Reisebyrået Sembo tar verdensledelse på AI-utvikling

Med Sembos AI-assistent blir planlegging og bestilling av reiser til flere destinasjoner mye enklere.

Assistenten utvikler skreddersydde forslag til reise, transport og overnatting i ett og samme søk. Foto: getty

Planlegg din neste reise med Sembos nye AI-reiseassistent her.

Sembo er et ledende reisebyrå i Norden, og har nå lansert en ny AI-assistent. Den skreddersyr forslag til reise, transport og overnatting i ett søk, og lar reisende booke og betale med ett klikk.

Denne assistenten, bygget på lignende teknologi som ChatGPT, tillater reisende å kombinere destinasjoner, transport og overnatting med en prisgaranti for hele reisen. Det er den første av sitt slag i verden.

En første versjon av AI-assistenten lanseres den 9. april. Du finner den her.

Få forslag til din neste ferie med Sembos nye AI-assistent. Foto: getty

– Dette kommer til å sette en ny bransjestandard globalt. Vi ser at mange er inne og snuser på AI, og bygger sine egne ChatGPT-inspirerte løsninger, men dette er den første løsningen der man både får forslag, og mulighet for å booke flere ulike alternativer for transport og overnatting i ett og samme verktøy og bestillingsprosess, sier Andreas Elmgren, daglig leder i Sembo, og fortsetter:

– Det skal være like behagelig å booke en drømmereise som å dra på en drømmereise. Nå får de reisende endelig sitte i forsetet og kan for første gang få oversikt i ett og samme søk, uansett hvor kompleks reisen er.

Her finner du AI-reiseassistenten

Økning på reiser

Den nyskapende løsningen kommer på et tidspunkt hvor nordmenn fortsetter å prioritere reiser. 65 prosent av nordmenn planlegger å ha sommerferie i år, ifølge Reisepuls 2024, en undersøkelse utført av Opinion på vegne av Virke. Undersøkelsen avslører også at gjennomsnittshusholdningen har til hensikt å bruke 45 900 kroner på ferier i 2024, en økning på over 26 prosent fra året før.

Les også: Hit vil nordmenn reise i 2024

Nye tall viser at 65 prosent nordmenn planlegger å ha sommerferie i år. Foto: getty

Søk din neste reise med Sembos nye AI-reiseassistent her


Vårens populære storbyer

Klassiske byer som Barcelona, Roma og London ligger på topp som de mest populære storbyene denne våren, ifølge Ticket Feriereiser.