Norges kuleste gate ligger i Oslo

Det er ikke en tilfeldighet at amerikanske Vogue kåret Grunerløkka som Oslos beste sted. Grünerløkka har gjennomgått en forvandling siden 80-tallet, og det tidligere arbeiderstrøket har blitt forbedret til en av Oslos koseligste og mest trendy bydeler.

Blå er Oslos populære utested i helgene. Foto: Milan Botani

En rekke restauranter, kafeer, barer og klubber tiltrekker studenter, ungdommer, småbarnsforeldre – og mange andre som vil oppleve Løkkas allsidige uteliv i helgene. Her er stedene vi anbefaler:


Byens beste burger finner du på Munchies. Foto: Milan Botani

De beste spisestedene

Løkka er rik på kultur, og med det kommer også et godt utvalg av fantastisk mat. Du kan spise Oslos beste italienske pizza i rolig atmosfære hos Cafe Di Roma. Her er det avslappende stemning i et hyggelig lokale som oser av sprøstekt pizza. Hvis du vil si ciao til Italia og smake på byens beste burgersjappe, må du ta en tur til Munchies. Et annet sted som er verdt å besøke er populære Mathallen. Hallen har over 30 matbutikker og serveringssteder som du ikke finner andre steder – en superopplevelse! I andre etasje kan du oppleve et stykke Mexico med smakfull taco på Tacos El Brujo. Husk å bestille deg en flaske Jarritos – en meksikansk drikke i freshe smaker.

Nordic Choice Hotels har noen av Norges beste hoteller. Sjekk dem ut HER!

Taco? Ja, takk! På Mathallen kan du smake på byens beste meksikanske sted. Foto: Milan Botani

Løkkas beste hotell: Scandic Vulkan

Det er relativt få hoteller å velge mellom i Grünerløkka, og bydelen er ikke så stor i seg selv. Det eneste ordentlige Grünerløkka-hotellet er Scandic Vulkan, et firestjerners nybygg i det hippe utelivsområdet Vulkan langs Akerselva. Her tilbyr en rekke spisesteder en hel verden av smaker i Mathallen, og du kan låne hotellets sykler for å utforske byen videre.

Scandic Vulkan, Oslo, Standard tomannsrom, Gjesterom

Hvis du vil ha mer privatliv kan du se på alternativer som leilighetshotellet Anker Apartment, sentralt plassert i gangavstand til både sentrum, Botanisk hage og Tøyenbadet. På toppen av Grünerløkka ligger dessuten leilighetshotellet Akers Have Apartments, og begge disse to tilbyr lyse og flotte leiligheter med fasiliteter som eget kjøkken, kjøleskap, vaskemaskin, babysenger og selvsagt wi-fi.

Se flere hotell på Løkka HER!


Velouria Vintage er Oslos beste vintage butikk med et stort utvalg. Foto: Milan Botani

Byens beste vintagebutikker

Grünerløkka er et must for alle shoppingglade fashionistas. Amerikanske Vogue hyllet særlig Velouria Vintage som en av Oslos kuleste butikker, sammen med Ensemble, Hasla, Dapper og Fransk Bazar på Løkka. Vi er enige i at byens beste vintagebutikk er Veloruia. Det er her du finner de beste skattene som Chanel-vesker, kule konsert tees, skjorter fra Dolce & Gabbana og andre moteklær fra 60-,70,-og 80-tallet. Her byr de på rimelige priser på hipster-strøket midt i Thorvald Meyers gate.

Finn hotell på Løkka HER!

Vintagebutikken Ny York ligger litt skjult på baksiden av Markveien. Må ses! Foto: Milan Botani

Om du er en ekte vintagefrøken – kan du også traske bort til Markveien – en lang gate med flere vintagebutikker som Robot, Fretex Unika eller Dianas. Løkka har også søndagsmarked året rundt ved Birkelunden park- bortsett fra noen hellige dager, da. På markedet kan du finne brukte skatter fra 40-tallet og fram til vår tid. Fransk Bazar er et lite skattekammer med vintage interiør, klær og duppeditter fra Frankrike. Visste du at Løkka ble humoristisk kalt for «Ny York» før i tiden? Det var på grunn av den amerikanskinspirerte stilen i utbyggingen, og ser vi Løkka i dag kan den fortsatt minne om en mini-New York. Vintagebutikken «Ny York» er et godt eksempel på hvordan bydelen ivaretar sin sjarm.

Finn hotell på Løkka HER!


Ingensteds ligger rett utenfor Blå. Foto: Milan Botani

Nattens fester

Det er ingen tvil om at Løkka byr på de kuleste utestedene i Oslo. Enten om du er en «rockerdude» eller hiphopper, er det på Grünerløkka det skjer. På kulturscener som Blå og Parkteateret er det alltid bra stemning. Her fungerer stedene som konsertscener, men også klubber som spiller alt fra hiphop til elektronisk musikk. 80-talls-fans bør ta seg en tur til Rebell. Her kan du høre på gode gamle 80-talls slagere, mens du nyter arkadespill og plakater av 80-talls ikoner som Prince, Duran Duran og Wham. Om du vil tilbake til 50-tallet, kan du avlegge Ryes Bar en visitt. Ryes fungerer som en amerikansk restaurant på dagtid og et hipster-utested på kveldstid. Med dundrende rock ‘n roll musikk fra 50-tallet og et stort palmetre midt på dansegulvet(!), føles det som man er på tidenes partyferie. Ingensteds ligger vegg til vegg til Blå, men med en «roligere» atmosfære.

Her tar du deg en drink:RebellTijuanaAku Aku-Tiki Bar


De koseligste kafeene

Er du en ekte te-elsker bør du ta en tur til Tea Lounge. Her kan du velge ulike te-spesialiteter fra menyen – alt fra økologisk te fra Kina til en rød busk-te fra Sør-Afrika. Du kan også si «oui,oui» på et fransk creperie hos Oslos eneste pannekake-hus, Creperie-de-Mari. Her serverer de smakfulle crepes som passer både som et fullt måltid eller som en dessert. På Fru Hagen kan du sitte helt laidback og nyte en kopp kaffe.

Søk hotell på Løkka HER!

Kubaparken

Kuba er en park som ligger på begge sider av Akerselva, og er et flott sted for en piknik eller bare legge seg på gresset. Om sommeren pleier beboere og andre Oslo-borgere komme til Kubaparken for å spille basket. Faktisk er Kuba kjent som Oslos beste sted for å spille basket utendørs. Perfekte mulighet til å bli kjent med andre osloensere!

Sjekk hoteller på Løkka HER!

Oslos største utendørs basketballbane befinner seg i Kubaparken. Foto: Milan Botani

Les også:

Reiseguide Stavanger: En av Norges vakreste byer

De 10 beste hotellene i Göteborg

Oslos beste utesteder