Sommerferien barna vil elske

Det er mange steder du kan dra med familien som både er avslappende og underholdende, uten at du nødvendigvis trenger å dra langt. I disse landene er du sikret en ferie spekket med opplevelser som igjen gir verdifulle barndomsminner.  

Algarve, Portugal

The beautiful Camilo Beach in Lagos, Portugal, with its magnificent cliffs and the blue ocean colorfully lit at sunrise

Algarves kjennetegn er nok de flotte hvite sandstrendene omringet av bratte klipper. Strandopplevelsen blir helt unik og du finner ikke mange like steder som dette. Små fiskebyer, luksuriøse hoteller ligger ligger som perler langs kysten og gir gjestene sine en vidunderlig utsikt over havet og naturen i Portugal. I og med at Algarve ligger i Algarvekysten, varmer solen fra det afrikanske kontinentet ekstra mye her. Barna kan dra på et lite eventyr på Aqualand, som er et av de største badelandene i Europa. Her er det en 23 meter høy vannsklie, «banzai», som barna kan kose seg med. En annen populær badepark for de yngste er Slide & Splash, som ligger vest for Lagos. Dette er noe mindre, men kan skryte seg på 8 forskjellige sklier. På Zoomarine kan hele familien kose seg med blant annet delfinshow, se haiene på akvarium og få med seg et spektakulært film om havets fiskearter på 4D. Ellers er det andre aktiviteter som badebassenger, et digert pariserhjul, et piratskip, en karusell og en berg-og-dalbane. Les også: 5 eksotiske reisemål De voksne kan nyte late dager med mange ulike aktiviteter. Golf, tennis, vannsport, dykking og snorkling er bare noe av det turistene kan bruke ferien på. Portugal er verdenskjent for sine viner, og spesielt da for portvin. Spis en bedre middag og smak deg frem til din nye favoritt-vin. Utforsk storbyen Lisboa med sin vakre arkitektur, spennende og rimelig shopping og ypperlig mat. Book et elvecruise på Douro og se den vakre kysten. Vilamoura er et førsteklasses reisemål med flere elegante golfhotell og fem golfbaner innen behagelig rekkevidde. Her er det også et kasino og en lekker marina, full av glinsende båter.  Strandpromenaden inviterer til joggetur på dagen og spasertur på kvelden.

Her bor du: Tivoli Marina Vilamoura

Les mer om hotellet her. Finn flere hoteller i Algarve her.Søk flybilletter her.

Menorca, Spania

iStock_000003869248_Small

På Menorca trives både barnefamilier og par, for de som vil ha en mer roligere ferie. Øya er noe roligere enn nabolandene Ibiza og Mallorca. Her blir du ikke forstyrret av nattklubb-musikk hver kveld. Binibeca Nou er regnet som den fineste stranden på øya.  Cala Macarelleta er den andre stranden du bør sjekke ut, kjent for sitt turkisgrønne vann. Her kan du padle, besøke aqua center, dra på kayaktur eller ri på hest. Arenal d´en Castell ligger på nordkysten og er det perfekte stedet for barnefamilier. Den lille bydelen ligger i Es Mercadal, med lang sandete strand, fire små supermarkeder og en del barer og restauranter, inkludert Japi’s, Kane’s Bar og en irsk pub. Et annet alternativ er å bo på den nest største byen på øya, Ciutadella. Denne bykjernen var tidligere regnet som øyas hovedstad, og i dag holdes Saint John-festivalen hvert år den 23. og 24. juni. På Menorca er det over 120 badeviker å velge mellom med fine sandstrender og klart vann. På øyas nordlige side ligger Platja Tortuga, også kjent under navnet den turkise stranden. Dette er kanskje den mest vakre stranden du finner, og flott for å komme seg bort fra de hektiske strendene. Om lange dager i solen blir kjedelig i lengden, kan du velge mellom aktiviteter som vannsport, dykking, seiling, vindsurfing, ridning, klatring, sykling eller padle havkajakk. Ønsker dere å oppleve Mallorca i samme slengen, går det ofte båt mellom øyene. Du kommer til Menorca med direktefly med Norwegian. Flytiden tar omtrent 3 timer og 40 minutter.

Her bor du: Melia Cala Galdana

Sjekk også ut Aparthotel Paradise Club & Spa er et annet godt valg. Dette er en leilighet med familievennlig profil med gratis barneklubb, restaurant, basseng, treningssenter, eget kjøkken og egen balkong.   Les også: De beste familiehotellene på Mallorca

Barcelona, Spania

iStock_000050105910_Small

Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona Spanias nest største by. Byen har vært et populært turistmål i flere år nå, og dette kommer blant annet av at den er rik på kulturarv, har flere flotte arkitekturer og ikke minst hjembyen for et av verdens mest anerkjente fotballag, nemlig FC Barcelona. Barcelona er en flott by for de med barn. Alt fra shopping og bad til spennende severdigheter og museer til hele familien. Severdigheter som Sagrada Familia er ganske spennende for alle aldre. Den store basilikaen ble påbegynt i 1883, men er fremdeles ikke ferdigbygd. Store geometriske figurer, historien, samt muligheten til å gå inn og helt til toppen, gjør Sagrada Familia til en spennende opplevelse. Europas største akvarium ligger i Barcelona og heter L’Aquarium. Med over 50 aktiviteter tilpasset barn fra aldersgruppen 3 og oppover, kan barna få en ordentlig dypdykk i fiskenes verden. I tillegg har storbyen selvsagt egen zoo som alltid er moro for de yngste. Magic Fountain er et av Barcelonas mest populære monumenter og må ses. Fontenen på plass foran Grand Palace tiltrekker seg turister fra hele verden for sitt spektakulære lys, vann og musikk show. Shoppingen skjer på hovedgaten La Rambla, som også rommer mange turistinfiserte restauranter, museer og kafeer. Her finner du alt fra nisje- til turistbutikker med utrolige kupp, men om du skulle ønske å kikke i de store kjedebutikkene, så bør du bevege deg til Placa Catalunya. De eksklusive merkene som Chanel og Mulberry finner du på Pg. Gracia.

Her bor du: Grand hotel Central

Familievennlige hotell er det ikke mangel på i Barcelona. Grand hotel Central er det mest bestilte familiehotellet i Barcelona, og er flott på alle måter. Her er det høy klasse på alt, inventar, bar, innsjekk, rom og takterrasse. Her får du hele oversikten over familiehotellene i Barcelona.Søk flybilletter her.

Disneyland, Paris

iStock_000079746815_Small

Disneyland Paris er Disneyland for europeere og drømmemålet for både små og store prinser og prinsesser. Her finner man fart, spenning og moro i parkdelene Main Steet USA, Fantasyland, Frontierland, Adventureland og Discoveryland, samt parken Walt Disney Studios dedikert til filmens verden. I tillegg til karuseller og berg- og dalbaner finner man aktiviteter som ridning, golf, tennis, vannsport m.m. Parken viser også mange shows, gjennomfører parader og annen moro for hele familien. Paris er selvfølgelig ikke til å komme utenom når man først er mer eller mindre der, men det er ingen grunn til å reise tur retur Paris mens man er i Disneyland, for å forsøke å skvise inn litt ekte fransk atmosfære og få et glimt av Eiffeltårnet. Da er det bedre å ta noen dager i Paris før eller etter at man har vært i Disneyparken. Og Paris trenger heller ikke være kjedelig for barna. I tillegg til både museer og parker med avdelinger tilrettelagt for barn kan både Eiffeltårnet og en båttur på Seinen være spennende opplevelser for de små.

Her bor du: Hotel Balmoral

Et flott familiehotell som ligger ganske sentralt til Triumfbuen og Eiffeltårnet. Hotellet tilbyr barnepass på rommet. Du kan benytte deg av sykler helt gratis, i tillegg er bar og restaurant tilgjengelig. Bestill et hotell med svømmebasseng og ha det som dagens bonus for barna, samt pass på å ta nok ispauser. Le Metropolitan tilbyr både svømmebasseng og barnepass, samtidig som du bor veldig sentralt. Finn rimelige hoteller og fly her.Her finner du mange familiehotell i Paris.

Europa-Park, Rust, Tyskland

iStock_000025805207_Small

Europa-Park er den mest populære fornøyelsesparken i Tyskland med med flere millioner besøkende årlig. I Europa er parken nest største etter Disneyland i Paris. Fra påsken frem til begynnelsen av november kan du oppleve hele 15 forskjellige områder i parken, oppkalt etter europeiske land eller regioner. Deriblant kan du oppleve Norge, som er med i den skandinaviske-avdelingen med flere vannattraksjoner og en norsk stavkirke. Tre kvarter fra franske Strasbourg, en time fra Karlsruhe og to timer fra Stuttgart og Zürich. Det aller beste er å leie bil når du først er i Tyskland, og kjør rundt Tysklands mange flotte byer. Fra Berlin tar det omtrent 4 timer å kjøre ned til Rust.   Les også: Berlins mest trendy bydelerHer finner du hoteller nær Europa-Park.

Lopud, Kroatia

Dubrovnik, top-view of town and sea. Croatia.

Lopud er den nest største øya i skjærgården og berømt for sine frodige hager fylt med sitron- og appelsintrær – og ja, strendene her er også helt nydelige. Tidligere var den kroatiske ferieøya et hjemsted for kapteiner og sjømenn, noe som gjenspeiler øyas maritime tradisjoner. Fra Dubrovnik tar det i underkant av 40 minutter å reise med ferge til Lopud – en reise verdt hvert eneste minutt. Les også: Velkommen til KroatiaFerieøya er et ferieparadis for småbarnsfamilier, med helt bilfrie veier og langgrunne strender.  Den største stranden heter Sunj, og det finnes kun en håndfull av barer, hoteller og restauranter her.

Her bor du: Lafodia Sea Resort

Det mest populære hotellet i Lopud, med egen barneklubb og utendørsbasseng som er perfekt for barnefamilier. Her finner du flere hoteller i Lopud.Finn rimelige hoteller og fly her.

Krakow, Polen

Horse carriages on main square of Krakow city in Poland

Krakow? Ja, Krakow. Den polske storbyen er kanskje ikke den første som slår inn når du planlegger helgetur, men kan anbefales av flere grunner, blant annet: Du flyr dit enkelt og billig. Hoteller og restauranter er svært prisgunstige. Krakow vil trollbinde deg, og er byen for deg som er glad i legender, historier, shopping, vakker natur og en ferie som er superbillig! Den polske storbyen byr på akvarium, dyrehager og og en shoppingsenter som barne vil elske; Fantasy Park Krakow Plaza. Her er det bowlingbaner, spilleautomater og biljardbord, i tillegg til lekeområde for de mindre barna. Det er også vanlig å se hest og vogn ved torget i gamlebyen, noe som nokså er morsomt for barna.

Her bor du: Hotel Wentzl

Her finner du familiehoteller i Krakow.Finn rimelige hoteller og fly her.   Les også: Hit reiser du på jentetur

Legoland, Billund, Danmark

The entrance of Legoland in Billund, Denmark.

Parken bestående av 60 millioner Lego-brikker er godt kjent av nordmenn. Spøkelseshuset «Ghost – The Haunted House», er en nervepirrende og interaktiv Lego-opplevelse, som er det store trekkplasteret. Her kan de besøkende blant annet treffe på gjenferd og ta del i et sveveeksperiment som sender dem ut i åtte meter høyt fall. Ikke noe for de lettskremte, men den spektakulære Lego-innpakningen er fascinerende i seg selv. Hotel Legoland har fått på plass en ny temafløy med 24 rom i riddertema, og et annet overnattingstilbud – Legoland Holiday Village – er verdt å ta titt på. Tidligere FDM Billund Camping og vandrerhjemmet Legoland Village har gjennomgått en omfattende renovering og blitt tematisert, og tilbyr nå rimelig overnatting til familier på besøk i Billund. Indianerlandsbyen med 25 tipier er et utmerket alternativ til de som elsker friluftsliv. Polar Land er den største attraksjonen Legoland har etablert noensinne. Denne delen av parken huser blant annet Polar X-plorer, den største berg- og dalbanen i Legoland. Med en toppfart på 65 kilometer i timen suser scootervognene gjennom et vinterlandskap med ville dyr bygget i Lego-klosser, og et eget område med levende pingviner.

Her bor du: Hotel Legoland

Les mer om hotellet her. Finn rimelige hoteller og fly her.

Orlando, Florida, USA

iStock_000079668239_Small

Orlando er kjent for noe av verdens beste fornøyelsesparker i verden. Faktisk ble Island of Adventure kåret til verdens beste fornøyelsespark i 2015, av nettstedet Tripadvisor. Med «Live the adventure» som motto, så gjør du bokstavelig talt det. Du reiser i utforskning og eventyr. I dét du entrer porten får du en opplevelse for livet med myter,dinosaurer, tegnefigurer, superhelter og barnefortellinger. Fordelt på 7 forskjellige øyer. Deretter finner du Marvel Super Hero Island, Toon Lagoon, Jurassic Park, The Wizarding World of Harry Potter,The Lost Continenet og Seuss Landing. Eventyrlandet er ikke bare for de små, men det er også en perfekt tur for alle aldre. Du kan vandre gjennom hele fornøyelsesparken og utforske alle de spennende butikkene og restaurantene i området. En tur til et av verdens mest kjente fornøyelsesparker er en god idé til sommerferien. Ta med barna, kjæresten eller vennegjengen – man er aldri gammel nok for store opplevelser! Og hva er vel kulere enn å ha opplevd verdens beste fornøyelsespark? Du kan fly direkte til Orlando på 9,5 timer med Norwegian. Finn rimelige hoteller og fly her.

Her bor du: Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa

Les mer om hotellet her. Finn flere hoteller i Orlando her. Søk flybilletter her.

Les også:

Dette er verdens beste reisemål i 2016

10 togturer for en helg