Fridager og inneklemte dager i 2024

2024 står for tur, og for å få mest mulig ut av fridagene må det planlegges. Her er en oversikt over fridager og inneklemte dager, med tips til hvordan du får «makset» disse.

Få mest ut av 2024.

2024 byr på en rekke langhelger, og for oss som er glade i å reise er dette gode nyheter. Med litt planlegging vil man kunne makse fridagene og ha mulighet til å reise bort flere dager.

5 faste og 5 bevegelige

I Norge finnes det fem helligdager som alltid faller på samme dag i uken, og som dermed er garantert å gi oss fri. De er:

  • Skjærtorsdag
  • Langfredag
  • Kristi himmelfartsdag (alltid på en torsdag)
  • 2. påskedag (alltid på en mandag)
  • 2. pinsedag (alltid på en mandag)

Men ved siden av disse er det altså de fem faste og langt mindre forutsigbare offentlige helligdagene og høytidsdagene:

  • 1. mai
  • 17. mai
  • 1. juledag (25. desember)
  • 2. juledag (26. desember)
  • 1. nyttårsdag (1. januar)

Dette er fridager som kan havne både på en hverdag og i helgen. Vi har laget en oversikt til deg, så finn frem kalenderen og start planleggingen.

Mars

Med mindre du har barn i skolealder som har vinterferie i uke 8, 9 eller 10, må du vente helt til skjærtorsdag før du får en langhelg i år. Heldigvis havner påsken i mars, så det er ikke for lenge å vente. Her vil det by seg en mulighet til å reise vekk den 28. 29. 30 og 31. Helt perfekt for en kort helgeturer som skaper pusterom i hverdagen. Her er våre tre tips til weekend getaways.

Foto: Norskkalender.no

Weekend i Paris

Forslag til aktiviteter finner du her

Weekend i London

Forlag til aktiviteter finner du her

Mirror Cabin

Mirror Cabin er plassert på et fredelig sted, hvor man kan puste inn den uberørte skjønnheten i omgivelsene. Med fantastisk utsikt over vakker natur, er dette stedet for kos og avslapning

April

April starter sterkt og gir oss 2. påskedag den første mandagen i måneden. Da er det kanskje mulig å forlenge weekendturen foreslått over, og bestille seg en utenlandstur om man heller ønsker det.

Foto: Norskkalender.no

Her finner du de 24 beste destinasjonene i 2024

Mai

Mai starter på den beste måten – fri! 1.mai havner nemlig på en onsdag.Deretter får vi Kristi himmelfartsdag torsdag 9.mai, og her foreslår vi at du avspaserer fredag 10. mai, om du har mulighet, så får du sneket inn enn langhelg her.

Hvis avspasering ikke er en mulighet har du ingenting å frykte: 17.mai er allerede uka etter, og den havner på en fredag, og når 2. pinsedag er den påløpende mandagen, får du en langhelg å slappe av på.

Foto: Norskkalender.no

Med litt planlegging er det mulig å booke seg inn på et hotell eller spa og ta seg en langhelg. Vi har selvsagt forslag til hvor her

10 spahoteller du bør unne deg

Juni

Ingen helligdager eller inneklemte dager i juni, men skoleferien starter rund 22. juni (varierer litt så sjekk opp hva som gjelder for deg).

Juli

Heller ingen inneklemte dager i juli, men nå er det sommer og fellesferie.
Ideer til hvor du kan legge sommerferien din finner du her


August- november

Det går mot høst, men ingen av disse månedene byr på ekstra fridager. Dette er en perfekt mulighet til å planlegge helgturer og getaways. Vi har selvsagt ideer til hvor du kan reise og hoteller du kan overnatte på her:

Her kan du bo som kongelig på slott

Desember

Desember 2024 er en fryd for alle som liker fri. Med juleaften på en tirsdag, vil det med litt planlegging gå an å søke om fri mandag 23. og fredag 27. desember. Om dette er mulig for deg, vil du altså få en hel uke med fri.

Foto: Norskkalender.no

Desember er en perfekt måned for langhelger i London der du får sett på julelys og får gjort unna julehandelen.

London i vinter? Her er 7 tips til hoteller