Juleshopping i London: Få en magisk førjulstid

Det er ikke mange steder du får like julestemning som i London. Foto: Getty Images

Førjulstiden i London er vanskelig å beskrive med ord, men det er en fantastisk blanding av de flotteste juledekorasjoner du kan tenke deg og magiske Harry Potter-assosiasjoner.

I London er det utrolig mye du kan finne på. Du kan få ubeskrivelig julestemning på et av julemarkedene, shoppe de flotteste julegavene i de tusenvis av butikkene eller nyte synet av juledekorasjonene som dekker byen.

For å finne de billigste flybillettene kan du sjekke ut Momondo.

Ønsker du å bo rett i nærheten av verdenskjente Big Ben? Da burde du sjekke ut London Marriott Hotel County Hall.

Les mer om hotellet her.

Områdene du bør få med deg

Det kryr av shoppingmuligheter i London og det lønner seg å undersøke litt på forhånd hvor det er aller best. Vi har undersøkt for deg, og funnet frem de beste stedene du kan shoppe de fineste julegaver i timevis.

Oxford Street

En klassiker i London. Oxford Street har de flotteste juledekorasjonene og uendelig med både kjedebutikker og mindre kjente, men sjarmerende butikker. Her vil du absolutt finne det meste du trenger, både i forhold til klær og tilbehør, men også cafeer og restauranter.

På en annen side kan Oxford Street være rimelig kaotisk, med tusenvis av mennesker og lange køer. Det er en turistfelle, vær forberedt på det. Hvis du ikke bryr deg om dette, så er dette en bra shoppinggate og du finner blant annet flere store varehus som Selfridges med kjente merkevarer.

Er du først i Oxford Street må du forresten passe på å få med deg alle de spennende sidegatene, kanskje du finner din egen favoritt.

På dette hotellet kan du bo rett ved Selfridges.

Notting Hill

En tur til Notting Hill er et must når man er i London. I dette koselige området ligger de berømte, fargerike husene på rekke og rad sammen med sjarmerende vintage- og antikkforhandlere.

Hver søndag året rundt er det marked i Portobello Road, og i desember er det julemarked. På markedene selges alt fra designerklær til unike vintagefunn.

På dette hotellet kan du bo i vakre omgivelser rett ved Notting Hill:

Westfield

Dette er et enormt kjøpesenter rett utenfor London sentrum, ved Shepherd’s Bush. Her vil du finne alt du trenger, og litt til. Senteret har de fleste kjeder du kan tenke deg.

Du finner også flere sportsforretninger, kafeer og lekebutikker. I tillegg til dette finner du flere luksuriøse merker som Burberry, Louis Vuitton og Prada. På Westfield er det også mange koselige aktiviteter rundt juletider, blant annet en innendørs skøytebane.

Rett ved Westfield finner du budsjettvennlige Dorsett Shepherds Bush:

Les mer om hotellet her

Covent Garden

Covent Garden er en gate du må innom når du reiser til London, spesielt rundt jul da den er nydelig pyntet i fantastiske juledekorasjoner. Her finner du blant annet eventyrlige Disneyshop og Build-A-Bear, perfekt for barna!  Velg alt fra kjedebutikker som H&M til designerbutikker som Diesel og Calvin Klein. For å komme hit tar du metroen til Covent Garden.

Ønsker du å bo rett i næheten av Disneyshop og Covent Garden er Covent Garden Hotel perfekt for deg

Covent Garden Hotel, London, Deluxe-suite, Gjesterom

Les mer om hotellet her

King’s Road

Hit reiser hertuginne Kate for å shoppe, og er det bra nok for Kate er det bra nok for oss! Vi elsker King’s Road og den fantastiske atmosfæren du får i området. Her finner du butikker som Gap, Zara og Monsoon.

I tillegg til dette er det flere luksuriøse merker som Miu Miu og Hermes i Sloane Street. Ved Sloane Square finner du stormagasinet Peter Jones – absolutt verdt et besøk. For å komme hit tar du metroen til Sloane Square.

Rett ved King’s Road kan du bo på ett litt rimeligere, men fortsatt flotte Millennium & Copthorne Hotels.

Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club, London, Restaurant

Les mer om hotellet her

Vintage i Øst-London

Vintage er helt fantastisk, ikke bare fordi det er helt unike plagg, men også fordi det er svært miljøvennlig. I London er vintage stort, og dette burde du benytte deg av, kanskje din neste veske er vintage? Ved Brick Lane finner du vintagebutikker på rekke og rad.

Rett ved siden av Liverpool Steet Station har vi funnet frem et enestående hotell du burde sjekke ut, nemlig Andaz London Liverpool Street

Andaz London Liverpool Street, London, Restaurant

Les mer om hotellet her

Knightsbridge

Drar du til Knightsbridge vil du finne fantastiske Harrods. Rundt juletider er Harrods helt fantastisk og verdt et besøk til Knightsbridge i seg selv. Senteret er eksklusivt med mange spennende og unike butikker.

I mathallen på Harrods finner du mange fine julegaver til den «som har alt». Der finner du alt fra kaffe, kjeks, kaker og sjokolade i luksuriøs innpakning. Rundt om på Knightsbridge finner du også andre butikker, som de populære kjedebutikkene Gap og Zara, samt merker som Ugg, Tommy Hilfiger og Mulberry. Ta metroen til Knightsbridge for å komme hit.

Julemarked

London er den perfekte by å reise til før jul om man er på jakt etter unike presanger og ekte julestemning.

Dette er en god blanding av flotte juledekorasjoner, historiske bygninger og tradisjonelle julemarkeder. I London kryr det av markeder året rundt, men spesielt rundt jul gjør de byen helt magisk. Vi har samlet en liste med noen av våre favoritter:

Hyde Park Winter Wonderland

I slutten av november begynner en av de fineste markedene i London, nemlig Winter Wonderland i Hyde Park. I tillegg til en fantastisk julestemning, finner du alt fra sirkus, markedsboder, karuseller og masse god mat og drikke.

Her kan vi nesten garantere at du kommer til å finne en helt spesiell julegave til noen du bryr deg om. Hyde Park ligger veldig sentralt i London, så det er enkelt å komme seg dit, men du kan for eksempel ta metroen til Hyde Park Corner Station.

Kunstmarkedet Angel Christmas

Hvis det er unik kunst du er på utkikk etter burde du sjekke ut The Angel Christimas Fair. Her stilles det ut forskjellige kunstverk fra ulike kunstnere. Det er alt fra flotte malte bilder, fotografier, klær, mote, pyntegjenstander og møbler. For å komme seg hit tar du metroen til Angel Station.

Leicster Square

Dette er enda et fantastisk julemarked som varer helt fra november til første uken i januar. Her er det i likhet med Winter Wonderland fylt med hyggelige boder hvor man kan shoppe, spise og drikke.

I tillegg til dette er det fullt med gøyale aktiviteter for både store og små. For å komme hit tar du metro til Leicester Square eller Picadilly Circus.

Southbank Centre

Dette er et av de aller mest kjente og tradisjonelle julemarkedene i London. Julemarked byr varm kakao, kakemenn, live julemusikk og fantastisk stemning! Julemarkedet er oppe helt fra tidlig november til første uken i januar.

Ønsker du å bo på et 5-stjernes moderne hotell rett ved Leicester Square kan vi anbefale W London Leicester Square på det sterkeste

Les mer om hotellet her

Juledekorasjoner

London er en av våre favorittbyer når det kommer til juledekorasjoner. Det pyntes i byen på en smakfull og vakker måte det er vanskelig å beskrive med ord. Fra det kjente varehuset Selfridges i Oxford Street til enestående Hyde Park. Drar du til Harrods ved Knightsbridge møter du et varehus kledd i lys fra topp til tå. Uansett hvor du går i London rundt juletider vil du se vakre juledekorasjoner, men noen gater du burde ta turen innom er blant annet Regent Street, Bond Street og King’s Road.

Ønsker du å bo i nærheten av de vakre juledekorasjonene hos Harrods hele oppholdet ditt? Da burde du sjekke inn på eksklusive Mandarin Oriental Hyde Park.

Les mer om hotellet her

Skøytebaner

Et must når du er på juleshopping i London er å stå på en av de fantastiske skøytebanene. Her kan vi love deg julestemning! Å stå på skøyter er en morsom og sosial aktivitet etter en hel dag med shopping.

Du vil garantert finne en skøytebane når du besøker noen av de største parkene i byen, men vi har samlet to av våre favoritter:

Somerset House Ice Pink

Dette er Londons mest spektakulære skøytebane på hele 900 kvadratmeter. Fra skøytebanen har du utsikt til et gigantisk juletre pyntet av selveste smykkegiganten Tiffany’s. Stå på skøyter, eller ta et deilig avbrekk med varm kakao og nydelige cupcakes.

Winter Wonderland Ice Rink

I Hyde Park finner du flotte Winter Wonderland hele desember. I tillegg til spennende salgsboder finner du en nydelig skøytebane, som faktisk er den største i hele London.

Hvis du vil bo like i nærheten av nydelige Hyde Park og Winter Wonderland burde du bo på det nydelige 5-stjerners hotellet Bulgari Hotel:

Les mer om hotellet her

Ønsker du å bo luksuriøst i London kan vi anbefale fantastiske 5-stjerners Corinthia Hotel London:

Les mer om hotellet her

Les også:

9 familievennlige hotell i London

London – opplev storbyen på 24 timer