Her velger du selv hva du vil betale

Seks restauranter i seks ulike byer. Har restauranten gitt deg en uforglemmelig matopplevelse? Eller syns du rett og slett maten smakte skikkelig dårlig? Disse seks byene rundt om i verden huser restauranter der du betaler den summen du selv mener måltidet er verdt.

Finn de rimeligste flybillettene her. 

I Melbourne (Australia) finner du «Lentil As Anything»

157103953

Konseptet «Lentil As Anything»  ble i år 2000 grunnlagt av Shanaka Fernando, og i huser konseptet hele fire restauranter fordelt rundt i byen Melboune. Den vegetariske restaurantkjeden bygger på en tankegang om å fremme fellesskapets verdier og motvirke følelsen av splittelse og ulikhet som skyldes penger. Abbotsford Convent Gren er den største restauranten med sine 900 kunder hver dag. Betaling forgår ved å putte en anonym donasjon i en trekasse på disken når du forlater restauranten. Adresse: 1-3 St Heliers Street, Abbotsford.

Tre flotte hoteller i Melbourne

pic_melbourne

Citadines on Bourke Melbourne, Crown Metropol, Crown Towers 

I Killarney (Kilkenny, Irland) ligger «Pay As You Please»

55843462

I den travle turistbyen Killarney ligger den populære kafeen «Pay as you please». Restauranten serveres et bredt utvalg av enkle og deilige retter som blant annet pizza, salater, supper og brushetta- hvor alt er disket opp av en kokk med utdannelse fra den kjente kokkeskolen Ballymaloe. Tar du turen til denne restauranten, som forresten er lokalisert i en gammel og funky lagerbygning, har du også lov til å ta med deg egen alkohol. Med andre ord, denne restauranten er perfekt for deg med stramt budsjett. Adresse: New Market Lane, High Street.

Tre sjarmerende hoteller i Killarney

pic_killarney

Killarney Park HotelDromhall HotelKillarney Riversiden Hotel 

«SAME Cafe» finner du i byen Denver (Colorado, USA)

158996013

I den kule byen Denver finner du hele to restauranter der du kan velge selv hvor mye du vil betale for maten. SAME Cafe er den eldste av de to, og ble åpnet i 2006 etter inspirasjon fra trendsetteren One World Cafe i Salt Lake City. Restauranten serverer friske og sunne retter som f.eks. kinawa suppe og panzanella salat. Den andre restauranten er Cafe 180, hvor du i tillegg til å velge hvor mye du vil betale, kan jobbe frivillig i restauranten for å opptjene et måltid. Adresse: 2023 E. Colfax Avenue.

Tre kule hoteller i Denver

pic_denver

Sheraton Denver Downtown HotelHotel Monaco Denver, a Kimpton HotelMagnolia Hotel Denver

Bydelen Red Bank (New Jersey, USA) huser restauranten «Soul Kitchen»

153272881

Ønsker du en tre-retters middag basert på regional mat og lokale råvarer, hvor noen av råvarene til og med er dyrket i restaurantens egne økologiske hage? Ja, da er «Soul Kitchen» stedet for deg. Når det gjelder regningen an du som gjest enten betale et minimumsbeløp på 10 dollar eller jobbe som frivillig/hjelpe til på restauranten. Adresse: 207 Monmouth Street.

Tre hoteller i Red Bank du bør oppleve

redbank

Sheraton Brooklyn New York HotelThe Ritz-Carlton New York, Battery ParkHotel BPM – Brooklyn New York

«Der Wiener Deewan» ligger i byen Vienna (Wien)

119874758

Spis på den pakistanske restauranten «Der Wiener Deewan» i Vienna hvis du ønsker å fråtse i en deilig spis-så-mye-du-vil, betalt-hva-du-vil bufeet bestående av ulike curryretter (både kjøtt og vegetarisk) med digg tilbehør som blant annet dhal, ris, salat, nanbrød. I det hippe lokalet, som huser ca. 50 gjester, kan du også oppleve ekte pakistansk kultur på deres «play-as-you-wish» jamming kvelder. Adresse: Liechtensteinstrasse 10.

Tre rimelige hoteller i vakre Vienna

pic_vienna

Starlight Suiten Hotel Renngasse WienHotel Royal, Opera Suites 

«De Culinaire Werkplaats» finner du i Amsterdam (Nederland)

159316872

I motsetning til restaurantene nevnt ovenfor, byr restauranten «De Culinaire Werkplaats» på et spennende overraskelsesmoment; på den regelmessig skiftende menyen finner du ulike begreper som «ærlighet», «blomster» eller «svart» som kun beskriver hva ingrediensene i de ulike rettene, og ikke det ferdige produktet. En unik opplevelse som må prøves! Adresse: Fannius scholtenstraat 10.

 Tre hippe hoteller i Amsterdam

pic_amsterdam

Inntel Hotels Amsterdam CentreWyndham Apollo Hotel AmsterdamMövenpick Hotel Amsterdam City Centre

Les også: 15 romantiske hoteller

Les også: Disse feriene gjør deg sunnere og slankere