Langhelg i New York

The City of Dreams, City og Lights, The Big Apple – kall byen hva du vil. Uansett hva du måtte ønske å kalle New York, er dette byen der det meste er mulig.

Søk og sammenlign flypriser fra mer enn 800 nettsider.


«New York is always a good idea»

Følelsen av at enhver uoppnåelig drøm kan bli virkelighet, inspirerer kunstnere og artister. New York er inspirasjonen til filmer, serier, sanger og poesi. Det er ikke en overdrivelse å si at uansett hva du måtte lete etter – du finner det i New York. New York er drømme-destinasjonen for både venninnegjengen, forelskede par og den single jenta som drømmer om å få sitt livs kuleste tur. Du er tross alt aldri alene i New York. På utkikk etter luksushotell i New York? Sjekk ut Laurel Nights!

1958500_10203962506076684_8415335980761193050_n
Ewa Staworzynska

Ewa Staworzynska flyttet fra Norge til New York da hun skulle begynne på det anerkjente universitetet NYU. Vi tok en prat med den ambisiøse jenta som er sjefredaktøren for The Economics Review på New York University og jobber for Manhattan Next – som hjelper studenter og praktikanter med å leie bolig i Manhattan. Hvorfor bør alle besøke New York? – Hvorfor skal man ikke besøke verdens beste by? Man finner toppene i hver industri,kremen av kremen,events, premierer, museer, kjente restauranter og kafèer. New York har virkelig noe å by på for enhver smak, legger hun til. Hva er dine beste tips til å få mest ut av en helg i New York? – Bruk en dag på sightseeing. Ta banen til et området du er interessert i å se og spaser rundt. Selv om det kan virke som avstanden er store er det såpass mye å se på hvert hjørnet at du ikke merker at du plutselig har gått fra Soho til Upper West Side. Ewa råder deg til å gjøre litt research før du setter deg på flyet, slik at du ikke mister tid på å lete deg frem til severdigheter, spisesteder og shopping. – Planlegg hvor du ønsker å shoppe. Hvis klesskapet ditt er fylt med Zara, H&M og Mango, kan du fint kjøre på med en god shoppingrunde i SoHo. Der finner du de største og mest kjente kjedene. Hvis du derimot er på utkikk etter unike plagg, bør du prøve second hand stores i Williamsburg eller Consignment Store på Upper East Side. Her kan du titte på hoteller i disse områdene. Har du besøkt New York før kan du droppe de mest kjente severdighetene og heller prøve noe nytt. Dra på en rooftopbar og nyt en fantastisk utsikt. Ewa anbefaler 230 5th, Top of the Strand og Roof at Park South. -Det kryr av events og konserter hver eneste uke, så unn deg en kveld på en loy-key konsert, en kunstfestival, en galleriåpning eller utforsk ukjente områder.

Spise og drikke

What’s Sunday without HOT CHICKEN ?? by @marcuscooks? #EATINGNYC

Et bilde publisert av #EatingNYC: NYC Food & Travel (@eatingnyc)

 Livet i New York byr på utallige muligheter på alle plan. Det er alltid en ny bar, restaurant eller utested og du rekker så vidt å finne et nytt og kult sted, før du igjen får høre om en nyåpning like ved. – De beste spisestedene og barene i byen ligger veldig godt skjult. Det er ikke stedene med de største skiltene på utsiden og bilder på menyene som byr på den beste smaksopplevelsen. Gjør research. Les «insider tips» og guider før du reiser, forteller Ewa. Hun råder deg til booke bord på de mest kjente og populære stedene.

Matbudsjett

Er reisebudsjettet først og fremst forbehold til shopping, finnes det mange budsjettvennlige spisesteder som også byr på god mat og drikke.

  • Frokost: Bagels. De koster mellom $2-4 og holder deg mett superlenge.
  • Lunsj: Hvis man ikke ønsker å dra på en sit-down-restaurant, så er Chipotle og Just Salad helt gode lunsjsteder hvor man blir mett for ca. $10.
  • Middag: Otto er en rimelig, men god, italiensk restaurant. Det er også mange billige asiatiske og meksikanske restauranter i nesten hvert nabolag.

Skal du unne deg litt luksus kan vi anbefale det fantastiske NOMO i fasjonable området Soho. Det er en grunn til at gjestene som Kim og Khloe Kardashian velger å vende tilbake til hotellet der beliggenheten, interiører og service gir gjestene en unik opplevelse.

3606282_142_z

  Som du kanskje husker fra serien Sex and the City, er området Meatpacking District utrolig populært både når det kommer til uteliv og kultur. Et hotell som er verdt å nevne er The Dream Downtown Hotel.

5b569e33_z

Dette er helt klart et hotell du bør besøke om du har tenkt deg til New York når det forsatt er varmt. Her arrangeres det Pool-parties! Hotellet har et flott design og bunnen av bassenget er faktisk taket i resepsjonen. New York altså! Her kan du se flere bilder av hotellet.


Insider tips

Ser du etter de skjulte perlene? Ewa gir deg et par tips. En god kopp kaffe får du på Aroma Espresso Bar. Her bruker de blant annet ekte sjokolade i deres Mocca. På Amorino spiser du iskremen du aldri glemmer- både på grunn av smaken og fasongen.

The ideal way to cool down on these hot summer days ??☀️ #TasteAmorino PC: @allisonkimchi Et bilde publisert av Amorino USA Official Page (@amorinousa)

The Blind Barber i East Village er en hemmelig bar med supergode drinker og rå musikk.For å komme deg til baren er du nødt om å gå via barbershopen. Det mest unike utestedet er TAO downtown.

We were recently recognized by Trip Advisor with a Certificate of Excellence!

Et bilde publisert av TAO Downtown (@taodowntown)

Har du lyst på en romantisk aften, kan du booke et bord på Salinas. Er du ute etter kjendisspotting? På dagtid kan du vandre rundt West Village, mens på kveldstid er det store sjanser for å møte på en kjendis eller to på utestedet 10ak.


Vi ba Ewa om å fullføre disse setningene: Hvis jeg skal se en ting i New York (se bort ifra de mest kjente attraksjonene) så er det Hudson River ved solnedgang. 

Chasing sunsets at @Hudsonriverpark Et bilde publisert av maximusupinnyc (@maximusupinnyc)

Booker du hotell i lang tid før avreise, kan du gjøre gode kupp. Se for eksempel på noen av de nyeste hotellene i storbyen. Cronut (R), på Dominque Ansel Bakery, må du smake når du er i NYC.

The Black Cherry Milk Chocolate Cronut® in all its glory. ??? Amazing photo ? by @thelittlekitchn ?? #cronutgirl #dominiqueanselbakery #cronut Et bilde publisert av @cronutgirl

De enorme køene bekrefter at verken new yorkere eller turistene har sett seg mette på de deilige bakeverkene. Den populære kreasjonen der donutsen møter croissanten er et av de mest geniale dessertene de siste årene. Bakeriet finner du i 189 Spring St, New York, NY 10012. Her kan du titte på overnattingsteder i områdene Soho, Tribeca, Chelsea og East Village.


Drinken hos Loopy Doopy er den beste fordi du får saftis i vinglasset.

Blueberry bourbon popsicle X prosecco Et bilde publisert av Neriel David Poncé (@ndpyeye)

Byens beste og eldste pizza finner du hos Lombardi`s. Ekte italiensk pizza som du aldri har smakt den før! Søk etter overnatting i New York her.

Lombardi’s pizza is legendary status. And on @scottspizzatours, you’ll get schooled on all the history and technique behind their pies. Click the link in our bio for more pizza adventures! Et bilde publisert av Epoch Taste (@epochtaste)

West Village er nabolaget som aldri stopper å overraske meg fordi det er hele tiden nye, unike butikker og restauranter som dukker opp. Hvert hjørne skjuler en skatt.

Rooftop! ? #rooftop #newyork #1wtc #clouds #sky #nysky #downtown #perspective from #westvillage #greenEt bilde publisert av Guillaume (@glebourhis)

Det er dette nabolaget de fleste jenter drømmer om. Ja, Carrie Bradshaw bodde her. Du kan vandre timevis i gatene, oppdage fantastiske restauranter, barer, butikker og ikke minst – møte på de mest spennende menneskene i New York. Tips: Book et bord på The Spotted Big.

West Village ?? ?? . . #westvillage #newyork #usa #lovelovelove #beautiful #myfavorite #peaceful #lovetheview #summer #mustvisit #holiday #travelgram #traveltheworld #travel #wanderlust #discovering #explore #? Et bilde publisert av Epp ? (@minaniisama)

Her kan du titte på hoteller i Village-området. Nordmenn (and turister generelt) bruker alt for mye av tiden sin i Midtown, på kjedebutikker og kjederestauranter. Bruk heller tiden på alle de stedene man ikke finner i Norge. Kun her får du det beste av det beste, fra alle kulturer, fra alle land og fra alle industrier. Du får rett og slett alt i NY. Her kan du søke flybilletter til New York.  Ser du etter gode lokasjoner for en selfie eller to? Sjekk ut topp 10 skyskraperne i New York.