Her bør du bo i Kroatia

Vi har plukket ut en rekke fantastiske byer du bør besøke i Kroatia, og viser deg hvilke hoteller du bør bo på i dette ferieparadiset.

kroatia ferie
Kroatia er populært reisemål om sommeren. Foto: getty

Kroatia har blitt en populær feriedestinasjon og noen av grunnene til populariteten er at landet anses som et trygt reisemål og lokker med krystallklart vann, kritthvite strender og varmt klima. Landet er et godt alternativ til for eksempel Spania og Hellas.

Kroatene lever til vanlig et veldig stille og avslappet liv med rolig tempo. Dette gjør at de blir veldig oppmerksomme på sine gjester, og derfor kan du forvente deg førsteklasses service uansett hvor du befinner deg.


Dubrovnik

kroatia ferie
Dubrovnik er en by alle må se. Foto: getty

Dubrovik er blant nordmenns favorittdestinasjoner, og det er ikke uten grunn. Denne byen tilbyr noe for alle og en hver. Her vil du blant annet oppleve spennende kultur og historie, nydelige strender, herlige fiskerestauranter, god shopping, kule beach-klubber og ikke minst den velkjente gamlebyen og bymurene. Har du ikke vært i Kroatia før, er Dubrovnik et must! Dette er byens beste hoteller:

Valamar Argosy Hotel

Valamar Argosy Hotel er perfekt for kjærestepar – et romantisk hotell med spektakulær utsikt over Bbin Kuk. Gamlebyen er kun 15 minutter unna, og stort utvalg av strender i kort gangavstand. Les mer om hotellet her.

Hotel Lero

Hotel Lero er 15 minutters spasertur fra gamlebyen, og 600 meter fra den vakre stranden i Miramare-bukten. Noen av rommene tilbyr sjøutsikt, og du kan ta deg en drink ved bassengkanten eller på solsenga. Les mer om hotellet her.

Hotel Lapad

Fantastisk hotell med over 100 års historie. Med eget utendørsbasseng, men om du ønsker å traske over til stranden er det bare å gå 600 meter. Se flere bilder av hotellet her.

Sun Gardens Dubrovnik

5-stjernershotell med rolig begivenhet ved en flott strand og panoramautsikt over Adriaterhavet og Elafitiøyene fra sine tre bassenger. Les mer om hotellet her.

Maistra Select Mlini Villa & apartments

Her bor du kun 15 minutters gåtur unna stranden for en superavslappende ferie. Om du vil finne igjen hvilepulsen enda mer, kan du benytte deg av spa-anlegget med badstue og massasjebehandlinger. Les mer om hotellet her.

Bestill de rimeligste flybillettene her.


Split

kroatia ferie
Split er kystbyen alle bør oppleve. Foto: getty

I tillegg til å være knutepunktet for utflukter til Kroatias beste øyer, er Split en storby der mulighetene er mange. Flotte strender, hyggelige gater, moteriktige butikker, store utesteder, sjarmerende barer og gode restauranter. I tillegg er dette byen for kultur og historie, palasser og katedraler. Ønsker du et avslappende opphold, med muligheten til å utforske og oppleve en av storbyene i Kroatia, er Split stedet for deg. Reis til byen med den gjestfrie atmosfæren, og bo på disse hotellene:

Divota Apartment Hotel

Føl deg som hjemme og bo som de lokale på dette leilighetshotellet med 24 gjesterom. Stranden er 16 minutters gange fra hotellet, og du tilbys leiligheter i ulike størrelser på fem ulike steder i bydelen Veli Varoš. Les mer om hotellet her.

Hotel Luxe

Dette stilfulle hotellet kan skryte på seg en herlig utsikt over havnen, og for å være ett av de mest luksuriøse hotellene i Split. Se flere bilder av hotellet her.

Radisson Blu Resort Split

Dette hotellet ligger noen få meter fra stranden og kun fem minutter å kjøre til Split sentrum med taxi. Hotellet har både et flott bassenområde og tre restauranter. Les mer om hotellet her.


Hvar

kroatia ferie

I Adriaterhavet ligger denne spektakulære kroatiske øya som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du nyte fersk sjømat, og gå hånd i hånd med din kjære i trange men romantiske smågater i bykjernen. Du kan også leie båt sammen med vennegjengen for å nyte en dag på Adriaterhavet, og avslutte turen med cocktails på en av øyas beach-klubber. Hvar har opp til flere ganger blitt kåret til en av verdens vakreste øyer, og kan by på koselige landsbyer, vakre strender og en ferie i rolig tempo.

Amfora Hvar Grand Beach Resort 

Dette er et elegant hotell rett ved havet og nær havnen. Du får herlig utsikt over skjærgården og Adriaterhavet fra store deler av hotellet. Les mer om hotellet her.

Hotel Park Hvar

I tillegg til et supert lite boutiquehotell finner du en av de beste restaurantene på Hvar her. Sentralt plassert midt i byen med gåavstand til det meste (slik som ferjen til Ancona i Italia, en opplevelse i seg selv). Hotellet var en gang huset hvor en av de rikeste familiene i Hvar bodde. Se bilder av hotellet her.

Podstine Hotel 

Bo på et rolig og tilbaketrukket hotell med privat strand , omgitt av palmer og furutrær. Ellers har hotellet spa, utendørsbasseng, restaurant og ligger kun 15 minutters spasertur unna Hvar sentrum. Sjekk ut hotellet her.

Adriana Hvar Spa Hotel 

Kun fem minutters spasertur fra stranden og det historiske sentrum av Hvar. Flott hotell med mange fasiliteter, deriblant et luksuriøst spa, skybar med hageterrasse over flere plan og egen restaurant. Sjekk ut hotellet her.


Brač

kroatia ferie
Et herlig ferieparadis i Kroatia. Foto: getty

Den største øya i Dalmatia, Brač, er omkranset av vakre strender og hvite klipper. Øya er mest kjent for den hvite marmoren som ble brukt til å bygge både Diocletans palass i Split og Det Hvite Hus i Washington, og ikke minst Kroatias mest berømte strand: Zlatni Rat (Det gyldne horn). Reis til øya som er fylt med rik historie og stor kulturarv, men også kjent for god olivenolje, deilig lammekjøtt og utmerkede viner og krydder. Her er stedene du bør bo:

Villa Adriatica

Slapp av i det herlige utendørsbassenget, nyt frokosten ute mens du nyter solen, og overnatt på dette flotte hotellet, fordelt på 22 individuelle rom. Les mer om hotellet her.

Bluesun Hotel Elaphusa 

Hotellet ligger 50 meter fra sjøen og en kort spasertur fra Zlatni Rat-stranden. Et flott, barnevennlig hotell. Les mer om hotellet her.

Illyrian Resort

Dette hotellet tar pusten fra deg, og bildene kan ikke beskrive hvor flott dette hotellet egentlig er. Illyrian resort ligger bare et lite steinkast fra stranden, og har 34 gjesterom. Sjekk ut hotellet her.


Pula

kroatia ferie
Opplev Pulas vakre strender. Foto: getty

Hvis du liker sol, bading, seiling, dykking, stuping fra klipper og fiske, så er Pula et reisemål du må oppleve. Den sjarmerende turistbyen på halvøya Istria, som ligger flott til med Adriaterhavet på den ene siden og grønne landområder på den andre, er i tillegg til å være en veldig populær by blant sol-glade nordmenn, også en by med rik historie. I Pula bør du bo på disse hotellene:

Park Plaza Verudela Pula

Høy komfort og gjestfrihet. Dette hotellet ligger fem minutters gange fra stranden, ved Adriaterhavet, i et grønt område av gamle Pula. Sjekk ut hotellet her.

Park Plaza Histria Pula

Tenk å våkne til frisk bris og stranden rett utenfor hotelldøra, og kun 4 km fra Pula sentrum. Spa-anlegget strekker seg over 500 kvadratmeter, og kan skilte med innendørsbasseng med sjøvann, tyrkisk bad og finsk badstue. Les mer om hotellet her.

Hotel Minerva

Et familiedrevent hotell ca. 800 meter fra sentrum, og med den største stranden ved hotellet. Hotel Minerva er fordelt på 18 gjesterom, og flyplassen finner du kun 6 km fra hotellet. Les mer om hotellet her.


Rovinj

kroatia ferie
En rolig og behagelig kystby. Foto: getty

Rovinj er kanskje den vakreste byen i det nordlige Kroatia. Den skjønne middelalderbyen ligger som en halvøy ute i havet, hvor fargerike og sjelfulle hus står tett i tett for å skjerme vinterens kalde vinder. På halvøya er biltrafikk fraværende, og atmosfæren er rolig og behagelig til og med på sommerstid. Nyt dagene på byens koselige restauranter og kaffebarer, eller opplev de utrolige naturområdene og idylliske strendene byen byr på. Les vår guide til Rovinj her.

Casa Garzotto

Dette er et sjarmerende boutiquehotell med steinvegger og vinduslemmer i gammel stil. Hotellet ligget selvsagt i gamlebyen, og du kan gå til nærmeste strand på bare fem minutter. Se flere bilder her.

Hotel Lone

Hotel Lone ligger to minutters gange fra stranden og 15 minutter fra sentrum. Et stort hotell fordelt på 248 rom, sushibar, nattklubb og flere restauranter i hotellbygningen. Les mer om hotellet her.

Maistra Istra Hotel Rovinj 

4-stjernershotell rett ved stranden, med hele 326 gjesterom, to restauranter, to utendørstennisbaner, innendørsbasseng og to barer. Les mer om hotellet her.


Porec

kroatia ferie
En middelaldersk by som ser ut som et postkort. Foto: getty

Den middelalderske gamlebyen Porec er med sine vakre hus, brosteinsbelagte gater, små torg og nydelige kirker som et postkort! I byen ligger flotte strender på rekke og rad, hvor de beste badestedene sies å være den Grønne og Blå lagunen syd for marinaen. Reiser du til Porec har du også muligheten til å besøke byens basislika, som har vært ført opp på FNs verdensarvsliste siden 1997.

Dette er hotellene du bør bo på i Porec:

Grand Hotel Palazzo

Grand Hotel Palazzo ble bygget som et privat hus i 1910, renovert i 2009 og ligger like ved havet på Porec-halvøya. Sjekk ut hotellet her.

Valamar Zagreb Hotel

Nyoppusset og oppgradert hotell, som ligger kun 10 minutter fra sentrum, og kort gåtur til alt du trenger. Herlig utsikt. Sjekk flere bilder av hotellet her.

Hotel Laguna Parentium

Bo ett minutt fra stranden, med tilgang til seks boblebad, innendørsbasseng og to utendørsbassenger, tre restauranter og bassengbar. Les mer om hotellet her.

Hotel Laguna Molindrio

Dette hotellet ligger på stranden i Zelena med to utendørsbasseng og en restaurant. Les mer om hotellet her.


Vis

kroatia ferie

Den kroatiske øya seiler opp som en viktig turistperle etter at Mamma Mia 2 ble filmet der i 2017. Vakre strender, storslått natur, herlig sjømat og et spennende båtliv er noen få grunner til hvorfor du må besøke denne øya. Kun to timers båttur fra Split ankommer du den «uberørte» øya – i hvert fall for nå. Det gjelder å reise nå før turistene tar over. På øya finnes det et par flotte hoteller, men ellers er det ferieleiligheter som gjelder. Hele øya i seg selv er ganske liten, så det meste ligger i gangavstand. Her er noen av de beste stedene å bo:

San Giorgio Hotel

Her bor du midt i en smal, sjarmerende gate i Vis sentrum. Vis er en ganske liten øy – så her bor du tett med de lokale. Les mer om hotellet her.

Mira Sea Front Guesthouse

Denne ferieleiligheten ligger i den sjarmerende landsbyen, Komiza. Renslig, sjarmerende og helt noe for seg selv. Verdt å sjekke ut! Les mer om hotellet her.


Korčula i Kroatia.

Skjærgårdscruise i Kroatia – et minne for livet

Et skjærgårdscruise gir deg muligheten til å oppleve flere steder på kort tid. Vi har tilbrakt én uke på yacht i Kroatias vakre skjærgård.

Les også: Dette må du oppleve på Mamma Mia-øya i Kroatia