Nytt hotellkonsept: Vil utfordre hotellbransjen i Norge 

På dette hotellet i Oslo blir det ingen resepsjon eller tradisjonell frokostbuffé. Med en heldigital gjestereise, egen kino, en førsteetasjene fylt med restauranter og muligheter for langtidsopphold ønsker eierne å lage noe helt nytt på hotellfronten i Norge.

hotellrom

Skrevet av: Morten Steingrimsen og Truls Oma

Emil Tingulstad, Simen Vinge og Wilhelm Hartwig har gått sammen om det nye hotellkonseptet Att. Nettavisen møter dem i de gamle lokalene til hotellet Grims Grenka som ligger i Kongens gate i Oslo. Selv om bygningen for tiden er en stor byggeplass, forsikrer Hartwig oss om at det åpner et helt nytt hotell her til høsten. 

– Målet er å skape et hus for tilreisende og befolkningen som man ikke har i dag, sier Emil Tingulstad

Sommerens beste hotelltakterasse finner du her
Les om alle våre hotelltips her

Det nye hotellet og Atts aller første lokasjon i Oslo har fått navnet Revier. Navnet stammer fra gaten Revierstredet som i sin tid var en kanal som ble forsøkt gravd ut fra Bjørvika til Kvadraturen i Christiania på 1600-tallet. 

Styreleder og investor Emil Tingulstad har lenge gått med en drøm om å transformere Oslo-bygget. 

– Jeg kjenner denne bygningen inn og ut ettersom jeg tidligere jobbet for de som eide det, forteller Tingulstad, og fortsetter: 

– Det tidligere hotellet som var her var et designhotell og det åpnet rett etter finanskrisen. Det var et ambisiøst prosjekt som fikk mye omtale, men det fikk nok aldri den posisjonen i markedet som var tiltenkt. På den tiden var Kvadraturen heller ikke det det er blitt i dag. 

Bestill hotellovernatting her

Simen Vinge, Emil Tingulstad og Wilhelm Hartwig står bak overnattingskonseptet Att.

Møteplass for hele byen

Det nye hotellet skal være en møteplass for folk gjennom hele året. I førsteetasjen blir det både en liten italiensk pastasjappe som heter NullNull, en restaurant som heter Savage og et heldagskonsept som ligger i den gamle lobbyen. Hotellet vil også ha en kinosal med 18 seter. Her kan gjestene bestille mat og drikke under visningen. Og på toppen av bygningen blir det takterrasse og et orangeri hvor gjestene kan sitte gjennom alle årstider.  

Men det blir ingen resepsjon på hotellet. 

– Vi er i dag vant til å bestille ting digitalt. Det sitter i ryggmargen.  Av den grunn legger vi rette for at gjestene kan bruke telefonen eller en 4-sifret kode for å låse opp rommene. Vi har fjernet den gode, gammeldagse resepsjonen og tilbyr heller sosiale møteplasser for både lokale og besøkende. Når det er sagt, så skal det være flust av folk i første-etasjen som besvarer alle spørsmål som måtte komme. Vi har mange flotte, imøtekommende mennesker som vil ta vare på deg, sier Tingulstad. 

Alt i hotellrommene er spesialbygget. Mange av rommene har også eget kjøkken for de som ønsker å bruke det. 

– Historisk sett har ikke hoteller vært relevante møteplasser i lokalmiljøet. Det ønsker vi å gjøre noe med nå, sier Vinge. 

I første omgang skal Att lage 15 hus i 15 nabolag. Gründerne er heller ikke fremmed for internasjonale ambisjoner. Deres neste prosjektet åpner i Blystadvillaen på Torshov etter planen i slutten av 2023.