Fridager og inneklemte dager i 2023

2023 er ikke raus, og for å få mest mulig ut av fridagene må det planlegges. Her er en oversikt over fridager og inneklemte dager, med tips til hvordan du får «makset» disse.

2022 var et elendig år med tanke på fri og helligdager. 2023 er heldigvis litt bedre, og for oss som er glade i å reise er dette gode nyheter. Med litt planlegging vil man kunne makse fridagene og ha mulighet til å reise bort flere dager.

5 faste og 5 bevegelige

I Norge finnes det fem helligdager som alltid faller på samme dag i uken, og som dermed er garantert å gi oss fri. De er:

  • Skjærtorsdag
  • Langfredag
  • Kristi himmelfartsdag (alltid på en torsdag)
  • 2. påskedag (alltid på en mandag)
  • 2. pinsedag (alltid på en mandag)

Men ved siden av disse er det altså de fem faste og langt mindre forutsigbare offentlige helligdagene og høytidsdagene:

  • 1. mai
  • 17. mai
  • 1. juledag (25. desember)
  • 2. juledag (26. desember)
  • 1. nyttårsdag (1. januar)

Dette er fridager som kan havne både på en hverdag og i helgen. Vi har laget en oversikt til deg, så finn frem kalenderen og start planleggingen.

Januar, februar og mars

Første nyttårsdag havner på en søndag og det er dessverre ingen fridager å hente i januar. Februar byr heller ikke på noe offentlige helligdager, men har du barn i skolealder vil de ha vinterferie i uke 8, 9 eller 10. Mars gir dessverre heller ingen fridager, men felles for alle disse tre månedene er at du kan vurdere korte helgeturer som skaper pusterom i hverdagen. Her er våre tre tips til weekend getaways.

Weekend i Paris

Forslag til aktiviteter finner du her

Weekend i London

Forlag til aktiviteter finner du her

Mirror Cabin

Mirror Cabin er plassert på et fredelig sted, hvor man kan puste inn den uberørte skjønnheten i omgivelsene. Med fantastisk utsikt over vakker natur, er dette stedet for kos og avslapning

April

I april får vi en del fridager grunnet påsken. Det hele starter med palmesøndag 2.april og deretter har vi skjærtorsdag(6.april) og langfredag (7.april). Dessuten havner 2.påskedag den påfølgende mandagen, 10.april.

Uten å ta noe fri vil du altså ha fri 5 dager i strekk fra torsdag til mandag. Men dersom du har mulighet til å ta fri eller avspasere mandag til onsdag (3.-5.april) klarer du altså å karre til deg 10 fridager i strekk – perfekt lengde for en utenlandstur.

Her finner du de 23 beste destinasjonene i 2023

Mai

Mai starter på den beste måten – fri! 1.mai havner nemlig på en mandag. Deretter får vi 17.mai på en onsdag og Kristi himmelfartsdag torsdag 18.mai.

Dersom du kan da deg fri fredag 19.mai, vil du altså ha mulighet til å få 5 dager fri i strekk. For deg som har mange avspaseringstimer til overs kan det anbefales å ta mandag og tirsdag (15. og 16.mai) fri i tillegg. Da får du 9 dager fri i strekk.

Mai er gavmild og byr også på fri mandag 29. som er 2.pinsedag. Med litt planlegging er det mulig å booke seg inn på et hotell eller spa og ta seg en langhelg. Vi har selvsagt forslag til hvor her

10 spahoteller du bør unne deg

Juni

Ingen helligdager eller inneklemte dager i juni, men skoleferien starter rund 22. juni (varierer litt så sjekk opp hva som gjelder for deg).

Juli

Heller ingen inneklemte dager i juli, men nå er det sommer og fellesferie.
Ideer til hvor du kan legge sommerferien din finner du her


August- november

Det går mot høst, men ingen av disse månedene byr på ekstra fridager. Dette er en perfekt mulighet til å planlegge helgturer og getaways. Vi har selvsagt ideer til hvor du kan reise og hoteller du kan overnatte på her:

Her kan du bo som kongelig på slott

Desember

Desember 2023 er litt bedre enn i 2022. 1. og 2. juledag havner nemlig på mandag og tirsdag og gir deg derfor to fridager i starten av uka. Desember er dessuten er perfekt måned for langhelger i London der du får sett på julelys og får gjort unna julehandelen.

London i vinter? Her er 7 tips til hoteller