Slik håndterer du flyskrekken

Er du en av de som sitter med hjertet i halsen, mens andre passasjerer tar det helt med ro?  Her er 9 tips fra flyselskapet KLM på hvordan du kan håndtere flyskrekken:   1.Møt opp forberedt. Print ut flybilletter, ombordstigningskort, hotellinformasjon osv. Dette vil gi deg en følelse av kontroll. 2.Identifiser din redsel. Mennesker kan være redde for forskjellige deler av flyreisen. Noen sliter med klaustrofobi, mens andre kan 3.bli urolig av de mange lydene på flyet. Å fastslå hva det er som gjør deg redd kan være ett steg nærmere å overkomme redselen. 4.Ikke drikk kaffe. Hold deg unna koffein i form av kaffe, te eller brus. Med et forhøyet angstnivå i kroppen trenger kroppen heller ting som beroliger deg.

Business man traveling and doing check-in at the airport

5.Slapp av og pust med magen. Dette er nok det vanskeligste å gjøre, men prøv å hold musklene dine avslappet. Slik kan du lure hjernen til å tro at det ikke er grunn til bekymring. Skal du ut og reise? Ta en tur innom Laurel Nights! Her finner du verdens beste hoteller.6.Snakk med folk. Distraher deg selv ved å snakke med reisefølget ditt, den ukjente sidemannen eller flyvertinnen. Dette forhindrer at du selv gir brennstoff til angsten ved å sitte fast i irrasjonelle tankebaner. 7.Vær åpen om flyskrekken. Flypersonalet er her for deg og er vant til å gjøre reisen mer behagelig for passasjerer med flyskrekk. 8.Husk at turbulens ikke er farlig. Turbulens er ubehagelig for alle, selv de uten flyskrekk, men det er ikke farlig. Minn deg selv på at ingen fly noen gang har styrtet på grunn av turbulens.

iStock_000049195554_Small

9.Prøv å nyte flyturen. Det høres kanskje vanskelig ut, men les en god bok, prøv å sove litt, se på film eller les deg opp i guideboken for destinasjonen din. Alt som kan distrahere deg fra angstfylte tanker er bra. Her finner du de rimeligste flybillettene.Søk på tusenvis av hoteller på Hotels.com.

People traveling and enjoying the service onboard

Hva er flyskrekk?

I overkant av hundre tusen nordmenn lider av så sterk flyskrekk at de helt unngår å fly, skriver psykologisk.no. I dag finnes det to typer flyskrekk: Den første typen er en klassisk fobi der man reagerer med en uforholdsmessig stor angst ved nærvær av visse objekter eller situasjoner, og dermed forsøker å unngå disse. Den andre typen flyskrekk gjelder de som er redde for å fly som følge av andre plager (særlig panikkangst, klaustrofobi, agorafobi eller generalisert angstlidelse). Da er flyskrekk ofte et av flere symptomer, og diagnostiseres best sekundært til hoveddiagnosen. For mange har også plagene aspekt av sosial angst ved at de er redde for å dumme seg ut overfor andre passasjerer dersom de får et angstanfall, skriver psykologisk.no. Les mer om flyskrekk her.

Her finner du de rimeligste flybillettene.

Søk på tusenvis av hoteller på Hotels.com.

Les også:

Fra mai 2016 kan du fly direkte til Boston fra Oslo

De mest irriterende folkene på flyplasser

Slik finner du best mulig pris på hotellrommet

  Kilder: KLM, Psykologisk.no

[adservice-comparison-feed]