Boutiquehoteller i København: Bærekraftig overnatting med sjarm

Nyt regndusjer som sparer vann, avslappende takterrasser, utendørs svømmebassenger og eksotiske jungelomgivelser.

hotell københavn
Manon Le Suites leverte over forventningene. Foto: Guldsmeden

En uforglemmelig weekendtur i København er ikke komplett uten å oppleve det beste av gjestfrihet, unik stil og bærekraft. Og når det gjelder hoteller i København, er Guldsmeden Hotels det ultimate valget.

Jeg hadde gleden av å teste ut tre av deres fantastiske hoteller i den danske hovedstaden, og jeg ble overveldet av den fantastiske opplevelsen jeg fikk. La meg ta deg med på en reise gjennom Guldsmeden Hotels’ unike hoteller og avsløre hva som gjør dem til et flott valg.

Hotel Bryggen 🐠🐠🐠🐠

hotell københavn
Bassengområdet og frokosten er høydepunktet på Hotel Bryggen Guldsmeden. Foto: Guldsmeden

Første stopp var Hotel Bryggen Guldsmeden, som har en fantastisk beliggenhet kun ti minutters gåavstand fra sentrum. Dette hotellet er perfekt for deg som ønsker å være midt i hjertet av byens pulserende atmosfære. Rommet mitt var koselig og innbydende, og personalet var imøtekommende.

Det som virkelig imponerte meg var hotellets fokus på bærekraft. Fra de miljøvennlige materialene som ble brukt i innredningen til regndusjen med en digital skjerm som viste hvor mange liter vann som ble spart, kunne jeg virkelig føle meg godt om å velge et miljøvennlig opphold.

hotell københavn
Hotellet har mange fine suvenirer, sliksom «boardingpasset» du får med deg når du sjekker inn. I denr får du nyttig info om hotellet, og egen liten notisbok. Foto: Nettavisen

På morgenen blir du møtt av en overdådig frokostbuffet som vil ta deg med på en kulinarisk reise. Utforsk et stort utvalg av ferske yoghurter, saftig frukt, delikat pålegg og smakfulle varme retter som vil tilfredsstille enhver appetitt.

Men det er ikke bare maten som vil fange oppmerksomheten din. Hotellets bohemske interiørstil skaper en unik atmosfære uansett hvor du går. Store, fargerike lamper kaster et magisk lys over rommet, mens mosaikkbord og hengende planter skaper en sjarmerende og avslappet stemning. Ved disken kan du til og med kjøpe med deg hjem økologiske produkter, slik at du kan fortsette å nyte den bærekraftige opplevelsen etter at du har forlatt hotellet.

I bakgården hadde hotellet et herlig utendørs svømmebasseng med solsenger, hvor jeg kunne slappe av og nyte solen. Perfekt etter en lang dag med byvandring.

Guldsmeden Hotels i København lever virkelig opp til ryktet sitt som en miljøvennlig og bohemsk oase midt i byen.

Frokost: 9/10

Rom: 9/10

Beliggenhet: 8/10

Service: 8/10

Fasiliteter: 9/10

Her finner du hotellet

Hotel Babette 🐠🐠🐠🐠

hotell københavn
Hotel Babette ligger kun 10 minutter fra Nyhavn. Her fra takterrassen med tilgang til spa og sauna. Foto: Nettavisen

Deretter besøkte jeg Hotel Babette Guldsmeden, som ligger i nærheten av Den lille havfruen og Amalienborg Slott.

Mitt suiterom var et sant oase, med rikelig med plass til å slappe av og nyte livet. Fra den komfortable dobbeltsengen til den koselige stuen og det romslige badet med både badekar og egen dusj, hadde jeg alt jeg trengte for å føle meg bortskjemt.

Selv om det ikke var en balkong, var det lille hjørnet med et stort vindu som kunne åpnes mer enn nok for å tilfredsstille mine sanser. Jeg kunne sitte der og nyte en forfriskende drink mens jeg kikket diskret på naboene, som om jeg hadde min egen private underholdning rett utenfor vinduet.

hotell københavn
Det lille hjørnet mitt var perfekt for å nyte en drink fra hotellrommet (ja, det kan du bestille opp til rommet). Foto: Nettavisen

Du trenger ikke å lete langt for en gastronomisk opplevelse, for Skagen Fiskerestaurant er en del av hotellet og vil overraske smaksløkene dine. Jeg valgte å bestille tre deilige franske østers, perfekt matchet med nybakt brød, og nøt det med et glass forfriskende chardonnay til lunsj.

Totalt sett var oppholdet mitt svært tilfredsstillende, selv om det var et par mindre ting som kunne vært bedre.

La oss begynne med frokosten. Mens den ikke helt kunne måle seg med den på Hotel Bryggen, var utvalget litt mindre. Imidlertid var det som var tilgjengelig, veldig godt. Jeg anbefaler spesielt å prøve eggrøret med chili – det var virkelig smakfullt.

Når det gjelder fasilitetene, var det et par ting som trakk opplevelsen litt ned. Hotellet tilbyr en takterrasse med utendørs badekar, som de refererer til som «spa», samt en badstue. Disse fasilitetene kan være tilstrekkelig for de som setter pris på fred og ro. Imidlertid følte jeg at det ikke var helt på nivå med mine forventninger.

Frokost: 6/10

Rom: 9/10

Beliggenhet: 9/10

Service: 9/10

Fasiliteter: 6/10

Her finner du hotellet

Hotel Manon Le Suites 🐠🐠🐠🐠🐠

hotell københavn
Nydelig bassengområde med tropiske vibber på Manon Le Suites. Foto: Guldsmeden

Til slutt besøkte jeg Hotel Manon Le Suites Guldsmeden, som ligger kun fem minutters gange fra ikoniske Tivoli Gardens og shoppinggaten Strøget. Hotellets beliggenhet var ideell, med kort gangavstand til kollektivtransport og en rekke restauranter og kafeer i nærheten.

Jeg hadde gleden av å bo i et fantastisk suiterom på dette hotellet, og det var virkelig en opplevelse utenom det vanlige. Rommet hadde sin egen unike sjarm, med et lite kjøkken som var utstyrt med fristende snacks og drikke. Det som virkelig satte prikken over i-en var at rommet mitt befant seg i andre etasje – akkurat på samme nivå som svømmebassenget.

Hotellet hadde også en fantastisk Bali-inspirert atmosfære med et stort bassengområde og en avslappende jungelvibe. Blir du sulten, har hotellet også tilgang til restaurant Chapung i femte etasje, som byr på asian fushion.

hotell københavn
Fin utsikt fra solsengen på Manon Le Suites. Foto: Nettavisen

Og selvfølgelig var bærekraft også en del av opplevelsen her. Fra de grønne plantene som hang fra takene med jungel-feber til bruk av miljøvennlige hotell-suvenirer som bambus tannbørster og gjenbrukbare flasker.

Staben var ganske imøtekommende, smilende og slo av en prat med gode tips. Jeg følte meg tatt godt vare på.

Dette Guldsmeden-hotellet er uten tvil favoritten av alle tre hotellene jeg testet. Det er kanskje ikke så rart når de har fem-stjerners luksus.

Frokost: Fikk dessverre ikke smakt denne, fordi et fly måtte rekkes.

Rom: 9/10

Beliggenhet: 10/10

Service: 10/10

Fasiliteter: 10/10

Her finner du hotellet

Om Guldsmeden Hotels

Historien bak Guldsmeden Hotels er like fascinerende som selve opplevelsen. Hotelkjeden ble grunnlagt i 1999 av Sandra og Marc Weinert, og det første hotellet åpnet i den ikoniske Guldsmedegade i Aarhus.

Gaten ga hotellkjeden sitt nye navn og symboliserer deres sterke tilknytning til dansk kultur og arv. Navnene på hotellene reflekterer også familiens kjærlighet og dedikasjon. Axel, det første hotellet oppkalt etter deres første sønn, ble etterfulgt av tvillingjentene Babette og Manon, som også har hoteller oppkalt etter seg.

Følg oss på Instagram

Følg oss på TikTok

Mer enn et hotell 🌴

Guldsmeden Hotels er ikke bare et hotellkjede, men en livsstil. Hvert hotell i kjeden er Green Globe-sertifisert, en anerkjent 360-graders sertifisering som garanterer at alle aspekter av driften er bærekraftige og miljøvennlige. Ved å velge å bo på Guldsmeden Hotels kan du være trygg på at du støtter en virkelig grønn opplevelse som tar vare på både deg og planeten vår.

Uansett hvilket av deres hoteller du velger, vil du bli møtt med en atmosfære av avslappethet og en dedikasjon til bærekraft.

Her finner du Hotel Bryggen

Her finner du Hotel Babette

Her finner du Manon Le Suites

Besøk den offisielle nettsiden til Guldsmeden Hotels her

Vi reiste på minicruise til København: – Mer enn bare en ferge

Det er en nostalgisk følelse knyttet til danskebåten; Taxfree-butikken med rimelig Ritter Sport-sjokolade, middagsbuffeten hvor du knapt orker én tallerken, og magikeren samt livebandet som står for kveldens underholdning. Mange nordmenn har et slags forhold til båten som seiler fra Oslo til København. Her kan du bestille tur med DFDS Det har vært nesten et […]