Hit vil vi reise tilbake!

Her er favorittreisemålene vi gjerne returnerer til. Selv om vi ønsker å se nye steder og tilegne oss andre erfaringer ved å reise til nye steder, er noen reisemål allikevel så fine, behagelige og nydelige at vi bare går og drømmer om å reise tilbake. Det kan være den hyggelige lokalbefolkningen, hotellopplevelsen, de flotte strendene, shoppingtilbudet eller kanskje den gode kombinasjonen som gjør at disse stedene får en spesiell plass i hjertet. Vi har tatt en runde internt på huset og spurt våre bereiste medarbeidere om hvilket utvalgt sted de aller helst ville reist tilbake til.  

Ingrid reiser helst tilbake til…

Mexico

Mexico

Grunnen til at jeg gjerne reiser tilbake til Mexico igjen og igjen er at de har verdens vakreste strender, fantastisk mat og hyggelige mennesker. Mexicanerne er også svært barnevennlige. I tillegg kan man oppleve flott natur og se mange historiske severdigheter her som cenoter (synkehull), mayaruiner og haciendaer (herregårder). Det er et perfekt reisemål å kombinere med New York, da det kun tar litt under fire timer å fly fra New York til Cancun. Hvis man skal til Mexico vil jeg anbefale at man drar til østkysten og Yucatanhalvøya (flyr til Cancun), nærmere bestemt Isla Holbox, Isla Mujeres, Playa del Carmen (partysted), Cozumel (snorkling/dykking) eller Tulum (paradis på jord).

tulum

Las Ranitas Eco Boutique Hotel, Tulum, Mexico Ønsker man en mer rolig og autentisk meksikansk ferie kan man reise til fiskelandsbyene Chelem og Chuburna som ligger langs Mexicomgulfen (30 minutter i bil fra byen Merida). Da kan man f.eks bo i norske Stig sin idylliske Bed & Breakfast med svømmebasseng og sjøutsikt i rolige omgivelser. Blant filmstjerner Et annet alternativ er Cabo San Lucas. Dette er et populært sted blant kjendisene og både Leonardo DiCaprio, Hayden Christensen, Sandra Bullock, Dustin Hoffman og Jessica Alba er ofte å se i disse traktene.

Her finner du hoteller i Cabo San Lucas

Eller gjør som deltagerne i Paradise Hotel, og reis på ferie til Puerto Vallarta på den Mexicanske vestkysten. Her finner du hoteller i Puerto Vallarta

Hanne reiser gjerne tilbake til…

Hellas

Hellas

Jeg forsøker å dra nye steder hvert år, men innimellom må jeg tilbake til Hellas. Det er her jeg virkelig finner roen og feriefølelsen, er garantert godt vær, spiser god og rimelig mat og møter mange hyggelige mennesker. I tillegg elsker jeg muligheten til å handle geniune, greske varer som skinnvesker og sandaler til en billig penge, god olivenolje, AloeVera-produketer og annerledes og kule moteklær. Hvor man drar er avhengig av hvor du er i livet. Jeg vil anbefale Mykonos (kjendisøy) eller Ios (rimelig) for partyliv, Santorini eller Thassos for kjæresteparet og Naxos (rolig) eller Kreta (flere tilbud) for småbarnsfamilien. Se ledige pakketurer med Apollo her Fastlandet har jeg ennå ikke fått anledningen til å utforske så det står på listen, og jeg tror både Thessaloniki, Halkidiki og Kavala er spennende destinasjoner å besøke, i tillegg til Athen. Men uansett hvilken øy du befinner deg på så lei gjerne en bil og dra på oppdagelsesferd. Spis på en taverna i fjellene eller dra til en annen kystby bare for å oppleve en annen strand og et annet, hyggelig lunsjsted. Eller bli der du er og prøv ut noen nye vannaktiviteter om du blir rastløs. Her er et fristende hotellalternativ for barnefamilier på Kreta:

Agios-Nikolaos_hotell

Blue Marine Resort & spa, Agios NikolaosHer kan du søke etter flere hotellerSe flere anbefalninger og hotelltips her: Hellas aller beste øyer

Ingvild reiser veldig gjerne tilbake til…

barcelona_night

Barcelona

Hmm, skal jeg velge ett sted jeg vil tilbake til så må det må bli Barcelona. Og grunnen er at du får både strand og shopping på en gang, så du trenger ikke velge mellom by- og strandferie. Arkitekturen her er jo spennende og kunst finner man over alt i byen. Barcelona har også svært mange severdigheter å by på, som Picassomuseet, Gaudiparken og hans to hus Casa Milan, Casa Batllo, La Sagrada Familia, Montjuic-høyden etc. En stor dyrepark finner man også sentralt i byen som en del av Parc de la Ciutadella om man har med barn, og reiser man med vennegjengen er jo også partylivet også veldig bra. I tillegg elsker jeg spansk mat, og spiste veldig mye god tapas da jeg var der. Jo, jeg reiser gjerne tilbake til Barcelona. Hva med å booke inn en uke her:

silken_barcelona

Silken Grand Hotel HavanaHer finner du flere ledige hoteller i BarcelonaHer kan du søke etter tilgjengelige flyLes også: 20 grunner til å reise til BarcelonaMer sol og bad? Costa Brava kysten som ligger rett nord for Barcelona var et populært område blant de første Syden-farerne, og vil man kombinere storby med Syden kan det være en ide å ta toget eller leiebil fra Barcelona og hit. 60 km nord for katalanernes hovedstad starter det med byen Blanes som nærmest er å regne som porten til Costa Brava (som betyr henholdsvis «kyst» og «vill»). Deretter følger en rekke andre småbyer helt opp til grensen til Frankrike. Her kan du søke etter ledige ferieboliger i langs Costa Brava

Anna Marie reiser veldig gjerne tilbake til…

makarska

Makarska Rivieraen

Jeg har fått gleden av å reise til Kroatia mange ganger og det er alltid like fantastisk. Blått, glitrende hav, nydelig vær, mange små, sjarmerende byer som strekker seg oppover kystlinjen, et vennlig folk, god mat og massevis å oppleve for den som ønsker det. Jeg har vært der for å slappe av med sol og bad, men er du ute etter en aktiv ferie kan du for eksempel bedrive vannsport som vindsurfing, vannski eller jetski. Vannpolo som jo er Kroatias nasjonalsport er populært og det samme er tennis som du finner muligheter til å spille over alt. Det Adriatiske hav har ellers noen av Europas beste dykkeplasser og har du lyst til å fiske er Kroatia også det beste stedet for det. Skal jeg anbefale noen konkrete steder må det bli byen Drvenik. Her er det lite turister, og man har muligheten til å bli kjent med de lokale innbyggere. Her finner man i tillegg mange små, sjarmerende restauranter og drikkesteder (puber, utesteder). Herfra er det også enkelt å ta båten over til den populære og flotte øya Hvar, som jeg mener det er et must å besøke når man er her.

hus_kroatia

Her finner du ledige leiligheter i Drvenik Her finner du hoteller i nærområdet (Tucepi kan anbefales) Her finner du pakketurer til Makarska Rivieraen med ApolloBy og strand Er du ute etter både by og strand eller shopping og sol/bad på samme ferie ligger jo sjarmerende Dubrovnik der helt i syd av Kroatia og Split litt lengre nord. Begge stedet byr på begge deler men Dubrovnik er jo større og har både en berømt gamleby, bymur og en spennende historie. Klikk her for å finne ledige hoteller i Dubrovnik Klikk her for ledige hoteller i Split

Pål reiser aller helst tilbake til …

san_francisco

San Fransisco

San Francisco er et by jeg trivdes svært godt i og gjerne reiser tilbake til. Byen er en storby som later som om den er en småby med sin sjarm, og sine og svært vennlige innbyggere. At klimaet er godt er jo heller ingen ulempe. San Francisco er alt USA kan være på sitt beste, og har samtidig mye av det beste fra både Europa og Asia. Her får du himmelsk mat, utrolig shopping og byen kan by på et uteliv som du ikke finner maken til noe annet sted i verden. Trikken må prøves og den er selvfølgelig en opplevelse i seg selv. I tillegg vil jeg anbefale alle å leie bil i noen dager for å a) kjøre over Golden Gate-bruen og b) kjøre Highway 1 De aller råeste bilene koster litt over tre hundre kroner per dag å leie, mens du kan få biler ned til 200 kroner per dag. Stopp i Santa Barbara og Monterey. Vil du vite hvilken flyrute du bør velge, hvilket hotell du skal bo på og hvilke andre fem ting du må gjøre mens du er i byen? Klikk her for å finne ut det. Eller bare book rom her:

clift

The clift, San Francisco

Les også:

Dette er tidenes roadtrip

Hellas alle beste øyer

20 grunner til å dra til Barcelona