Hvor er det lov til å sole seg toppløs?

Det er ikke alle steder det er lov til å kaste bikinitoppen. Her er oversikten.

 Har du vært på ferie og lurt på om det er lov til å sole seg toppløs i Spania? Hva med å kaste bikinitoppen i Egypt? Eller vise brystene på en strand i Florida? Her gir vi deg en oversikt over hvor det er akseptabelt og lovlig å sole litt mer av kroppen.

USA

Ikke overraskende er USA et litt spesielt land når det gjelder bryster. I staten New York har man en lov som sier er fult likestilt: Kvinner kan være toppløse der menn også kan være det, noe som har fått kvinnene i Topless Pulp Fiction til å dra rundt omkring offentlig i staten for å sole seg toppløse mens de leser bøker.

Bakgrunnen har vært arrestasjoner av kvinner som har vist brystene, blant annet i Central Park. Det sier kanskje litt om amerikanernes forhold til toppløs soling.

Sjekk hoteller i New York her

I California kan du derimot sole deg toppløs, mens det er kun på bestemte strender i Florida så der må du sjekke strandens eller områdets reglement (South Miami Beach har for eksempel ingen forbud mot toppløs soling).

Hawaii har heller ikke noe forbud, mens det er totalforbud i Indiana, Utah og Tennessee.

I de fleste statene i sør er toppløs soling lov, men kun på enkelte strender i Mississippi og South Carolina. Reise til California?

Sjekk vår guide til verdens beste biltur her

Vit bare at man i USA, selv med lov til å sole seg toppløs, har strenge regler for såkalt «disorderly conduct» som også kan gjelde amming offentlig. For øvrig, i nabolandet Canada, er det ingen slike lover.

PS! Den 24.august er for øvrig Go Topless Day – dagen hvor kvinner oppfordres til å gå toppløse for å vise at bryster er naturlige.

Thailand

Unngå toppløs soling på offentlige strender.

På private strender på resorts kan du sjekke med hotellet hvordan de ser på toppløs soling. For et land som er ganske liberale angående kjønn (landet har offisielt tre kjønn) så er det veldig konservativt på dette området.

Sjekk hoteller i Thailand her

Les også: 20 grunner til å reise til Thailand

78519044
Å sole seg toppløs i Spania, Italia og Hellas er ikke uvanlig, men det finnes enkelte strender hvor det er restriksjoner. Dette er som regel godt markert.

Spania

Spanjolene, kanskje til tross for at de aller fleste er katolikker og ofte religiøse (som også amerikanerne ofte sier de er) er ganske tolerante til hvordan man soler seg på stranden. Her er det stort sett merket hvis man ikke kan sole seg toppløs. Lurer du på hvordan spanjolene drikker kaffe?

Sjekk hoteller i Spania her

ThinkstockPhotos-470251976
Hvis du er en tur rundt Middelhavet er det relativt vanlig å sole seg toppløs, og det skal mye til for at det reageres på det.

Italia

Reglene i Hellas er omtrent de samme som i Spania eller Italia, men kan ha flere strender i nærheten av byen hvor man oppfordrer til å ikke sole seg toppløs. Det vil i så fall være klart merket. Lag din egen perfekte pakketur her

Frankrike

Historisk sett er vel kanskje dette hjemlandet til toppløs soling. Dette er et land hvor du nesten vil føle deg utenfor med for mye klær på deg på stranden. Hvis du mot formodning skulle finne en strand hvor det ikke er lov med toppløs soling kan du nesten tipse franske medier…

Sjekk hoteller i Frankrike her

ThinkstockPhotos-533503585

Tyrkia

Det er ikke mot loven å sole seg toppløs på strendene i Tyrkia, men kvinner oppfordres til å ikke gjøre det. Tyrkia er et muslimsk land, selv om landet er et moderne muslimsk land . Ved hotellsvømmebassenger vil man som regel bli bedt om å ta på seg en topp. Generelt sagt bør man være litt forsiktig med å ta av seg bikinitoppen i Tyrkia.

Sjekk hoteller i Tyrkia her

Egypt

Det er ulovlig å sole seg toppløs i Egypt. Enkelte hoteller vil la deg gjøre det, men det anbefales å la være.

Sjekk hoteller i Egypt her

Dubai

La være. Ulovlig og kan bety utvisning, fengsel eller andre ubehageligheter.

Sjekk hoteller i Dubai her