Reise med hund? Her er hotellene du velger

Skal du på ferie med hunden din? Da er det lurt å sette deg inn i reglene for både å reise ut av Norge, og inn i landet. Og selvsagt hvor du bør bo.

Hundevennlige hoteller

Her er noen gode tips hvis du skal reise med hund – og lenger ned på siden gir vi deg reglene som gjelder. Skal du reise langt, bør du på forhånd kontakte Mattilsynet for gjeldende regler.

artikkelen fortsetter etter annonsen


The Balmoral Hotel, Skottland

Dette storslåtte luksushotellet ønsker både deg og din hund velkommen til et behagelig opphold. Hoteller ligger en ti minutters gange fra Edinburgh Slott. Les mer om hotellet her

Novotel Den Haag City Centre, Nederland

Ta med hunden din til dette hotellet og snakk sammen om hvor fin utsikt dere har fra terrassen eller hvor mye bra kunst dere så i kunstgalleriet på hotellet. Se bilder av hotellet her

Fakta: Reise med hund

Mattilsynet har god oversikt over hvilke regler som gjelder for å reise med dyr. (Er du usikker på hvilke regler som gjelder, bør du kontakte Mattilsynet og undersøke hvilke regler som gjelder.)

Du må du følge reglene til landets veterinærmyndigheter som du skal til. Hunder må være id-merket og ha pass, men det er ofte færre strenge regler for oss i Norge enn andre land, fordi vi har god dyrehelse.

De strenge reisereglene for hund er nemlig til for å unngå spredning av sykdom, og spesielt rabies.

For hunder som skal reise til Norge fra et EU-land, kreves det identitetsmerke og gyldig rabiesvaksinasjon, samt behandling mot revens dvergbendelorm. Hunden skal ha et hundepass der alle opplysningene skal være utfylt av en veterinær.

For hunder som skal reise til Norge fra et EU-land, kreves det identitetsmerke og gyldig rabiesvaksinasjon, samt behandling mot revens dvergbendelorm. Hunden skal ha et hundepass der alle opplysningene skal være utfylt av en veterinær.

Nyttig nettside: Her får du oversikt over regler i det landet du skal reise til.

Hotelito Azul, Mexico

Dette hotellet i Tulum, Mexico, vil både du og din lurvete venn bli fornøyde med. Løp løpsk i den hvite sanden, ta dere et bad, meld deg på yogatimer eller slapp av i sola. Dette er etterlengtet kvalitetstid. Sjekk hotellets fasiliteter her.

artikkelen fortsetter etter annonsen

Hvem sa at du måtte oppleve Dubai på egenhånd? På dette hotellet er de firebente like velkomne som oss som går på to ben. Sjekk ut hotellet her.

Claris Hotel & Spa GL, Barcelona

Ta med den lille vennen din på storbyferie og se La Sagrada Familia, som er rett i nærheten av hotellet, eller gå rundt i byen og se på den vakre arkitekturen. Sjekk ut hotellet her.

Hotel Nikko San Francisco, USA

Dette luksushotellet har fasiliteter som nattklubb, takterrasse, frisørsalong, badstue og dampbad. Og det beste hvis du skal reise med hund? Hundevennen din er velkommen til å bo med deg. Hotellets to maskotter er også hunder som blir ekstra glade for hundevenner. Les mer om hotellet her

Craveiral Farmhouse, Portugal

Portugal er et yndet feriemål, og mange søker seg til stranden når de er der. Dersom du heller kjører litt inn i landet finner du denne ferieboligen i rolige omgivelser med utendørs og innendørs basseng. Her kan du slippe den lille vennen din løs og nyte ferien til det fulle. Kun deg og din bedre halvdel. Les mer om feriehuset her.

Vida Emirates Hills, Dubai

Les også saken: Her er det varmt i oktober