Ungarns beste spaopplevelser

Her får du luksus til en svært billig penge. Ungarn er et land flere og flere turister får øyene opp for, og det er ikke uten grunn.

Med over 1000 varme kilder spredt over 80 % av det vakre landet, er Ungarn er mekka for spaelskere. Prisene er det heller ingenting å utsette på, så her kan du virkelig få en luksusopplevelse for en brøkdel av det du ville måtte betale hjemme.

Szechenyi bad i Budapest

Spa

Dette spa-anlegget må du besøke hvis du er i Ungarn. Szechenyi kildebad er et av Europas største spa-anlegg, og var da det ble bygget i 1913 Pests aller første av mange. I tillegg til så mye som 15 innendørsbasseng og 10 sauna/damprom, finner du i anlegget to flotte utendørsbassenger flankert av en vakker bygning. Vannet i  Szechenyi blir levert fra to varme kilder.

Budapest er en vakker by, med spennende arkitektur og et prisnivå langt under det vi er vant med her hjemme. Du finner lett et 4-stjerners hotell til rundt 3-400 kr. natta, og skal du helt opp i luksusklassen med de aller mest ekstravagante hotellene må du kanskje opp i 11-1200.

Les også: Buda eller Pest?

Bükfürdő

Spaspa

Ungarns 2. største spa Bükfürdő befinner seg rundt 120 km vest for Budapest, i retning de Østerrikske Alpene. Her finner du hele 32 basseng, en gigantisk sauna og flere barnebasseng.

Velger du å bo på Hunguest Hotel Répce Gold har du direkte tilgang til spaet gjennom en lukket passasje, og kan nyte god mat og alle fasiliteter du har bruk for. 

Finn flere hoteller i nærheten her.

Salaris, Eger

Spa

Salaris er i likhet med Szechenyi et av Ungarns beste spa.Kildevannet som kommer fra en varm kilde like ved sparesorten er fullt av kalsium magnesium hydrogenkarbonat, og sies å ha helbredende egenskaper. Saltet som har samlet seg fra kildevannet rett ved spa-anlegget er et syn du ikke bør gå glipp av! Dette spa-anlegget befinner seg på en hotellresort, så her kan  det være smart å booke rom på resorten hvis du virkelig vil nyte spalivet. Her kan du booke rom på Salaris Resort Spa Hotel Salaris ligger i Eger, en vakker liten by hvor kildebadene er den største attraksjonen. I tillegg til Salaris bør du sjekke ut Eger Thermal Bath og Egerszalok Spa – to fantastiske spa-anlegg med alt du kan drømme om av fasiliteter.

Sammenlikn priser på flybilletter her.

Miskolctapolca Cave Bath

tapolca

I forstaden med det svært kompliserte navnet Miskolctapolca, finner vi nok et fantastisk fantastisk spaanlegg. Anlegget blir for enkelthetens skyld gjerne bare kalt Cave Bath, et navn som også gjenspeiler selve spa-anlegget. Her renner vannet gjennom mystiske kalksteinsgrotter, noe som fører til en helt spesiell atmosfære og opplevelse for de besøkende. Du kan lese mer om Miskolctapolca Cave Bath her

Her bør du bo

I Miskolctapolca, anbefaler vi å finne et hotell som ikke ligger alt for langt unna Cave Bath. Hotell Kolibrier et ypperlig hotellalternativ, som ligger omlag 5 minutter unna det populære anlegget og i tillegg er svært billig. Sjekk også utCalimbra Wellness Hotelfor et luksuriøst opphold i nærheten av Cave Bath.

Her finner du flere hoteller i Miskolctapolca.

Hévíz-sjøen

Hévíz er en liten by beliggende 2,5 timer unna Budapest. Hévíz-sjøen, som består av naturlig kildevann,er  den største naturlige, biolgisk aktive termalsjøen i hele verden. Innsjøens temperatur er 23-25 °C på vinterstid, og kan komme godt over 30 når det er sommer. Hévíz-sjøen er naturlig nok et populært samlingssted for både lokale og besøkende, både på grunn av sin behagelige temperatur og vannets medisinske egenskaper. Les mer om Hévíz og hva du kan oppleve her.

Bo her

Hotell2

Et hotell som anbefales på det varmeste, er NaturMed Hotel Carbona. Hotellet ligger like ved innsjøen, og kan by på et storslagent sirkulasjonsbad og en rekke terapautiske behandlinger. Reis til Hévíz og NaturMed Hotel Carbona for å oppleve ekte velvære! Andre ypperlige hotellvalg er sjarmerende Hotel SanteFeng Shui Wellness Apartmanház og Lotus Therme Hotel & Spa 

Hungarospa, Hajduszoboszlo

Byen med det svært vanskelige navnet Hajduszoboszlo, befinner seg 21 km sørvest for Debrecen. Her finner du Hungarospa – spaet hvor du kan nyte terapautiske kildebad, vannpark for barna og ikke minst de morsomme temabassengene. Hungarospa er stort, og det spares ikke på moroa. Her bør du bo på Hungarospa Thermal Hotel, hotellet som er tilknyttet spaområdet.

Her kan du sammenlikne priser på flybilletter.