Drømmer du om å bo på Grand Budapest Hotel?

30.2862135

Wes Andersons film «Grand Budapest Hotel» fra 2014 har vunnet flere prestisjetunge priser, og fikk blant annet fire priser og åtte nominasjoner under årets Oscar-utdeling.  Det er ikke overraskende. Filmen forbauser oss med et drømmende univers – fylt med fantasi og spenning. «The Grand Budapest» er nesten altfor skjønn – så vakkert at du vil sjekke inn selv. Du lurer sikkert på hvor dette hotellet befinner seg? Og kan du faktisk bo der?

Ikke i Budapest

Filmen er inspirert av Stefan Zweigs novelle, som utspiller seg mellom 1932 til 1968. Hotellet befinner seg på en nydelig fjelltopp i Zubrowka (også navnet på en polsk vodka), som er et fiktivt øst-europeisk land. Hotellet er nemlig ikke i Budapest, selv om navnet tilsier det.

Dessverre kan du ikke bo på det eksakte hotellet, fordi det finnes ikke i virkeligheten.  Men, vi har funnet ut hvor Wes Anderson har fått sin inspirasjonen fra. Sjekk trailer for å se det nydelige hotellet:

Filmet i Görlitz og Berlin

Wes Anderson oppdaget et forlatt varehus sammen med film-teamet da de var i den tyske byen Görlitz, ifølge et intervju med Dailybeast.com. De ble forelsket i bygningen med en gang. Innvendig ser bygningen ganske lik ut som i filmen, med den samme lysekronen, pilarene, trappene og de gigantiske vinduene.

Resten av «Grand Budapest Hotel» ble bygd av filmens designer-team til å bli et drømmehotell vi hadde gjort alt for å se i virkeligheten. Men fortvil ikke, du kan faktisk bo på et av de hotellene som ga inspirasjon til «The Grand Budapest». De er kanskje ikke helt rosa eller kommer med en super søt pikkolo ved navnet Zero, men nesten.  

Dette er det egentlige hotellet

Det virkelige «hotellet» heter Görlitzer Warenhaus – et tysk varehus med arkitektur av tysk jugendstil (1913).

varehus2

Designerteamet gikk også rundt i Tyskland , Tsjekkia, Ungarn og London og besøkte flere hoteller for inspirasjon til hotellets utseende. Særlig var det et hotell i Karlovy Vary, Tsjekkia, som fanget deres blikk. – Vårt design for filmen var da hotellet nylig var på sitt beste, og jeg bare tenkte at vi måtte få det til å se ut som en bryllupskake eller en iskrem-kafé med pastellfarger som lilla, rosa og røde farger, sa Wes Anderson under et intervju med Thedailybeast.com. 

Her er hotellene som ga inspirasjon til filmen:

Grandhotel Pupp, Karlovy Vary, Tsjekkia

hotell1
hotll33

Dette er et 5-stjerners gallahotell grunnlagt i 1701 av Johan Georg Pupp, som opprinnelig var en konditor. På dette hotellet arrangeres verdens mest eldste filmfestival som avholdes i juli hvert år. Det er tydelig hvor hotellet har fått sin inspirasjon fra; hotellets fasade, interiørstilen  og den gigantiske lysekronen. Karlovy Vary er det mest besøkte byen etter Praha, og er kjent for å ha eksklusive spa-tjenester.

Byen har mange besøkende med helseplager som ønsker å bli helbredet av det helsebringende vannet. Ta tuen hit hvis du vil fornye din helse, bo på et ganske sjarmerende hotell i en fantastisk by – eller smake på byens beste likør, Becherovka.

Les mer om hotellet her

Hotell Danubius Gellert, Budapest

hotell2
hotell22

Hotell Gellert ligger i samme bygning som verdenskjente Gellert-spa. Hotellet ble åpnet i 1918 og har en av Budapests beste spa-tjenester. Arkitekturen er av ungarsk jugendstil – noe som «Grand Budapest Hotel» tydelig har fått sin inspirasjon fra. Til og med badebassenget ligner utrolig mye – det er bare å ta seg en dykkert og late som du er med i filmen! les mer om Budapest her.

Les mer om hotellet her.

Savoy Hotel, London

hotell3
hotell11

Savoy ligger midt i bydelen Westminster. Dette eldgamle hotellet ble åpnet i 1889, og er første luksushotellet i London sentrum. Savoy har fått flere berømte gjester som Elisabeth Taylor, The Beatles, Marilyn Monroe og Charlie Chaplin.

Hotellet har lenge blitt assosiert med kunst, og har flere ganger blitt brukt for scener i kjente filmer som Notting Hill(1999).Til og med Duran Durans musikkvideo «Don’t panic!» har blitt spilt inn her. Vil du bo på dette fantastiske hotellet og utforske hva London har å by på? Les den store London guiden her.

Les mer om hotellet her.

Følg oss på Instagram og Facebook !

Kilder: (Architecturdigest.com, Hollywoodreporter.com, Wikipedia, Thedailybeast.com).