Mallorca: En ny destinasjon for luksusreisende

Til tross for sitt charter-rykte, kan Mallorca skilte med en rekke fantastiske overnattingsmuligheter for de som søker det ultimate innen luksus og komfort.

Puro Grand Hotel

Mallorca er ikke lenger bare en destinasjon for charterreisende. Øya har utviklet seg til et luksusparadis med eksklusive hoteller som tiltrekker seg oppmerksomhet fra hele verden. Vi fikk en pressetur hit og har bodd på to av de nyeste luksushotellene til Puro Group: Puro Grand Hotel og Palacio Can Marqués.

Puro Group

Puro Group er kjent for sine trendy boutiquehoteller med fokus på design og luksus. Deres hoteller har flotte fasiliteter, spa, gourmetrestauranter og eksklusive barer og beachklubber. Puro Group er en ledende aktør i luksushotellbransjen, og har eiendommer i Spania og Portugal. Purobeach-klubbene skaper en spesiell atmosfære for gjestene og tilbyr signaturmat, drikke, musikk, spa og arrangementer.

Puro Grand Hotel

Denne artikkelen tar for seg Puro Grand Hotel. Dette femstjerners hotellet, er det nyeste tilskuddet av Puro-hoteller i Palma og åpnet sine dører – og 16 luksus suiter i 2022 etter en omfattende oppussing.  

Plassert i hjertet av La Lonja, i gamlebyen, tar Puro Grand Hotel deg med på en reise tilbake i tid. Bygget ble opprinnelig bygget under Palmas mauriske periode og hotellet er et eksempel på hvordan man kan bevare kulturarv fra så tidlig som 1200-tallet.

Hotellet har behold sine mauriske elementer, med arabiskinspirerte sengegavler, sandfarger og ørkenprek

Tusen og en natt med moderne design

Under oppussingen i 2022, da det gamle taket ble fjernet og nytt skulle settes inn, ble det oppdaget arabiske inskripsjoner, mystiske symboler og kongelige våpenskjold i trebjelkene i taket. Planen om nytt tak utgikk, og man beholdt de gamle bjelkene som nå står på display i suiten «Essence Suite Deluxe» (Prisen for suiten starter på 350 til 400 euro natten i lavsesongen og stiger til 650 euro natten i høysesongen).

Til tross for disse gamle elementene, har hotellet klart å kombinere moderne design med historisk arv, noe som er veldig imponerende.  Middelhavskulturen og den mauriske arven smelter sammen på en sofistikert og harmonisk måte. Hver suite er individuelt innredet med arabisk inspirert tema, nesten som tatt ut av «tusen og en natt».

Takbjelkene med arabisk inskripsjoner bestående av to bokstaver som er forkortelser for frasen «Al-Muk Ala», som ifølge eksperter betyr «styrken og kraften til Allah».

Dette kommer særlig frem i sengegavlene og gjennom en palett av sandfarger og innslag av beroligende blått blir man omfavnet av en atmosfære av ro og avslapning. Kunstverk, malerier og tapeter bidrar til å skape en setting der ørkenens (sand) og havets (blått) farger organisk blander seg.

Motiver på våpenskjold og kongelige segl dukker også opp.

Hotellet som reisemål

Mallorca har satt seg som mål å tiltrekke seg flere luksusreisende. Hotellene har derfor som formål å være mer enn bare et sted å hvile hodet om kvelden. De ønsker å være selve reisemålet og hovedattraksjonen. Puro-hotellene gjør dermed det de kan for å tilby unike opplevelser til sine gjester både når det gjelder gastronomi, avslapping og velvære.

Matkonsept: 3M’er

Beatnik Restaurant & Bar på hotellet tilbyr en unik kulinarisk opplevelse. Puro-restaurantene skiller seg ut ved å følge et konsept som de kaller «3 M’er», etter storbyene Miami, Marrakesh og Melbourne. Filosofien er å lage mat som folk fra hele verden kan kjenne seg igjen i, og resultatet blir en harmonisk fusjon av kulinariske retter fra disse varierte regionene.

I tillegg til en variert meny, har Puro-restaurantene også signaturretter som er tilgjengelige på alle deres hoteller og strandklubber.

Anbefaling: Spør etter signaturdesserten «Gino». Da får du vaniljeis med smeltet hvit sjokolade, og friske bær. Helt himmelsk!

Signaturretten TNT prawns. Dette er frityrstekte reker i chilimayones som ligger på et salatbedd. Sterkt men godt!

Strandklubber

Puro Beach Illetas og Puro Beach Palma er eksklusive strandklubber som tilhører Puro Group. Som hotellgjest hos Purokjeden får du forrang på booking av solsenger på begge strandklubbene. Hotellet bistår også med skyss til og fra.

Purobeach Illetas

Denne strandklubben ligger i den vakre kystbyen Illetas, kun en 20-minutters kjøretur fra gamlebyen. Klubben er kjent for sin luksuriøse og avslappede atmosfære, og tilbyr spektakulær utsikt over Middelhavet.

Her finner du 109 solsenger med havutsikt og du ligger med stranden for dine føtter og kan ta en forfriskende dukkert i det krystallklare vannet.

Klubben har også en førsteklasses restaurant og bar hvor du kan nyte deilige retter og forfriskende drikkevarer. Utsikten fra restauranten og baren er imponerende, og du kan la deg begeistre av det glitrende havet mens du nyter en god måltid eller en cocktail. Dersom du ikke vil i restauranten, finnes det en egen meny som du kan få servert på solsengen.

Hvis du ønsker ekstra avslapning, kan du besøke klubbens spa. Her kan du unne deg en rekke behandlinger og massasje som hjelper deg med å lade batteriene og føle deg forfrisket og fornyet.

Puro Beach Illetas
Puro Beach Illetas

Purobeach Palma

Dette er den originale strandklubben som åpnet i 2005. Klubben ligger 5 minutter unna Palma flyplass, som gjør det til det perfekte stedet å tilbringe dagen mens du venter på flyet ditt på kvelden.

Klubben har et stort bassengområde med solsenger og komfortable sitteområder. Dette gir deg muligheten til å ta en forfriskende dukkert eller bare slappe av ved bassenget mens du nyter atmosfæren og den vakre utsikten ut mot havet. Denne strandklubben er litt mer støyete enn Illetas, men like behagelig, om man klarer å blokkere ut den høye musikken som spilles av DJen. Strandklubben har store garderober med skap, som gjør det mulig å låse inn bagasjen sin hvis man tenker seg rett til flyplassen.

Flere reisetips om Spania? Se her
For flere hotelltips, trykk her