Her finner du Oslos skjulte perler

Oslo bugner av bortgjemte skatter, og uansett om du bor i Oslo selv eller bare skal en tur innom byen, kan det være fint med noen tips til steder du bør få med deg.

Her har vi funnet frem noen av våre favorittkaféer, restauranter og andre steder som har en helt egen sjarm, rett og slett Oslos skjulte perler. Noen av disse stedene ligger litt utenfor allfarvei, men de er definitivt verdt turen.

Damstredet og Telthusbakken

På hver sin side av Vår Frelsers Gravlund på St. Hanshaugen, finner du to av Oslos mest sjarmerende gater, Damstredet og Telthusbakken. Mellom dem ligger et stort parsellhageområde og den romantiske Kjærlighetsstien.

Både Damstredet og Telthusbakken har godt bevarte, idylliske bygninger som det er få av andre steder i byen. Nederst i Telthusbakken ligger Akerselva og Vulkan, og nederst i Damstredet finner du flere koselige restauranter.

Finn hoteller i nærheten her.

Chez Colin

Dette bringer oss til neste sted, som er den franske restauranten Chez Colin. Her får du en liten bit av Frankrike midt i Oslo. Restauranten ligger til venstre når du er nederst i Damstredet. I den samme gaten finner du også den koselige italienske restauranten Arno Ristorante og vinbaren Nektar.

Chez Colin byr på autentiske franske retter, men servicen og lokalene er ujålete. Restauranten har fått strålende anmeldelser både av gjester og anmeldere siden den åpnet i 2015. Her er det lurt å bestille bord i forveien.

Adresse: Fredensborgveien 44

Her kan du bo.

Rodeløkken Kafé

En koselig søndagsaktivitet er å ta turen utover mot Bygdøy. Hvis du tar bussen til Karenslyst Allé, kan du gå langs sjøen ut mot idylliske Rodeløkken Kafé. Merk deg at her heter det RodeløkkEN – et klart signal på at nå befinner vi oss i finere strøk.

Dette er en bortgjemt liten kafé med utsikt mot sjøen. Til høyre for kaféen ligger Bygdøy Kongsgård, hvor hestene og kyrne går ute og gresser på sommeren.

Adresse: Wedels vei 2

Bo på Frogner i nærheten av Bygdøy på dette hotellet.

Åpent Bakeri Inkognito Terrasse

En liten gåtur bort fra de travleste kaféene og barene på Solli Plass finner du en av byens koseligste kaféer, Åpent Bakeri. Her får du kanskje byens beste boller og surdeigsbrød. På sommeren når kirsebærtrærne på uteserveringen blomstrer, gir kaféen en følelse av å være på en fortauskafé i Paris.

Adresse: Inkognito terrasse 1

Bo på dette koselige hotellet på Frogner.

Lille Herbern

Det er mange som har bodd i Oslo i årevis som fortsatt ikke har besøkt Lille Herbern, men når de først drar dit, kan de ikke skjønne hvorfor de ikke har vært der før. Dette er en idyllisk liten perle av en restaurant på en øy rett utenfor Bygdøy. For å komme seg dit, må du ta en kort fergetur fra Bygdøynes, noe som er en koselig liten opplevelse i seg selv.

Restauranten har åpent fra mai til september og serverer for det meste sjømat, men det er også biff og burger på menyen for de av oss som foretrekker det.

Adresse: Herbernveien 1

Finn hoteller i nærheten av Bygdøy her.

Kruttverket

Områdene utenfor bykjernen i Oslo blir stadig vekk nedprioritert, men i 2019 skjedde det noe. Da åpnet kaféen og baren Kruttverket og badstua Svarttrosten i Svartdalen langs Alnaelva.

Badstua er eid av Oslo Badstuforening, som de siste årene har åpnet opp stadig flere badstuer i hovedstaden. Her kan du blant annet ta deg en kaffe eller øl i baren på Kruttverket eller ta badstue med utsikt mot urskogen i Svartdalen.

Ifølge Instagram-kontoen deres, åpner det snart enda en ny badstue på samme sted. Det er også en kaldtvannskulp som du kan kjøle deg ned i. En terapeutisk naturopplevelse, med andre ord.

Adresse: Arnljot Gellines vei 41b

Smia Galleri

Går du videre nedover Alnaelva og opp mot Vålerenga, kommer du til den sjarmerende og historiske restauranten Smia Galleri. Her kan du ta deg en lunsj ute på den koselige uteserveringen eller slå på stortromma med en 5-retters middag.

Videre forbi Vålerenga finner du Kampen med sin hyggelige trehusbebyggelse og koselige kaféer.

Adresse: Opplandgata 19

Baltazar Ristorante og Esaias vinbar

I bakgården til Oslo Domkirke ligger den italienske restauranten Baltazar, som byr på autentisk italiensk mat i romantiske omgivelser. Noen meter unna ligger den intime lille vinbaren Esaias, som må sies å være det perfekte stedet for en date.

Adresse: Dronningens gate 27

Bo midt i sentrum på Clarion Hotel the Hub.

Les også: 17 utrolige steder i Norge