Wonder of the Seas: slik er verdens største cruiseskip

– Jeg fikk hakeslepp da jeg så det ligge i havn. Vi har bodd på skipet som faktisk har åtte ulike nabolag.

Wonder of the Seas
Verdens nyeste underverk, Royal Caribbean Internationals Wonder of the Seas, har ankommet Barcelona for å dra i gang en sommer full av minneverdige ferier i Europa.

Skrevet av: Venus Kardar

Verdens største cruiseskip

Royal Caribbean baner vei for sommerens største eventyr med sin nye annonsering Wonder of the Seas. Skipet satte seil til Karibia fra Fort Lauderdale, Florida i mars 2022 og ankom Barcelona i starten av mai. Dette er per dags dato verdens største cruiseskip og jeg fikk tilbringe tre dager om bord.

Her finner du hoteller i Barcelona nå

Før jeg ankom Barcelona hadde jeg prøvd å danne meg et mentalt bilde av hvor stort skipet ville være. Jeg visste at det var cirka dobbelt så langt som Danskebåten, som jeg jo har vært på mange ganger. Likevel klarte ikke hodet mitt å begripe hvor massivt Wonder of the Seas egentlig var. Jeg fikk hakeslepp da jeg så det stå i havn.

10 ting du må gjøre i Barcelona

Wonder of the Seas

Fakta om Wonder of the Seas

  • Lengde: 362 meter
  • Bredde: 64 meter
  • Antall gjester: 6988
  • Antall mannskap: 2300
  • Antall dekk: 18
  • Restauranter: 20 stk
  • Barer: 11 stk

Åtte unike nabolag

Skipet er delt inn i forskjellige nabolag, såkalte «Suite neighborhoods». Nytt for Wonder of the Seas er det splitter nye åttende nabolaget – et helt nydesignet bassengdekk med mulighet for flere aktiviteter enn kun bading. Landskapet som har fått navnet «Wonder Playscape» tar deg med inn i en undervannsverden av aktiviteter. Ekstra morsomt var det at man så flest voksne i køen for de ulike vannskliene.

Her finner du billige flybilletter nå

Min personlige favoritt ble surfesimulatoren «FlowRider». Her fikk jeg leke meg på surfebrettet og utfordre balanse og styrke. Nok en hit var sklien «Ultimate Abyss» som frakter deg 10 etasjer ned, fra dekk 16 til dekk 6!

Andre nabolag:
På dekk 6 finner du «Boardwalk neighborhood» som minner om en spillehall med sportsbarer, matboder og spillmaskiner. Midt på plassen står det en karusell som man kan sette seg på. I enden av etasjen finner du AquaTheater som hadde det mest spektakulære vannshowet, med innslag av dans, akrobatikk og stuping. Her fikk jeg se en av verdens beste i slakkline, som rolig og fattet balanserte høyt over hodene våre for så å stupe ned i bassenget.


I «Central Park» på dekk 8 som er skipets egne grøntområde med planter, trær og vegetasjon, finner du noen av skipets gode restauranter som Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar og 150 Central Park.

Central Park sett ovenfra

Dersom du er glad i travle steder med mye folk er dekk 5 noe for deg. Her finner du «Royal Promenade» som kan virke som et slags bysentrum med butikker, kafeer, restauranter, karaokebar, Engelsk brun pub – og til min store glede en salsabar med latinske rytmer, men også mye annen underholdning. Skipets hovedrestaurant «the Main Dining Room» ligger også i denne etasjen. Her blir du tatt imot med applaus fra betjeningen når du ankommer spisestedet, så det er bare å vende seg til hyllesten.

Royal Promenade
Royal Promenade, dekk 5

På 4.dekk finner du «Entertainment Place» og som navnet tilsier, er etasjen fullspekket av underholdning. De fleste jeg observerte tilbrakte tid i kasinoet, men etasjen byr også på teater, stand-up show, og aktiviteter som is-skøyting. Stand-up showet var overraskende bra, og ekstra morsomt var det da han gjorde narr av og leste opp bisarre omtaler av passasjerer som ikke var fornøyde. Blant annet var det en som hadde klagd på at vannet i doskåla ikke var kaldt nok.

Sushi
Futomaki på Izumi

i samme etasje finne du også restauranten Izumi, som ble min favoritt. Her serverer de den beste sushien jeg har spist noen gang.

Dekkplan over alle etasjene finner du her.

Restauranter og barer

Med 20 forskjellige restauranter og 11 barer er det mye å velge mellom og selv den mest kresne personen klarer å finne noe som vil falle i smak. Maten var utsøkt og det vanskeligste valget hver dag var å bestemme seg for hvilke spisesteder man ville teste ut. Matopplevelsen om bord på skipet var 10/10. Jeg turte til og med å smake på snegler! Til tross for at dette var ekkelt mentalt smakte det helt nydelig.

En liten smakebit:


Lugarer og Suiter

Skipet tilbyr forskjellige lugarer og prisene varierer utifra hva du velger og hva som er viktig for deg. Du kan velge mellom innvendige lugarer, eller lugarer med havutsikt. For den som setter pris på frisk luft kan man booke lugar med balkong. Dersom balkong ikke er så viktig, men du setter pris på estetikk, går det an å booke lugar med virtuell balkong der du har sanntidsbilder av utsikten fra gulv til tak.

Det tilbys også familiesuiter og Royal Suite for dem som vil ha litt ekstra luksus i hverdagen. Utforsk disse suitene her
Familiesuite
Royal Suite

Uansett hva slags type rom du velger, er servicen så bra at jeg er sikker på at du kommer til å få en avslappet og luksuriøs opplevelse mens du bor her.

I tillegg til det som er nevnt i artikkelen så langt, kan skipet også lokke med utekino, minigolfbane, klatrevegger, idrettsbaner og løpebane, spa- og fitness-anlegg, zipline, solarium, laser tag, en egen barne-og ungdomsone og mye mye mer. Tre dager var ikke nok til å oppleve alt dette vidunderet hadde å by på. Jeg må tilbake!

Book din cruiseopplevelse her

Hvis du er Nordic Choice medlem kan du tjene 15.000 bonuspoeng på dette cruiset. Les mer om det her.

Reiselysten? Bestill flybilletter her


Royal Caribbean Group er et av verdens ledende cruiseselskaper og har en flåte på 63 skip med over tusen reisemål i hele verden. I 2021 lanserte cruiseselskapet Destination Net Zero – en omfattende strategi for avkarbonisering, der målet er å gjøre cruisevirksomheten fullstendig utslippsfri.