Dette er USAs mest amerikanske by

Det høres kanskje rart ut med en kåring av den mest amerikanske byen i USA, men det er nettopp det Wallethub har gjennomført. Utfra blant annet etnisitet, inntekt, husholdningstørrelse og utdannelse, har studien konkludert med at byen som demografisk sett best gjenspeiler USA er Nashville i Tennessee (McAllen i Texas kom forøvrig helt nederst på lista).

Du har sikkert hørt om Nashville før, men vet du egentlig noe særlig mer om byen enn at ABC har laget en tv-serie med samme navn?

173367784

Nashville sound

Det er sikkert en del som allerede forbinder Nashville med countrymusikk, men visste du at det er en egen utart som kalles Nashville sound? På 50- og 60-tallet var det rock som var aller mest i vinden blant unge musikkinteresserte, og for å henge med i tiden startet sjefene i plateselskapene en ny og mer kommersiell avart av countrymusikken. Bakgrunnskoring ble stort, lyden ble mindre røff og sangene mer pop- og jazzinspirerte.

Sjekk ut alle hoteller i countryhovedstaden her.

Selv om den største bølgen med Nashville sound (også kjent som countrypolitan) ga seg på slutten av 70-tallet, er det fortsatt mye som henger igjen i deler av dagens countrymusikk – en sjanger som de siste årene har rommet alt fra klassisk og rå country til popinspirert country fra artister som Taylor Swift.

Taylor Swift flyttet til nettopp Nashville som 14-åring for å satse på countrymusikk, og er ofte se høyt oppe på hitlistene. Foto: REX/Attila Szilvasi/Newspix.

Uteliv

Nashville er en by kjent for sitt særegne og pulserende uteliv, sin vennlige lokalbefolkning og høye musikk. Mens Bar No 308 skal være hipsternes nirvana, er Red Door et syn verdt å få med seg med sitt skjelett i taket og en bardisk laget av pennyer.

I Nashville finner du også The Patterson House hvor bartenderne er i kledd i 30-tallsklær og mikser fantastiske drinker, og Roberts Western World – baren i downtown Nashville med berømte burgere og lokal countrymusikk. Sistnevnte går innunder kategorien Honky Tonk, en typisk Nashvillebar med live countrymusikk, høyt lydnivå og en avslappet stemning. Sjekk ut dette hotellet rett ved populære Lower Broadway, gata hvor Honky Tonk-barene ligger på rekke og rad.

Her bør du bo

Romantisk, ærverdig eller moderne stil – i Nashville finner du garantert et hotell etter ditt hjerte. Vi har funnet frem til tre veldig forskjellige hoteller, som alle er blant byens beste og mest anbefalte.

Union Station Hotel

Union Station

Ærverdige Union Station er opprinnelig en togterminal fra 1900-tallet, men fungerer nå som et av Nashvilles fineste hoteller. Hotellet ligger sentralt plassert i forhold til det meste, og den vakre lobbyen med glasstak og 20 meter under taket tar pusten fra mang en gjest.

Les mer og se flere bilder fra hotellet her.

Hutton Hotel

hutton

Hutton er et nytt hotell, som ikke er like countryinspirert som mange av byens andre hoteller. Her finner du moderne interiør, en av byens mest populære restauranter og en moderne feel med bambus og en hybridbil som kjører gjestene til forskjellige attraksjoner.

Ta en nærmere titt på hotellet her. 

The Inn At Fontanel

Inn

Her snakker vi ekte sørstatstemning! Det er ikke mange likheter mellom The Inn At Fontanel og tidligere nevnte Hutton Hotel, men like fullt er begge hotellene gode alternativer for overnattingen i Nashville. The Inn er stedet for deg som liker et landlig og romantisk preg, og som virkelig vil ha følelsen av å være i sørstatene. Hotellet ligger rett utenfor Nashville, idyllisk plassert i nærheten av Beaman Park natursenter og Grand Ole Opry.

Se flere bilder og bestill overnatting her.

Les også våre andre artikler om byer i USA:

De legendariske hotellene i Las Vegas

Denne byen har best vær i hele USA

Den store guiden til Miami Beach

Velkommen til USAs lille Skandinavia i Fargo

Kjør USA fra kyst til kyst – tidenes roadtrip