Oppdag Romas mest kjente gate

Helt siden Barberini-familien bygget sitt palass nederst i gaten i det 17. århundre, har Via Veneto vært hjemmet til mange romerske familier. Etterhvert ble flere luksusvillaer bygget langs veien som strekker seg fra Piazza Barberini og opp til Aurelian Wall. Gaten gikk ikke ut av stil, snarere tvert imot.

Fedrico Fellinis klassiske 60-tallsfilm, La Dolce Vita («Det søte liv» på norsk), tiltrakk seg rike og berømte personer som Audrey Hepburn, Gary Cooper og Coco Chanel. Uteområdene ble en mekka for skuespillerne og paparazziene etter 1960-tallet, og siden den gang har Via Veneto bare vokst og er i dag en av Romas mest populære og fasjonable gater. Via Veneto sjarmerer fortsatt sine besøkende i senk med koselige kafeer og stilfulle hoteller, som dateres helt tilbake til slutten av 1800-tallet.

Utgangspunktet for den berømte gaten er Piazza Barberini som ble etablert på 1600-tallet. Dette er helt i utkanten av distriktet og her er du i den gamle bydelen med trange gater og billigere  restauranter og hoteller. På Piazza Barberini finner man også de to velkjente fontenene Fontana del Tritone og Fontana delle Api. Fontene er designet av den italienske kunstneren Giovanni Lorenzo Bernini for pave Urban VIII Barberini. 

Les også: Roma – romantikk, historie og mat

Går du lengre opp gaten her vil du se den amerikanske ambassaden som ligger i det fasjonable Palazzo Margherita. Langs hele Via Veneto florerer det av flere luksushoteller, kafeer og eksklusive motebutikker, her her er noe av det du bør oppleve i området:

Overnatt som en Hollywood-kjendis

Via Veneto er kjent for sine mange luksushoteller som de fleste oss bare kan drømme om å bo på, men i filmen «Dolce Vita» kan man få et innblikk i denne verdenen hvor statuslivet i Roma sentrert langs barene, kafeene og ikke minst hotellene i Via Veneto skildres. Dette var et sted hvor kjendiser ville komme til å bli sett og posere. De fleste som besøker denne delen av Roma ønsker å få en bit av dette livet i sus og dus, og å bo på et av de mange hotellene langs gaten er én måte å gjøre det på. Her bor man i den mer rolige, elegante og sofistikerte delen av byen med kort gangavstand sentrum. Her er eksempler på noen fasjonable hotell hvor du kan du bo som en kongelig:

Jumeirah Grand Hotel Via Veneto

Et elegant luksushotell som ble renovert og omgjort fra to villaer til å bli et av Jumeirahs luksushoteller. Hotellets interiør er inspirert av 1920-tallets håndlagde møbler, med legendariske malerier fra Picasso, Dali og Guttuso. Ren marmor i alle suitene er bare en av tingene som bidrar til at dette hotellet oppleves som luksus. Hotellets spa er et tema i seg selv, hvor gjestene kan unne seg deilig behandling inkludert for eksempel hydroterapi. Spaet er utstyrt med en badstue, et boblebad, et dampbad og et tyrkisk bad / hammam.

Les mer om hotellet her

Regina Hotel Baglioni

Du kommer til å forelske deg i dette hotellet. Her bor du som i en moderne versjon av filmen «Dolce Vita»! Som en møteplass for de rike og folk som lever et jetset liv, har hotellet et fantastisk  utvalg av rom i artdeco-stil. Baglioni-spaet har 3 behandlingsrom, inkludert rom for par. Tjenester inkluderer dypvevsmassasje, massasje med varme steiner, massasje og ansiktsbehandlinger.

Les mer om hotellet her

The Westin Excelsior

The Westin Excelsior er et av Romas mest historiske hoteller. Den praktfulle og imponerende kuppelen avduker en av de mest spektakulære suitene, Villa La Capula, som tilbyr deg en autentisk «romersk reise» fordelt på 2 etasjer. Fra terrassen har du en fantastisk utsikt over den vakre byen. Ryktene skal ha det til at denne suiten en et av de dyreste i verden.

Les mer om hotellet her

Ting å gjøre i Roma

Spis på glamorøse spisesteder

Via Veneto har mange restauranter som ligger på rekke og rad hvor mange lokale italienerne kommer for å spise meget mye mat og det i timesvis. Italienere elsker mat, og det italienske kjøkken er hovedsaklig basert på ferske råvarer. Det er ingen hemmelighet at italienere elsker å spise til alle døgnets tider – både på dagtid og kveldstid kun for å hygge seg. Og drikke vin til maten er en selvfølge.

Ta deg en matbit på den elegante restauranten Doney som ligger inne på Westin Excelsior Hotel. Her får du autentisk, italiensk mat og er garantert en eksklusiv matopplevelse. Lysekroner som henger fra taket, speil langs på veggene; Doney er toppluksus. Med sitteplasser utenfor kan du sitte og nyte måltidet mens du beundrer italienerne som haster forbi. På Brunello serveres det middelhavsmat i en unik atmosfære med klassisk, italiensk interiør kombinert med det moderne. Brunello er kjent som den mest innovative restauranten i Roma med raffinert middag og forfriskende cocktails med stadig nye smak. Ciao Bella!

Ta deg en kopp kaffe

Om du har sett Federico Fellini’s klassiske «Dolce Vita», vil du kjenne igjen Harry’s Bar, som fikk høy status etter filmen. Kafeen/restauranten/baren tiltrekker seg mange kunder fra verden over. Det oser av glamour og stemningsfull, historisk atmosfære. Her anbefales det å å ta noen cocktails på kvelden mens barens jazzband spiller sin flotte musikk i bakgrunnen. Hotel Majestic har helt siden 1800-tallet vært et møtested for sultne italienere eller for de som vil ta seg en fersk, kopp kaffe på terrassen. Utsikten over Via Veneto er perfekt for de som vil kose seg med et glass vin mens de beundrer gaten.

Kle deg som en italiener

Det er vel kanskje ikke så rart at italienerne kan kunsten å kle seg. Italia i selg selv er hjemmelandet til de fleste anerkjente motedesignerne i dag; deriblant Versace, Dolce & Gabbana, Gucci og Prada. Italienske menn kledd i dress og sko i toppkvalitet er det ikke til å se bortefra, mens damene er kledd som moderne utgaver av Sophia Loren og Audrey Hepburn. Skal du til Italia, og da særlig til Via Veneto, er det et selvfølge å kunne kle seg fint og elegant. Er du ute etter den mest eksklusive shoppingen, ja, da har du ankommet det beste stedet i Roma.

Ikke langt unna, ved Spansketrappen er den berømte shoppinggaten Via Dei Condotti, som er kjent som Romas dyreste handlegate. Her kan du vandre i timesvis forbi Bulgari, Giorgio Armani, Valentino, Prada m.fl. Helt i enden kan du ta til høyre og svinge ut i den travle gågaten i Via Del Corso, som starter på Piazza del Popolo og ender i Piazza Venezia. Dette er en annen shoppinggate med kjente butikker som Benetton, Swarovski, og Timberland. Men Roma er ikke bare kjent for sine sjarmerende kafeer, luksushoteller og eksklusive butikker. Du kan fort oppdage at byen har mye annet å by på og som du kan gjøre uten å bruke én krone.

Villa Borghese

Dette er Romas mest berømte og tredje største park, kjent som en gave fra Paven Paul V til hans nevø, Scipione Borghese på 1600-tallet. Parkens inngang er ved Piazzale Brasile. Spaser langs grusveiene og forbi vakre, fargerike blomster. Parken er ganske så romantisk og veldig avslappende for de som vil oppleve roligste delen av Roma, et steinkast unna Via Veneto. Den har innsjø, templer, fontener, statuer og flere museer. Parken er mest kjent for Museo e Galleria Borghese, plassert i Villa Borghese, bygningen etter som parken er oppkalt etter.

Les også: 20 grunner til å reise til Italia

Roma – romantikkens hovedstad

Roma, den evige stad. Navnet Rom, som byen kalles på svensk og dansk, var også vanlig lenge i Norge. Vi sier det fortsatt, både i historisk sammenheng hvis vi omtaler Romerriket, men også i uttrykket «alle veier fører til Rom». Feriemessig er det svært mange grunner til å la veien føre deg til dagens Roma. En by som på spektakulært vis klarer å kombinere det klassiske med det moderne, det historiske med det nyskapende og det romantiske med det aktive. Roma er byen alle bør ha besøkt, i hvert fall minst en gang i livet.

Vi har plukket ut tre hotellperler fra byen med den lange, lange historien.

523751_277_z

Rocco Forte Hotel De Russie

Da arktitekten Giuseppe Valadier designet Piazza del Popolo laget han også bygningen som etter hvert ble hotellet Rocco Forte Hotel De Russie, samt den hemmelige hagen som befinner seg i bakgården. Hotellet som har hatt veldig mange fornemme gjester, deriblant Pablo Picasso, og er i dag ett av de aller beste klassiske luksushotellene i Roma. Den franske poeten Jean Cocteau beskrev hotellet som «paradis på jord», og beliggenheten rett ved de spanske trappene gjør dette hotellet til et veldig godt valg også for sightseeing. De 89 luksusrommene på hotellet er alle forskjellige, og designet av Olga Polizzi. Luksushotellet har også spa, restaurant og bar. En oase midt i en klassisk by.

Les mer om hotellet her

14941_157_z

Rome Cavalieri

Dette er et Waldorf Astoria-hotell som ligger på en høyde litt utenfor sentrum med en helt vidunderlig utsikt. Hotellet har alle fasiliteter du kan ønske deg, deriblant utleie av luksusbil og spa, super restaurant og en veldig hyggelig bar. Spaet har for øvrig vunnet prisen for beste spa i Italia. Bor du her får du et opphold du sent vil glemme.

Les mer om hotellet her

16311_155_z

Hotel Eden

Hadde dette hotellet bare hatt sin restaurant med Michelin-stjerne med utsikt over hele Roma, hadde det vært grunn god nok til å bo her. Derimot byr dette hotellet også på virkelig luksus med en helt super beliggenhet. Antikt interiør, perfekt oppusset og luksus for hver krone.

Les mer om hotellet her

Søk etter flybilletter til Roma her