Topp 10 spesielle og kreative ting du kan gjøre i London

Mange av oss har vært i London tidligere, og har lyst til å oppleve noe helt nytt og spennende. Vi fikk det kreative og øko-vennlige hotellet Qbic til å lage en liste over 10 spennende og kreative ting man kan gjøre i London.

God tur!

Her finner du flybilletter til London

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Street Art Tour

Gjør klar Instragram-en din. Øst-London er dekket i fantastisk gatekunst, og heldigvis kjenner folkene på Street Art Tours London scenen som sin egen baklomme, og kan gi deg all info du trenger om de beste delene av byen. For tider og booking kan du sjekke her.

Hip-hop Brunch

Londonere elsker en god, brisen brunsj, og konseptet Hip-hop brunch gir deg både fengende beats og southern fried chicken. Dette er det nærmeste du kommer til å leve livet som Notorious B.I.G. Book billettene dine her.

Drikk drinker på do

De seneste årene har en bisarr og fantastisk trend tatt over byen: Å gjøre ubrukte toaletter om til cocktail-barer. Det er den perfekte kontrast – luksus og skitt. Sjekk ut denne i Covent Garden eller denne i Bermondsey.

Utforsk det fantastiske, britiske matmarkedet

Vi vet ikke hvordan vi noen gang utviklet oss til å kunne få med oss gode kupp uten kjøpmenn som kontinuerlig skrek dem mot oss. Denne byen har flere matmarkeder enn du kan tenke deg, og de serverer alle utrolig og variert street food, samt det vi kaller vanlig mat. Sjekk ut Borough Market (stengt søndager) for toppkvalitets mat.

Stikk på en ping-pong bar

Tro det eller ei, ping-pong stammer tilbake til det tidlige 1900-tallet i England, så vi regner med det er greit at britene har gjort spillet om til enda en grunn til å stikke på puben. Bounce i Old Street er 10 minutters gange fra hotellet, og der kan du spille og drikke til hjertens lyst.

Spis i mørket

Denne kunne du også gjort naken, men det ville ikke vært like effektivt. På Dans le noir geleider blinde kelnere deg gjennom et bekmørkt rom hvor du vil bli servert en rekke «overraskelsesretter». Mørket er tross alt sagt å skulle skjerpe dine andre sanser.

Ta turen til et blomstermarket

Hvis du ikke har noe imot folkemengder er Columbia Road Flower Market et herlig sted å tilbringe en avslappende søndag. Vandre gjennom rader av blomster, og sjekk ut vintage-bodene. Og kanskje plukk med deg noe mat på veien?

Smak på Londons spesial-øl

Byens craft beer-scene har eksplodert de siste åtte årene, med 36 nyåpnede bryggerier i fjor alene. Et lite mikrokosmos har oppstått rett sør for elven i trendy Bermondsey, hvor noen lure folk har opprettet Bermondsey Beer Mile. Rundt lunsjtider på lørdager kjører de en pub-til-pub-runde som lar deg smake den beste ølen London har å tilby. Bare ikke legg noen planer med andre på lørdagskvelden.

Vi takker Qbic for listen!

Om du vil bestille rom på det kreative hotellet, kan du sjekke priser her

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her booker du Qbic

10 andre topphoteller i London:

Det beste hotellet for shopping: W London Leicester Square

Vi har tatt som utgangspunkt at du vil shoppe på Oxford Street og Regent Street, Piccadilly, New Bond Street og deromkring.

Vår aller beste anbefaling er W London Leicester Square. Dette hotellet ligger midt i det som kalles West End, nesten selvfølgelig nok rett ved Leicester Square. De såkalte W Insiders som jobber på hotellet kan guide deg til både åpne og lukkede salg, og gi deg noen virkelig gode tips for den ultimate shoppingen i London. Til og med butikken på hotellet er en opplevelse i seg selv. Et virkelig design-luksushotell som også har spa, et fitness-senter og en virkelig kul bar.

Se flere bilder og les mer om hotellet her

Alternativ: Radisson Blu Edwardian Sussex Hotel – perfekt plassert ved Oxford Street

Det beste hotellet for severdighetene: Park Plaza Westminster Bridge London

Hvis du vil til London for å se severdighetene ville vi startet i nærheten av London Eye. Kort vei til Buckingham Palace, Westminister, London Aquarium, Big Ben og flere andre av severdighetene du bør få med deg.

Svært sentralt plassert vil du finne dette hotellet, noen få hundre meter fra London Eye. Hotellet har også et glitrende spa, Mandara Spa, skulle kroppen trenge litt pause etter de mange opplevelsene som London har å by på. En strålende sushi-restaurant, et fransk brasseri og en god kafé finner du også. Samt den strålende Primo Bar.

Rommene har et moderne og svært tiltalende design, og det innendørs svømmebassenget er også noe som er vel verdt å sjekke ut.

Les mer om hotellet og se flere bilder her.

Det beste hotellet for design: Eccleston Square Hotel

Hvis det er design du er ute etter så har London svært mange perler å by på, men Eccleston er virkelig noe for seg selv. Et lite, luksuriøst hotell ikke langt fra Buckingham Palace som virkelig har et gjennomført design.

Hotellet er kun for voksne (det er altså ikke lov med barn på hotellet), og er også et av de mest teknologiske avanserte hotellene i byen. Den private hagen, en strålende bistro, en iPad hvor du kan bestille roomservice eller bare surfe med, flatskjerm-tv på badet, strømuttak for norske kontakter og gratis 3D-filmer på rommet er noen av de utrolige detaljene som hotellet tilbyr. Eccleston er en virkelig opplevelse.

Les mer om hotellet her.

Det beste hotellet for luksus: Hotel 41

Dette hotellet har navnet sitt etter sin adresse: 41 Buckingham Palace Road. Du klarer å gjette hva som er like i nærheten. Et luksushotell som virkelig setter standarden, og som er så populært at du faktisk skal være heldig om du finner plass der – spesielt i populære helger. Med kun 30 rom på hotellet så går de fort.

Hotel 41 har blitt kåret til det beste hotellet i Storbritannia av Conde Nast og Tripadvisor, og regnes som ett av de aller beste hotellene i Europa og verden.

Alle de 30 rommene er unike, og hotellets personlige service skrytes opp i skyene av de som har besøkt det.

Les mer om hotellet her.

Det beste hotellet for en billig tur: ibis London Blackfriars

Å finne et sentralt hotell i London med gode priser uten å måtte gå langt ned på standard, service og gode fasiliteter. Ett av de virkelig få perlene blant mye svært middels er ibis London Blackfriars.

Dette hotellet ligger tett ved t-banestasjonen Southwark, og har god standard med mange fine fasiliteter. I gåavstand finner du London Eye, London Aquarium, National Gallery og flere andre severdigheter.

Hotellet har svært gode anmeldelser på Tripadvisor, og god frokost samt rom som gir deg alt du trenger på en tur til London. Hotellets moderne fasiliteter som gigantisk flatskjerm-tv på rommene, gratis nett og alt du trenger.

Les mer om hotellet her.

Det beste hotellet for romantikken: The Halkin

Dette er virkelig en opplevelse for par, for så vidt også uansett ellers. En hotellperle i Belgravia-distriktet med all luksus du kan tenke deg. De 41 rommene vil ta tak i deg, og dra deg inn i en annen verden.

Området rundt har svært gode restauranter, barer og god shopping. Alt på hotellet er i tillegg gjennomført på en slik måte at London-oppholdet kan nytes både innenfor og utenfor rommets fire vegger.

Har du råd bør du vurdere COMO-suitene, men alle rommene er av ypperste kvalitet. Et hotell for de store anledningene.

Les mer om hotellet her.

Det beste hotellet for forretningsreisende: Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club

For forretningsreisende er ofte transporten til og fra hotellet av høy viktighet. Mange forretningsreisende får også fordelen med å lande på Heathrow når det gjelder nærheten til byen, og vi har også tatt det som utgangspunkt. Et godt forretningshotell må også ha gode fasiliteter for utskrifter, tilgjengelige datamaskiner, god nettforbindelse og mulighet til å jobbe effektivt på rommet. I tillegg kan det være en åpenbar fordel at hotellet har møtelokaler som kan leies.

Ett valg kan være Sofitel London Heathrow, som ligger på flyplassen. Et strålende hotell som også har limousinservice til og fra byen.  271883

Vi går likevel for Millennium & Copthorne Hotels at Chelsea Football Club. Du trenger kanskje ikke å gjette hvor hotellet er plassert. Egentlig snakker vi om to hoteller, begge plassert på Stamford Bridge. Den store fordelen, uavhengig av fotballinteresse, er at alle transportmuligheter fra hotellet er strålende lagt opp. Et godt business-senter (24 timer), god nett-tilgang og gode arbeidsplasser på rommene. Gå for Club-rommene for komfort og god plass.

Les mer om hotellet her.

Det beste lille hotellet: The Soho Hotel

Små hoteller kalles boutique-hoteller, altså hoteller hvor det ikke er flere hundre rom og langt mellom personlig service. Vårt valg er ett av de få hotellene vi har sett som knapt har noen negative anmeldelser på Tripadvisor. Snittkarakteren er absolutt topp.

Mer sentralt i London skal du også lete lenge etter. Alle rommene har unikt design, og ligger i en ganske så rolig sidegate i Soho. Det er likevel bare noen få meters gange til uteliv, shopping, restauranter og alle opplevelsene hjertet av London kan gi deg.

Baren og restauranten Refuel er et sted å spotte kjendiser, og skulle du ha råd og lyst kan du også booke en av penthouse-leilighetene hvor du virkelig får følelsen av å være på en anglofil tur.  Det er en grunn til at et søk på The Soho Hotel gir deg like mange kjendisbilder som bilder av hotellet. Londons beste boutique-hotell, ja!

Strålende service og alle mulige fasiliteter du egentlig kunne ønske deg koster, men dette hotellet er en virkelig opplevelse. Tatler kalte hotellet for det mest glamorøse i verden…

Les mer om hotellet her.

Det kuleste hotellet: St Martins Lane

Vi skal være de første til å innrømme at kult er noe som kan være en subjektiv oppfatning, men dette Philip Starck-designede hotellet er det motsatte av rolig og enkelt design. Her er det mye av av absolutt alt. Skal du på en rolig romantisk ferie bor du ikke her. Er målet derimot å ha det utrolig gøy så bør du seriøst vurdere dette.

Asia De Cuba, Bungalow 8 og Light Bar er alle på hotellet. Rommene er designperler, men hvis du er allergisk mot hvitt bør du kanskje vurdere noe annet. Et hotell som er omtrent like fullt av kjendiser som The Soho Hotel, og et hotell hvor kjendisene frekventerer barene og restauranten. Ikke at det skal være det viktigste, men plasseringen av hotellet gir deg også direkte tilgang til det aller beste utelivet London har å bo på.

Hvis din London-tur skal inneholde passelige mengder med champagne, fest og moro så vet vi hva vi ville ha valgt.

Les mer om hotellet her.

Det beste hotellet: Bulgari Hotel & Residences London

Vi liker å kalle Bulgari for Bvlgari (med basis i deres logo). Et flunkende nytt hotell som på mange måter kan definere luksus, hvis du hadde trengt en slik definisjon. Store rom (en sjelden vare i London) rett rundt hjørnet fra Harrods med luksus fra A helt til Å.

Hotellets egen kino bør også nevnes hvor du kan se sport, spille spill (!) eller se filmer (de har blant annet en søndagsbrunsj med filmvisning etter). Rommene er av en nærmest utenomjordisk kvalitet, og det nærmeste vi kan beskrive dem som er at det er som om du hadde kjøpt deg en luksusleilighet i London. To etasjer med spa og svømmebasseng, samt et privat spa for to personer. Baren og restauranten på hotellet er også meget gode.

Prisen står forresten til luksusen.

Se flere bilder og les mer om hotellet her.

Les også:

London – opplev storbyen på 24 timer

London-hotellene som skriker luksus