Reisequiz: Hvilket land er dette?

Hvor god er du i geografi? Vi gir deg 10 spørsmål for deg å prøve deg på.

Kan du gjette hvilket land dette er? Foto: getty

Noen nasjoner vekker større nysgjerrighet enn andre. Er du klar over fascinerende fakta om disse landene, og kan du gjette hvilket land vi refererer til? Ta også en titt på bildene for å få ledetråder om hvor dette kan være.

1. Dette landet er kjent som “Landet av de stigende solens land”. Hovedstaden har flest Michelin-stjerner-restauranter i verden. Det er totalt 28 Nobelprisvinnere, og å spise mens man går anses som uhøflig.

Her finner du svaret

reisequiz
Landet med flest Michelin-stjerner-restauranter i verden. Foto: getty

2. Dette landet kan skilte med å huse verdens største museum. Mottoet i landet er «frihet, likhet og brorskap». Landet er også verdens største eksportør av vin. Hvilket land er dette?

Her finner du svaret

reisequiz
Landet har både by og strand. Foto: getty

3. Landet har noen av verdens mest aktive vulkaner, og har tre av de største øyene i verden. Ordet “Java” har blitt et slanguttrykk for kaffe, etter kaffebønnene som dyrkes på øya Java. Dette er det fjerde mest folkerike landet i verden.

Her finner du svaret

reisequiz
Dette er det største landet i sørøst-Asia. Foto: getty

4. Med verdens lengste kystlinje og verdens fjerde lengste motorvei, kan man si at dette landet er noe stort. Det er hele 38,25 millioner innbyggere totalt. Landet er blant annet kjent for lønnebladet og bevere.

Her finner du svaret

reisequiz
Landet med beaver og lønnebladet. Foto: getty

5. Hovedstaden i dette landet har et av verdens mest travleste sykkelveinett, og deilig smørbrød kan sies å være del av nasjonalretten. Landet har flere ganger blitt kåret til verdens lykkeligste land, og det er ingen fjell å se.

Her finner du svaret

reisequiz
Her er det populært å sykle. Foto: getty

6. Landet er kjent for å ha verdens hovedstad for gatemat, og har en av de strengeste straffene for narkotikasmugling; dødsstraff. Det er ikke lov å gå uten skjorte, og det er ulovlig å tråkke på valutaen eller til og med rive den. Du finner også verdens største Buddha-statue her.

Her finner du svaret

reisequiz
Verdens hovedstad for gatemat. Foto: getty

7. Landet har verdens lengste veitunnel med imponerende 24,5 kilometer. Elgen er landets nasjonaldyr, og befolkningen er et av de største forbrukerne av lakris i verden. Dette er også et av de beste landene å oppleve nordlyset.

Her finner du svaret

reisequiz
Elg er landets nasjonaldyr. Foto: getty

8. Dalmatinerhunden kan spores tilbake til dette landet. Nasjonalblomsten er Iris, og Nikola Tesla ble født her. Det sies at ris-sjokoladen ble oppfunnet her, og på en av øyene ble Hollywood-filmen «Mamma Mia 2» spilt inn.

Her finner du svaret

reisequiz
Mange nordmenn elsker dette ferielandet. Foto: getty

9. Du finner verdens eldste bank i dette landet, og verdens beste is. Sportsbilmerket Ferrari ble grunnlagt her i 1947. I tillegg er det hele 58 UNESCO-verdensarvsteder i landet.

Her finner du svaret

reisequiz
Landet med flest UNESCO-verdensarvsteder. Foto: getty

10. Her drikkes det te mer enn de fleste andre kulturer i verden. Det kjøres på venstre side av veien, bortsett fra når du kommer til hotellet The Savoy – da skal det kjøres fra høyre side. The World Wide Web ble oppfunnet her.

Her finner du svaret

reisequiz
Landet hvor telkulturen står sterkest. Foto: getty

Bildequiz: Hvor er dette?

Er du flink til å kjenne igjen steder? Test dine geografikunnskaper! Vi gir deg en del bilder av forskjellige reisemål som du kanskje kjenner igjen. Fasiten for hvert spørsmål vil du finne under bildet. Kjør quiz! Denne øygruppen kan direkte oversettes til «hundeøyene», men det er egentlig seler det er snakk om. Alle øyene er […]