnen sørstatstid. Mer amerikansk enn Dick Russel’s BBQ skal du lete etter, eller du finner det forsåvidt på Marys Southern Cooking også.

Sjømat spiser du på Felix’s Fish Camp Grill. Så bør du sove på sjarmerende Malaga Inn. 

Biloxi, Mississippi, casinos and buildings along Gulf Coast shore at sunset
Biloxi beach, med sine casinoer i bakgrunnen.

Dag 9: Mobile, Alabama – Biloxi, Mississippi (1 time)

En kort etappe inn i en ny stat, og en by med litt under 50 000 innbyggere. Her er det mange casino-hoteller for den som liker gambling, og er der hvor John Grisham har satt mange av sine bøker. For deg som er turist så er en båttur til de supre strendene på Ship Island virkelig verdt det.

Du kan forsåvidt også besøke presidentbiblioteket til Jefferson Davis. Han var aldri president for et helt USA, men for sørstatene. Historie er litt annerledes her i sør…

Spise kan du gjøre på supersjarmerende Taranto’s Crawfish eller BR Steakhouse. Sjekk ut Tux Creek Inn hvis du ikke vil bo på et av casinohotellene

iStock_000063306177_Small
Bourbon Street i New Orleans

Dag 10: Biloxi, Mississippi – New Orleans, Louisiana (1 time)

Den fjerde staten på noen få dager er faktum i New Orleans, en by over 1,2 millioner innbyggere i sitt nærområde.

Det er mye å gjøre her, alt fra det nasjonale andre verdenskrig-museet til Mardi Gras World. Det er likevel byen i seg selv som er den største attraksjonen. Frenchmen street, Jackson Square og Garden District for å nevne noen.

Er det en by hvor du bør vurdere å kjøpe en sightseeing-billett så er det her.

iStock_000058146490_Small
En pølse på gata hører med.

Få med deg trikkene, musikken, folkelivet og po-boys. Po-boys? Ja, Po-boys.Cocktailkulturen og matkulturen i New Orleans er velkjent, og bør være velprøvd etter at du drar.

Planlegg minst en ekstra dag for å virkelig nyte byen. Lunsj tar du på Dooky Chase’s (Fried Chicken, men bare til lunsj) eller på Willie Mae’s. Ellers kan du kikke på Cochon Butchers, Company Burger og Upperline for mat. Hotellmessig kan du vurdere Bourbon Orleans for klassisk luksus i French Quarter eller noe rimeligere og sjarmerende Le Richelieu

Hyatt Place New Orleans Convention Center er et rimelig, og greit alternativ som i hvert fall er lett å navigere fra.

Houston Real Estate Photographer
Houston Skyline

Dag 11: New Orleans, Louisiana – Houston, Texas (5 timer)

Den siste etappen tar deg inn i Texas, og til Houston. Dette er den lengste etappen, litt over 5 timer (du kan også velge å fly ved å levere bilen i New Orleans. Flyturen tar en time. Hvorfor Houston? Vel, du får en stat til og den staten er ikke en hvilken som helst stat: Det er The Lone Star State, Texas. For barna kan du her besøke Children’s Museum of Houston, mens de voksne sammen med barna vil like vitenskapsmuseet.

Så finner du deg en biff. En skikkelig Texas-biff. Slik som på Taste of Texas. Det er i hvert fall utrolig shopping i den fjerde største byen i USA, og her finner du det meste.

Slik som bare ved å besøke Woodlands Mall.

Så kan du bo på The Old. 77