Dette er Norges beste hotell i 2018

Nettavisen-lesere har stemt frem det de mener er Norges beste hoteller. Årets kåring på Norges beste hotell er basert på nominasjoner fra våre lesere, og deretter en avstemning med over tusen stemmer.

Vi har samlet de 25 hotellene i Norge som fikk flest stemmer. Hotel Ullensvang kaprer førsteplassen i årets hotellkåring, etter en fin tredjeplass i fjor. Ikoniske Grand hotell i Oslo havner på andre plass, mens tredjeplassen går til Hotel Alexandra Loen fra fjorårets 9.plass.   Les også: Norges beste hotell 2017


Tallene i parentes er tidligere plasseringer fra 2013 og frem til 2017.

1.Hotel Ullensvang (8, 1, 2, 3, 3)

Førsteplassen går til Hotel Ullensvang i Lofthus. Dette hotellet er kanskje det mest kjente norske hotellet. Edvard Grieg skrev Peer Gynt-suiten her, og keiser Wilhelm II, som skrev mye vakkert om både Hardanger og hotellet. Hotellet er et viktig kulturhistorisk minne, hvor det føles som man bor midt i et eventyr. Les mer om hotellet her.

2.Grand Hotel Oslo (-,10, 20, 20, 6)

Det er ingen tvil om at Oslos Grand hotell er et av Norges mest ikoniske hoteller. Her har flere berømte skikkelser bodd, slik som Barack Obama og Michael Jackson. Grand Hotel ligger midt i Oslo sentrum med kort gåavstand til alt. På hotellet må du ta deg en matbit på den herlige restauranten, Palmen. På Grand Café serveres det en aldeles nydelig frokost. Les mer om hotellet her.

3.Hotel Alexandra Loen (9, 8, 8, 7, 9)

Hotel Alexandra Loen ligger i Stryn kommune i Loen. Dette er et familiedrevet hotell med herlig utsikt over fjorden og et vakkert naturlandskap. Det er basseng både ute og inne, samt et barnevennlig badeområde. Les mer om hotellet her.

4.Scandic Nideleven (1, 2, 7, 6, 23)

Frokosten på Scandic Nidelven er nærmest legendarisk, og er kåret til Norges beste hotellfrokost hele elleve ganger. Her bor du sentralt i Trondheim, med de viktigste severdighetene i nærheten. Les mer om hotellet her.

5.Hotel Continental (13, 13, 22, 4, 24)

Dette er et av de vakreste hotellene i Oslo med mye sjarm. Det er her du sitter i storstuen med finanskjendisene i underetasjen. Velkjente Nasjonalteateret, Karl Johan og slottet er i kort gåavstand fra hotellet. Les mer om hotellet her.

6.The Thief (17, 3, 3, 1, 2)

Stordalens moderne designhotell  ligger ytterst på Oslos hyggelige strøk, Tjuvholmen. The Thief er kjendisenes favoritt, hvor stjerner som Rihanna, Justin Bieber og Ed Sheeran har alle bodd her. Kjent for sitt spa, restaurant og arkitekturstil. På The Thief bor du garantert på et av Norges mest luksuriøse hoteller. Les mer om hotellet her.

7.Fru Haugans Hotel (-, 25, 11, -, -)

Fru Haugens er utrolig nok første gang med på listen. Dette er et 200 år gammelt hotell som imponerer på mange måter. Det historiske hotellet er kombinert med moderne fasiliteter, og ligger midt i et herlig naturlandskap. Les mer om hotellet her.

8.Kleivstua (ny)

Kun 45 kilometer fra Oslo finner du flotte Kleivstua hotell. Dette er et gammelt gjestgiveri som nå er et populært konferansehotelll. Har du planer om å gifte deg, er hotellet perfekt for bryllup. Kleivstua består av hele 18 hus med totalt 42 værelser.Les mer om hotellet her.

9.Bekkjarvik Gjestgiveri (ny)

Dette hotellet ligger sør for Bergen og er et ærverdig gjestehus fra 1600-tallet. Hotellet ligger på en av øyperlene i Austevoll kommune. Bekkjarvik ligger i en lun havn mot den gamle skipsleden mellom Bergen og Haugesund. Les mer om hotellet her.

10.Solstrand Hotel & Bad (4, 4, 1, 2, 5)

Solstrand Hotel & Bad ligger rett ved fjorden, kun 30 kilometer fra sentrum i Bergen. Her kan du sitte i en privat hage eller nyte frisk sjøluft fra den private stranden i fred og ro. Solstrand Hotel & Bad ble bygget i 1896 og er familiedrevet av 3.og 4. generasjon Schau-Larsen. Les mer om hotellet her.

11.Engø Gård Hotel & Restaurant (-, -, -, -, 20)

Hotellet ligger i seks historiske bygninger, kun tre kilometer fra Tjøme sentrum. Her bor du i naturskjønne omgivelser i en helt spesiell atmosfære som må oppleves. Les mer om hotellet her.

12.Walaker Hotel (-, 18, 5, -, 11)

Er du glad i historie og, må du oppleve dette familiedrevne hotellet fra 1640. Walaker Hotel er regnet som Norges eldste hotell og byr på en sjarmerende interiørstil. Les mer om hotellet her.

13.Scandic Byporten (ny)

Vil du bo midt i Oslo sentrum, i kort gangavstand til shopping, restauranter og kafeer? Da må du velge hotell Scandic Byporten som ligger vegg til vegg til shoppingsenteret Byporten, og Oslo Sentralstasjon er kun noen få skritt unna. Les mer om hotellet her.

14.Hotel Union Geiranger (25, 15, 9, 16, 17)

Geiranger en et flott reisemål om sommeren. Ta med hele familien til Hotel Union, som er et familiedrevet hotell med en av de beste utsiktene over Geiranger. På Union Hotel kan du finne roen på spa, trene eller bare nyte utsikten fra restauranten. Les mer om hotellet her.

15.Norefjell Ski & Spa(6, 22, 23, -, 22)

På Norefjell får du et ordentlig pudderparadis og mye mer. Her kan dere hvile blikket over fjelltopper, som dere også får direkte tilgang til gjennom hotellet. I tillegg er skiløyper og alpinanlegg er rett utenfor fjellhotellet. Les mer om hotellet her.

16.Dalen Hotel  (-, -, 4, -, 1)

Dette eventyrhotellet fra 1894 i Telemark er også kjent som Norges skumleste. Dog er dette er overdådig hotell med mye sjarm og historie som venter på å bli oppdaget. Les mer om hotellet her.

17.Gloppen Hotel (-, -, -, -, 14)

Gloppen er en hotellperle som ligger i Sandane i Nordfjord. Det har en historisk atmosfære og er kjent for sitt gode utvalg av lokale råvarer på kjøkkenet. Dette er også et familiedrevet hotell, utvidet og oppusset i flere etapper i over 150 år. Les mer om hotellet her.

18.Haaheim Gard (-, -, -, -, 4)

Dette historiske hotellet ligger ved foten av fjellet Tysnessåta, 40 minutters kjøring fra sentrum av Stord. Den eventyrlige kulturhagen består av 1500 roser, og maten som baserer seg på lokale råvarer må bare smakes på. Les mer om hotellet her.

19.Thon Hotel Rosenkrantz Oslo (ny)

Midt i Oslo sentrum finner du dette Thon-hotellet på velkjente Rosenkrantz gate. Hotellet vinner mye på sin plassering og rimelige priser. Les mer om hotellet her.

20.Hotell Refsnes Gods (ny)

Hotell Refsnes Gods er en skjult hotellperle som du finner på øya Jeløy i Moss. Hovedbygningen er fra 1767 og ligger vakkert til mot Oslofjorden. Hotellet er fordelt på 61 rom, hvorav 18 har balkong eller utgang til hagen, samt en praktfull utsikt over fjorden.Les mer om hotellet her.

21.Strand Hotel Fevik (-, -, -, 5, 7)

Strand Hotel Fevik ligger midt i mellom Arendal og Grimstad. Her er det fri utsikt mot havet og det historiske hotellet byr på både opplevelser og en rolig atmosfære. Les mer om hotellet her.

22.Scandic Holmenkollen Park (7, 14, 24, 13, 18)

Du finner dette hotellet i velkjente Holmenkollen med en herlig panoramautsikt over Oslo. Hotellet dateres tilbake til 1894 og er i tradisjonell dragehusstil. Les mer om hotellet her.

23. Kviknes Hotel (-, -, -, -,10)

Kviknes ligger idyllisk til i Sognefjorden i Balestrand. Med en fantastisk utsikt over fjorden og sjarmerende historie som dateres tilbake til 1752. Hotellet er fordelt på 190 rom, hvor de fleste har balkongutsikt over fjordene, samt 10 suiter. Les mer om hotellet her.

24.Scandic Havet (ny)

Scandic Havet ligger i Bodø og byr på Norges største konferansehotell med en kapasitet på opptil 600 mennesker. Les mer om hotellet her.

25.Clarion Hotel The Edge (16, 20, 21, 14, 21)

Clarion Hotel The Edge er Tromsøs største hotell og kulturarena, som ligger i sentrum rett ved kaia. Perfekt hotell for deg som vil oppleve nordlyset eller Tromsøs byliv. Les mer om hotellet her.

Her er de tidligere kåringene:

2013

2014

2015

2016

2017