Vi reiste på minicruise til København: – Mer enn bare en ferge

minicruise til københavn
Seil o’ hoi! Foto: Milan Botani

Dette var vår opplevelse da vi tok danskebåten fra Oslo til København, med et opphold på 4,5 timer i den danske hovedstaden.

Det er en nostalgisk følelse knyttet til danskebåten; Taxfree-butikken med rimelig Ritter Sport-sjokolade, middagsbuffeten hvor du knapt orker én tallerken, og magikeren samt livebandet som står for kveldens underholdning. Mange nordmenn har et slags forhold til båten som seiler fra Oslo til København.

Her kan du bestille tur med DFDS

Det har vært nesten et tiår siden vi sist var ombord på den legendariske danskebåten med DFDS, og det var på tide å oppleve den igjen. Var det like moro som før? Minicruisen strakte seg over to dager, med 4,5 timer satt av til å utforske den danske hovedstaden. Slik var båtturen:

🚢Seiling fra Oslo: 15:00
🚢Ankomst København: 10:00
🚢Seiling fra København: 15:00
🚢Ankomst Oslo: 10:00

På minicruise med Commodorelugar

Vi valgte å bo på en Commodore Class-lugar for å få en annerledes opplevelse – og den var virkelig noe helt annet.

Da vi ankom lugaren vår, ble vi ønsket velkommen med en herlig gest – to små flasker champagne ventet i kjøleskapet, klare til å ønske oss velkommen. Lugaren, som lå i tiende etasje, hadde en komfortabel dobbeltseng, et stort vindu med fantastisk utsikt, og ikke minst, en luksuriøs frokost var inkludert.

Les mer om denne luksuriøse lugaren og bestill din opplevelse her.

minicruise til københavn
Bo behagelig på Commodorelugar. Foto: Nick Counts

Frokosten var en nytelse med varm mat, pannekaker, vafler, yoghurt og mye annet godt. Servitørene tok seg også tid til å tilby kaffe ved bordet vårt, og dette tilføyde virkelig til den eksklusive opplevelsen.

Det er også mulighet for gjestene å bestille frokost til rommet uten ekstra kostnad. Gjestene fyller bare ut et skjema med deres preferanser og leverer det i resepsjonen. Med Commodore-lugar får man også tilgang til wifi på båten.

Prisen for lugaren er 4420 NOK for to personer. Les mer her.

minicruise til københavn
Commodore Class har godt med plass. Foto: Nick Counts

Tid for opplevelser og mat

For å dra nytte av den gunstige kronekursen, bør du forhåndsbestille middagsbuffeen på 7 of the Seas. Den koster 354 kroner per person. Hvis du blir lett sjøsyk, kan det være lurt å bestille den på hjemreisen, da bølgene vanligvis er verre rundt klokken 19 på kvelden.

Buffetutvalget var tilfredsstillende, men vi kunne ønsket oss litt mer variasjon. Det var også en skuffelse at drikke ikke var inkludert i prisen. En positiv ting var imidlertid det gode utvalget av sjømat.

minicruise til københavn
Middagsbuffeeten bør bestilles til hjemveien. Foto: Milan Botani

For underholdning til voksne anbefaler vi å sitte på Northern Lights Bar og nyte en Dry Martini til 69 danske kroner. Her spilte vi Beckammon, og pianisten med mørke solbriller spilte Pink Floyd og lagde god stemning. Ellers er det live musikk med band på Columbus Club, som også byr på musikkquiz og bingo.

På hjemveien bestilte vi pizza og pasta på Little Italy uten å booke bord på forhånd.

minicruise til københavn
Pianisten slår til med jazz på Northern Lights Bar. Foto: Milan Botani

For de med barn er det mange muligheter på Columbus Club; show med hesteløp og magiker blant annet. Eller på Bubble Zone hvor de får bade med andre små venner eller delta på skattejakt med Jack The Pirate.

Høydepunktet var nesten Taxfree-butikken. Her fant vi produkter til lavere priser – eller er det egentlig slik? Mens noen varer som alkohol, andebryst og Calvin Klein-boksere er rimeligere enn hva du ville betalt i en norsk butikk, koster andre varer nesten det samme på grunn av den svake kronen.

Det ble godt med to turer hit i løpet av ettermiddagen.

Tips: Kjøp Sea band i resepsjonen for å unngå sjøsyke.

minicruise til københavn
Etter en tur på taxfree-butikken, er det herlig å kose seg med snacks i lugaren. Foto: Milan Botani

Kort besøk i København

Ved ankomst til København kl. 10 om morgenen, hadde vi kun 4,5 timer til å utforske den danske hovedstaden. Etter å ha beundret den lille havfruen, fortsatte vi mot Nyhavn, hjertet av sentrum. Den 30 minutters spaserturen fra kaia til Nyhavn var en del av opplevelsen.

minicruise til københavn
Du finner også et par vintage butikker ved Nyhavn. Foto: Milan Botani

På Kongens Nytorv benyttet vi anledningen til å handle på Magasin du Nord, før vi nøt deilig suppe på Mr. Pho. Området rundt bød også på flere skjulte spisesteder i sidegatene. Med Handlegaten Strøget like ved, klarte vi å besøke flere butikker før vi måtte finne veien tilbake til båten. Avgangen var kl. 15, med siste innsjekk kl. 14:45.

Her kan du bestille båt fra Oslo til København med DFDS

minicruise til københavn
Det tok omtrent 30 minutter å gå fra kaia til Nyhavn. Foto: Milan Botani

Konklusjonen om danskebåten

DFDS tilbyr en komfortabel reise til København med underholdning om bord, ideelt for bilreisende som ønsker å utforske Danmark. Det anbefales å bestille hotell i København for en grundigere byopplevelse.

Commodorelugaren gir eksklusivitet mot ekstra kostnader, mens rimeligere alternativer er tilgjengelige. DFDS er mer enn bare en ferge – det er en minneverdig reiseopplevelse.

Vil du bestille deg en tur? Book hos DFDS her

minicruise til københavn
Utsikten fra båten er helt nydelig. Foto: Milan Botani

Følg oss på TikTok!


Boutiquehoteller i København: Bærekraftig overnatting med sjarm

En uforglemmelig weekendtur i København er ikke komplett uten å oppleve det beste av gjestfrihet, unik stil og bærekraft. Og når det gjelder hoteller i København, er Guldsmeden Hotels det ultimate valget.