Ny oversikt: Dette er verdens tryggeste land å feriere i

Dette er landene du bør satse på hvis du vil føle deg så trygg som mulig på din neste ferie.

Foto: Getty Images

Hvert år måler Institute of Economics and Peace (IEP) hvilke land som er tryggest å reise til som turist. Dette kan være en viktig faktor hvis du skal reise alene eller skal reise til et land som tidligere har blitt ansett som utrygt.

Norge havnet på 24. plass, mens Syria, Jemen og Afghanistan kom på sisteplass. Målingen er basert på 23 faktorer som for eksempel hvor høy fengslingsraten er, antall drap, dødsfall som følge av interne konflikter og politisk ustabilitet.

Se hvilke land som topper listen her:

1. Island

En fin gjeng med islandshester ved fossefallet Seljalandsfoss på Island.

Øverst på årets Global Peace Index ligger ikke overraskende Island. Island har beholdt denne posisjonen i 16 år, noe som blant annet kommer av lite kriminalitet, terror og uro i befolkningen.

Som turist lokker Island med alt fra varme kilder til dramatisk natur og islandshester, så det er ikke rart at mange turister dra til Island for å få ro i sjelen.

Her bor du i vakre omgivelser på Island.

Finn rimelige flybilletter til Island her.

2. Danmark

Nyhavn i København.

På andreplass ligger Danmark, som hoppet opp en plass siden 2022. Danskene er kjent for å være et avslappet og åpent folkeslag, noe som åpenbart funker godt for dem. De har også flere ganger blitt kåret til verdens lykkeligste folkeslag.

Hovedstaden København er perfekt for en helgetur. Meld deg på en av de mange guidede sykkelturene i byen for å få med deg så mye som mulig på kort tid.

Vi anbefaler sterkt hotellet Manon Les Suites, hvor du kan du bo i jungelinspirerte omgivelser midt i byen.

3. Irland

De majestetiske klippene Cliffs of Moher i Irland.

Til tross for en særdeles sterk drikkekultur, er Irland også et av de tryggeste landene å reise til. Landet har kanskje et av verdens vakreste landskap, med dramatiske klipper, gamle slottsruiner og mørk sjø. Det kan virkelig se ut som at gresset er grønnere i Irland.

The Cliffs of Moher er en av de spektakulære naturopplevelsene du bør få med deg i Irland (avbildet ovenfor). Bor du for eksempel i Galway, kan du få med deg klippene og flere andre attraksjoner på en dagstur.

Finn hoteller i Irland her.

4. New Zealand

New Zealand har mange naturopplevelser å by på.

New Zealand havnet på fjerdeplass på rangeringen. Landet har lite politisk uro og generelt lite kriminalitet i forhold til andre land.

New Zealand tilbyr både fantastiske strender, spennende byer og naturopplevelser, så her finner du noe for enhver smak.

Noen steder du bør vurdere å besøke er Auckland, som er landets største by, Rotorua, som er kjent for sine geysirer og varme kilder, og Queenstown, som kalles «the adventure capital of the world».

Finn flybilletter til New Zealand her.

5. Østerrike

Den uvirkelige lille byen Hallstatt ser ut som den er tatt rett ut av en melkesjokoladereklame.

Et annet både vakkert og fredelig land er Østerrike. Landet har lite kriminalitet og ustabilitet, og er generelt trygt å reise til. Østerrike er et paradis for deg som vil oppleve alpene, Mozarts fødeby Salzburg eller den billedskjønne byen Hallstatt som er avbildet ovenfor.

Her kan du bo i Hallstatt.

Finn flybilletter til Østerrike her.

6. Singapore

Utsikt over Singapore med det berømte hotellet Marina Bay Sands i bakgrunnen.

Singapore er ikke bare et veldig trygt reisemål, det er også kjent for å være en av verdens reneste byer.

Singapore byr på både strender, shopping og storbyliv, så her er det noe å gjøre for alle. Du kan for eksempel ta en tur til Universal Studios, dra til parken Gardens by the Bay eller dra på en av byens vakre strender.

En overnatting på det ikoniske hotellet Marina Bay Sands er en turistattraksjon i seg selv.

Finn flybilletter til Singapore her.

7. Portugal

Praia do Camilo er en av Algarves mest avbildede strender.

Portugal havnet på syvendeplass på årets rangering. Hvis du vil lære deg å surfe, se vakre grotter eller slappe av på stranden, så ta deg en tur til Algarve. Her er det også gode golfmuligheter for de som er glad i å spille golf.

Finn flybilletter til Portugal her.

8. Slovenia

En nydelig, eventyraktig liten øy i Lake Bled i Ljubljana, Slovenia.

Slovenia er et vakkert lite land som grenser til Østerrike, Ungarn, Italia og Kroatia.

Start turen din til Slovenia med et besøk i hovedstaden Ljubljana, og ta en tur til Lake Bled og Bled Castle.

Finn hoteller i Ljubljana her.

9. Japan

Kirsebærblomstringen i Japan er en opplevelse utenom det vanlige.

Japan er et veldig trygt land å reise til, noe som blant annet kommer av landets nulltoleranse til våpen og rusmisbruk. Japanerne er generelt kjent for å ha en eksepsjonelt sterk moral både når det kommer til jobb og lovlydighet.

Det er uendelige opplevelser du bør få med deg i Japan, men noen av dem er å besøke storbyen Tokyo og kirsebærblomstringen som skjer mellom slutten av mars og begynnelsen av mai.

Finn flybilletter til Tokyo her.

10. Sveits

Den vakre utsikten fra Zermatt med utsikt mot Matterhorn.

Sveits er et vakkert og fredelig land hvor mange av byene ser ut som et postkort omkranset av alper og grønt landskap. Noen av de mest populære stedene å dra til for turister er hovedstaden Bern, byene Geneve og Luzern og alpebyene Zermatt og Verbier.

En av landets største turistattraksjoner er å ta taubane fra Zermatt til det ikoniske fjellet Matterhorn.

Her bor du i nydelige omgivelser i Zermatt.

Finn flybilletter til Sveits her.

Les også: Dette er arvingenes sveitsiske paradis